50 % rabatt på Lime Elscooter

Publicerad: 2019-08-15,
Uppdaterad: 2019-08-29

Ett kreditkort kan vara bra att ha till hands när man tillfälligt behöver låna pengar, men framförallt för att samla poäng och nyttja rabatter. Länge har det varit kreditkort förunnat att få dessa rabatter och andra bra tjänster, men nu dyker det upp allt fler debetkort med fina erbjudanden. Nyligen offentliggjorde exempelvis den europeiska banken med bas i Tyskland, N26, att de tillsammans med Lime kan erbjuda 50 % rabatt på Limes elscooter.

Lime Elscooter

Observera att denna kampanj inte längre är aktiv. Se artikeln med priser för att hyra elscooter.

Neobanker och elscootrar det nya heta?

Ingen har väl missat att konkurrensen bland städernas märken på elscootrar är hård. Totalt finns det idag 9 bolag: Lime, Voi, Tier, Vosh, Ozon, Aimo, Moow, Circ och Bird. I Stockholm finns det idag 8 st olika klistermärken på elsparkcyklarna. I Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Helsingborg och Västerås finns det 1-3 olika företag med elscootrar. Alla vill de ta marknadsandelar och klurar nog på hur de ska göra för att glada elsparkcyklister ska välja just deras elscooter.

Något som inte är lika synligt är att det dyker upp en stor mängd nya banker, så kallade neobanker. Banker som enbart finns online och inte har några kontor i våra städer och byar. Även dessa aktörer arbetar i stor konkurrens, dels med varandra, men också mot de gamla storbankerna.

De nya bankerna jobbar mycket med bankkonto - debetkort och en app där du kan sköta din ekonomi, till en början troligen som ett komplement till din storbank. I takt med att dessa nya banker får fler och fler kunder kommer det med stor sannolikhet att utöka sina tjänster för att fullt ut kunna konkurrera ut de gamla etablerade bankerna.

Två av dessa aktörer sticker just nu dock ut lite mer än sina konkurrenter.

Den amerikanska elscootern Lime finner du i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg. Limes elscooter står i utseende ut lite mot de andra då den dels är mintgrön, men också har något högre styre.

Tyska N26 erbjuder bankkonto för svenskar, men också för personer bosatta i många andra länder. Till detta har de olika debetkort som kan användas för betalning och uttag av pengar som finns på bankkontot.

Lime + N26 blir billigast

Fram till 5 december 2019 kommer med stor sannolikhet Lime och N26 få många nya kunder. Detta då de fram till detta datum gör ett samarbete och erbjuder Limesparkcyklister 50 % rabatt både på startavgift och minuttaxa när du använder något av N26 debetkort för att betala resan.

Det kostar ingenting att skapa ett konto hos N26 och de har tre olika MasterCard varav ett är kostnadsfritt och två kostar 100 respektive 170 kr/månad. Värt att testa tycker vi på Kreditkoll och signar upp oss hos N26.

Registreringen gick snabbt och därefter fick man verifiera sitt konto genom en länk på mailen och sedan logga in på sidan för att välja kort. Vi testar med gratiskortet och fri frakt (upp till 2 veckor, 25 euro kostar frakt med leverans inom 2 dagar). Efter detta steg får man en länk till mobilen för att ladda ner N26-appen där man fullföljer registreringen dels genom att identifiera sig med hjälp av pass eller id. Detta steg kunde ta upp till 5 dagar stod det, men gick på ett par minuter för oss.

Nu väntar vi bara på kortet för att kunna testa Limes rabatt och N26 ytterligare funktionalitet! Och .

Relaterade ämnen: Kreditkort
JÄMFÖR ALLA LÅN