Jämför lån sida vid sida - ny funktionalitet

Publicerad: 2020-05-08

På Kreditkoll hittar du som söker ett lån många listor med långivare i olika kategorier. Nu finns även en funktion som ger möjlighet att kunna jämföra valfria långivare sida vid sida. Kreditkoll strävar efter att konsumenter ska kunna jämföra lån och avtalsvillkor som nominell och effektiv ränta, avgifter, krav med mera på ett så enkelt sätt som möjligt. Kreditkolls nya funktionalitet är ett led i detta arbete.

Illustration av nya jämför lån
Långivare läggs enkelt till i jämförelsen

På många av våra sidor där lån listas uppifrån och ned har det tillkommit en ikon ⥄ i informationsrutorna för respektive långivare. När du klickar på den adderas långivaren i fråga till en lista i nedre högra hörnet. Denna lista med långivare kan du sedan jämföra separat, sida vid sida istället för vertikalt. Detta kan många gånger upplevas som mer användarvänligt och det blir enklare att jämföra enskilda värden mellan långivare. På jämförelsesidan kan du ta bort och lägga till ytterligare långivare.

Vilka lån kan jämföras?

I dag kan du jämföra lån utan säkerhet för privat bruk. Detta innebär privatlån/blancolån, kontokrediter och snabblån. Det ligger i planen att även kreditkort och företagslån ska kunna jämföras på detta sätt.

Exempel på sidor där du idag kan addera långivare och låneförmedlare till en horisontell jämförelse är:

Här ser du ett exempel på en jämförelse av lån. Funderar du kring Zmarta, Advisa, Lendo eller Sambla kan här se hur vi jämför dessa låneförmedlare, där vi även använder vår nya funktionalitet.

Relaterade ämnen:
JÄMFÖR ALLA LÅN