Låna pengar billigare och billigare …

Publicerad: 2019-08-14

Lojalitetsprogram med ränterabatt kopplade till att låna pengar är något som vissa nya långivare jobbar med. Genom att låna pengar och delta i lojalitetsprogram hos dessa långivare kan ditt lån bli billigare med lägre ränta över lånets löptid. Här ser du vilka lojalitetsprogram som finns idag och vilka som är på gång.

Lojalitetsprogram kan ge bättre ränta

Kreditkort har i stor utsträckning och länge haft och har så kallade bonussystem. Med dessa finns det möjlighet till olika former av belöningar som exempelvis Cashback där du får pengar tillbaka, vanligtvis på nästkommande faktura, fondandelar eller bonuspoäng som kan användas vid bokningar av flygresor. Bank Norwegian är ett exempel på kreditkort med bonus. Här får du så kallade CashPoints och kan använda dessa för att boka flygresor med Norwegian.

Lojalitetsprogram ger lägre ränta

När det kommer till rena lån av pengar är det kanske inte lika legitimt att erbjuda bonusar och annat. Här finns idag dock något som kallas lojalitetsprogram. Lojalitetsprogram har traditionellt inte varit något som är produktifierat eller paketerat som något speciellt erbjudande hos de aktörer som lånar ut pengar. Kanske har man gett bättre villkor till återkommande kunder som visat att de skött sina återbetalningar på ett bra sätt.

Få lägre ränta med Lunar och Moank

Hos Lunar har man sedan länge haft lojalitetsprogrammet Lunar Rewards. Med detta program kan du samla ihop poäng och klättra upp olika nivåer. En ny nivå ger dig en lägra ränta på ditt lån. Du samlar poäng varje månad genom att helt enkelt sköta dina återbetalningar så som du ska. Du får fler poäng om du betalar med e-faktura eller autogiro och om du har Lunars låneskydd.

Även Moank jobbar med ränterabatt på ett sätt som liknar Lunars. Moanks lojalitetsprogram kallar de Credification och även här samlar du poäng och klättrar upp i nivåer när du är en duktig kund och betalar i tid.

Bynkpoäng på väg

Hos Bynk verkar man jobba man för fullt med implementationer av Bynkpoäng. Du ska kunna växla in dina bynkpoäng mot extrainbetalningar. Vi tolkar detta som att du ska kunna betala lånet med dina poäng till viss del och till viss del som vanligt. Bynk verkar i skrivande stund inte vara helt klara med sitt poängsystem och söker också efter användarnas input gällande vad man ska kunna använda poängen till. Fram till de är klara med sitt erbjudande om Bynkpoäng kan du alltid ladda ner appen och testa att Bynka.

Relaterade ämnen: Kreditkort Ränta Låna pengar
JÄMFÖR ALLA LÅN