Det bästa sättet för svenskar som inte kan hitta ett lån

Publicerad: 2020-10-27

Tusentals svenskar som inte kan få ett erbjudande accepteras nu för första gången! För de flesta långivare innebär en betalningsanmärkning, gammal skuld eller en dålig kredithistoria automatiskt en avvisad låneansökan. Vilket är dåligt - för även om du kanske har en dålig kredithistoria betyder det inte att du inte har råd med ett lån. Lyckligtvis har vi några goda nyheter för dig! I den här artikeln berättar vi vad ett borgenslån är och visar dig hur du fortfarande kan få ett lån även om alla andra säger nej till dig.

Lånar pengar med borgensman
Det krävs förtroende från någon annan för ett borgenslån.

Lån med betalningsanmärkningar

Det finns många olika anledningar till varför du vill ta ett lån. Du kanske vill refinansiera små, dyra lån till ett större och billigare lån. Eller kanske du behöver pengar för renoveringar av hemmet, en semesterresa eller för en oväntad kostnad som har inträffat. Oavsett orsaken är det flera långivare på marknaden som erbjuder lån utan säkerhet. Och det är fantastiskt att ha denna möjlighet när du behöver lite pengar. De flesta av dem finns också online, så de är lättillgängliga för dig.

Men - dessa långivare tenderar att fokusera på dina gamla skulder, din kredithistorik eller betalningsanmärkningar när de får din låneansökan och utvärderar om de kan låna ut pengar. Vilket är bra, eller hur? Eftersom det är viktigt att inte låna ut pengar till någon som inte kan betala tillbaka lånet. Men tänk om du vet att du har råd med lånet och återbetalningarna? Och varför ska ditt förflutna återspegla din nuvarande förmåga att hantera ett lån? Kanske har du gjort några ekonomiska misstag tidigare, men det betyder inte att du är en dålig betalare nu. Och detta gäller faktiskt svenskar över hela landet. Lyckligtvis finns det en ny typ av lån som kan förändra allt detta. Istället för att fokusera på dina skulder eller kredithistorik, baserar de alla sina beslut på förtroende! Detta lån kallas borgenslån.

Vad är ett borgenslån?

En borgenslån är en fantastisk lånemöjlighet om du har fått ett nej från andra långivare. Kanske har du en betalningsanmärkning eller någon gammal skuld eller en dålig kredithistorik. Men det betyder inte att du inte har råd med ett lån utan säkerhet. Det är här en borgenslån kommer in. En borgenslån fokuserar inte på ditt ekonomiska förflutna. De baserar alla sina beslut på förtroende och din framtida förmåga att betala tillbaka ditt lån.

En borgenslån fungerar precis som alla andra lån utan säkerhet. Den andra skillnaden är att du måste ha en familjemedlem eller vän som din garant. De är de människor som känner dig bäst. De litar på dig, de känner dig och de vet att du är en bra betalare som har råd med ett lån. Så om de litar på dig, varför skulle inte långivaren lita på dig? Garantens roll är att vara en extra försäkring för bankerna. Så de är där bara om du inte kan betala återbetalningen själv. Men så länge du betalar för lånet behöver de inte göra någonting.

Hur ansöker du om ett borgenslån?

För tillfället har vi inte många långivare i Sverige som erbjuder borgenslån, men det finns några på marknaden. En av dessa är Tando. Enligt vår erfarenhet är de en av de mest populära och rekommenderade långivarna på marknaden för osäker borgenslån. Alla som har råd med ett lån är välkomna på Tando. Så länge du har råd med återbetalningarna kommer de att reservera pengarna åt dig direkt. Detta är deras ansökningsprocess:

  1. Fyll i din del av onlineapplikationen - det tar bara några minuter
  2. Din borgensman - kanske din mamma eller pappa, eller en familjevän etc. gör sin del av ansökan
  3. Efter ett snabbt telefonsamtal med din borgensman betalar Tando ut lånet inom 24 timmar

Här kan du besöka för mer information och ansökan.

Varför ett borgenslån?

I den här artikeln har vi berättat om vad en borgenslån är - och visat varför detta är det bästa sättet att få ett lån när de flesta långivare säger till dig nej. Sammanfattningsvis vill vi berätta om de viktigaste fördelarna med en borgenslån:

  • Beslutet är baserat på förtroende, så det spelar ingen roll om du har blivit avvisad tidigare
  • Låt det förflutna vara det förflutna - så länge din nuvarande situation har råd med ett lån kan du låna
  • När ansökan är klar kan du få utbetalda pengar inom 24 timmar
  • Det är ett säkert alternativ och det är undertecknat med BankID. Tusentals svenskar har redan gjort det, och det kan du också.

Som du har sett i den här artikeln är en dålig kredithistoria inte längre något som hindrar dig från att få utlåning. Du har nu stora lånemöjligheter trots ditt förflutna, och de är lika tillgängliga som alla andra online-långivare.

Om du vill läsa mer om borgenslån och Tando kan du läsa mer om detta på vår Tando informationssida här.

Relaterade ämnen: Kreditvärdighet Borgenslån
JÄMFÖR ALLA LÅN