Lendify tar in kapital att låna ut

Publicerad: 2019-06-10

Lendify som är en marknadsplats för lån sedan 2014 har jobbat mycket med så kallade P2P-lån (Peer-to-peer). Denna typ av lån innebär att privatpersoner investerar pengar i Lendify som sedan används för utlåning till andra privatpersoner. Trycket hos Lendify är dock stort och man får inte in lika mycket pengar som man skulle kunna låna ut. Därför har man nu tagit in pengar externt som är öronmärkta för utlåning.

Lendify webb

Redan 2017 tog Lendify in 200 miljoner kronor från icke-privatpersoner för att möta efterfrågan på deras lån. Denna vända är det den amerikanska kapitalförvaltaren Insight Investment som nu gått in med hela 1,5 miljarder kronor. I skrivande stund har Lendify lånat ut ca 2 miljarder kronor sedan man startade sin verksamhet. För framtiden har man nu alltså säkrat möjlighet att låna ut nästan det dubbla.

Även om man tar in pengar från kapitalförvaltare finns det fortfarande möjlighet för privatpersoner att hos Lendify. Den beräknade avkastningen är mellan 2,5 och 8 procent per år.

Om Lendify

Lendify är en plattform för investering och utlåning av pengar. Lånet är en konsumtionskredit utan säkerhet. Man har sedan start lånat ut ca 2 miljarder kronor i närmare 18 000 lån. Bolaget gör en egen kreditbedömning av de personer som ansöker om lån bland annat med hjälp av UC Riskprognos. För att kunna ansöka om ett lån, måste man vara minst 18 år och inte ha betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Du måste också ha en årsinkomst på 180 000 kr och ha en godkänd KALP (Kvar-att-leva-på-kalkyl). Ungefär 10% av de som ansöker om lån blir beviljade.

Lendify är kända för att vara en av de kreditgivare som har den lägsta möjliga räntan på sina lån. Räntan sätts dock individuellt baserat på kreditbedömningen. Läs också vår recension om Lendify.

Relaterade ämnen: Låna pengar P2P-lån Högkostnadskredit Samlingslån
JÄMFÖR ALLA LÅN