Kreditkort eller kontokredit backup till semesterkassan

Publicerad: 2017-08-19

I dessa tider är det många som reser utomlands. Det många missar är att ett kreditkort eller en kontokredit kan vara en bättre lösning än att växla till fysiska pengar. Både vad det gäller ekonomi och säkerhet.

Kontokredit eller Kreditkort bra på semester

Det är många som redan planerat in sommarens semesterresa och när Sverige bjuder på blåst och regn är det ytterligare några av oss som slår till på en sista minuten-resa för att få fånga lite D-vitamin. Det är ju sommar och då vill man ha sol, bad och värme. Men hur står det till med semesterkassan? Det är vanligt att tänka att tänka att när resan och boendet är betalt så tillkommer det inte fler utgifter. När man är på semester vill man gärna unna sig lite extra. Det blir fler restaurangbesök, fler godsaker och troligen lite shopping. Utöver dessa kostnader tickar elavtal och annat på där hemma. Dessutom kan något oväntat alltid hända, även när man är på semester.

Att man behöver en reskassa utöver kostnader för boende och flyg är klart, men hur ska man göra med den? Vanligt förekommande är att man köper utländsk valuta på flygplatsen eller kanske till och med någon bakgata i landet du besöker. Detta är något vi inte rekommenderar på grund av höga växlingsavgifter. Ska du ta ut pengar före resan, förespråkar vi att man gör det på sin bank. På många banker kan man numera beställa utländsk valuta på sin internetbank och få pengarna levererade till sitt närmaste postombud.

Ta ditt kreditkort med på semestern

Oavsett om man tar ut pengar eller inte är det under en resa alltid bra att ha en backup. Att ha lite fickpengar i landets fysiska valuta kan vara en bra idé. I många länder finns det fortfarande butiker och restauranger som inte tar kort. Har du ditt kreditkort eller en kontokredit på ditt bankkonto är du redo för båda delar. Du kan ta ut pengar, men då i en större lokal bank och du har en reservkassa om det skulle krisa eller om det dyker upp någon oväntat stor kostnad. Om du tar ut pengar lokalt rekommenderar vi att välja att pengarna dras från ditt konto i den lokala valutan istället för att det ska gå via dina bank i Sverige då växlingskursen blir högre.

Saknar du kreditkort eller har du kanske höga avgifter på ditt nuvarande kreditkort kan du läsa mer om det på vår översiktssida om kreditkort. Annars kan vi rekommendera KreditKungen.se som täcker in det mesta du behöver veta om kreditkortens avgifter och bonussystem med mera. Eller är du kanske nyfiken på kontokredit? Det kan du få mer information om på vår sida om kontokredit. Här kan du också läsa mer om att låna pengar utomlands.

Relaterade ämnen: Kontokredit Kreditkort
JÄMFÖR ALLA LÅN