Lån med direkt utbetalning

Många av de kreditgivare som vi listar på denna webbplats har direkt utbetalning av lån av typerna snabblån/sms-lån och kontokredit till konton i bankerna Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB och Danske Bank. Här finns kreditgivare som lånar ut från 500 kr till 500000 kr.

Genom att kreditgivarna själva använder någon av bankerna kan de initiera en intern överföring från sitt bankkonto, i samma bank som ditt konto. Detta gör att det finns möjlighet att ha pengarna på kontot redan inom 15 minuter från det att ansökan är gjord. Givetvis måste låneansökan först godkännas, vilket i vissa fall kan ske med automatik och därmed också gå snabbt. Överföring vid uttag från kontokredit som redan är beviljad görs direkt om samma bank används.

När kan man få direktutbetalning?

Direkt utbetalning är inget man kan räkna med att få under dygnets alla timmar. Det måste finnas personal som arbetar hos långivaren och det gör det inte hela tiden. Under en normal vecka utan helgdagar finns det möjlighet till direktutbetalning under ca 50 % av tiden. Resterande tid är det natt och tid för sömn ändå. Under helgdagar som dagarna krin jul och påsk, midsommarafton m.fl. är det stor sannolikhet att majoriteten av kreditgivarna inte har någon personal på plats. Det finns kreditgivare som erbjuder direktutbetalning även på vissa helgdagar, men det är inget de konsekvent informerar om på sina sidor. Det finns däremot större chanser för lån med direkt utbetalning på en vanlig helg, lördagar och söndagar.

På denna sida ser du bankerna, hur många kreditgivare som använder respektive bank för direkt utbetalning samt om någon av kreditgivarna finns tillgänglig för att initiera en utbetalning just i detta nu.

Relaterade sidor

Banker och lån med direkt utbetalning

Utbetalning direkt symbol

Välj nedan vilken bank du ett konto i så listar vi vilka kreditgivare du kan vända dig till för ett lån med utbetalning direkt. På respektive banksida kan du se kreditgivarnas öppettider och tillgänglighet för utbetalning på helg och vardag. Du kan också se vilken kreditupplysning som används, effektiv ränta, möjliga löptider och andra villkor för de lån som finns. Söker du enbart snabblån, kontokredit eller privatlån, med utbetalning direkt, kan du också filtrera på respektive låneform.

Nordea

Nordea

 • Kreditgivare med kontokredit eller snabblån direkt till konto i Nordea.
 • Låna 1000 kr - 500000 kr.
 • Någon av dessa 18 kreditgivare har öppet och möjlighet till utbetalning direkt under tiderna här.
Tider för utbetalning
Mån - Fre07:00 - 21:00
Lördag09:00 - 18:00
Söndag10:00 - 18:00
Handelsbanken

Handelsbanken

 • Kreditgivare med kontokredit eller snabblån direkt till konto i Handelsbanken.
 • Låna 1000 kr - 500000 kr.
 • Någon av dessa 14 kreditgivare har öppet och möjlighet till utbetalning direkt under tiderna här.
Tider för utbetalning
Mån - Fre07:00 - 21:00
Lördag09:00 - 18:00
Söndag10:00 - 18:00
Swedbank

Swedbank

 • Kreditgivare med kontokredit eller snabblån direkt till konto i Swedbank.
 • Låna 500 kr - 500000 kr.
 • Någon av dessa 10 kreditgivare har öppet och möjlighet till utbetalning direkt under tiderna här.
Tider för utbetalning
Mån - Fre07:00 - 21:00
Lördag10:00 - 18:00
Söndag10:00 - 18:00
SEB

SEB

 • Kreditgivare med kontokredit eller snabblån direkt till konto i SEB.
 • Låna 1000 kr - 500000 kr.
 • Någon av dessa 8 kreditgivare har öppet och möjlighet till utbetalning direkt under tiderna här.
Tider för utbetalning
Mån - Fre07:00 - 21:00
Lördag10:00 - 18:00
Söndag10:00 - 18:00
Danske Bank

Danske Bank

 • Kreditgivare med kontokredit eller snabblån direkt till konto i Danske Bank.
 • Låna 1000 kr - 30000 kr.
 • Någon av dessa 8 kreditgivare har öppet och möjlighet till utbetalning direkt under tiderna här.
Tider för utbetalning
Mån - Fre08:00 - 18:00
Lördag10:00 - 15:00
SöndagStängt

Direkt utbetalning av olika låntyper

Det är inte alla typer av lån där man kan räkna med att få låna direkt eller snabb utbetalning. På kreditkoll listar vi i dagsläget lån av typerna snabblån/smslån, kontokredit, privatlån/blancolån, företagslån och bolån. Generellt kan man väl säga att det är ungefär i den ordningen snabbheten på utbetalningen sker. När det kommer till bolån finns det en säkerhet med i bilden som måste värderas och eftersom lånet många gånger är så pass stort är det viktigt att en extra noggran genomgång görs. Man brukar göra en KALP, Kvar att leva på kalkyl, som måste gå ihop. Här kan man inte alltid räkna med att det är något arbete som görs automatiskt.

Företagslån och privatlån kan jämställas i hur snabbt en utbetalning kan ske. I själva verket är de ganska lika, i och med att det i företagslånet ofta är en eller flera privatpersoner i bolaget som går i borgen. Vad gäller denna lånetyp kan lånebeloppet vara en faktor för hur snabbt det ska gå. Ju högre belopp, desto mer noggrant bör kalkylerna göras. I denna kategori av lån är det egentligen bara Lendify som informerar om att låntagare kan få pengarna utbetalda direkt med hjälp av direktutbetalning. Lendify är långivare som förmedlar P2P-lån på 20 000 kr till 500 000 kr. P2P-lån innebär lån mellan privatpersoner som vill låna ut pengar och låna pengar. Lendify hanterar ansökningar direkt och ibland inom några timmar. Ibland kan ansökan behöva kompletteras, men när den är godkänd kan en direktutbetalning göras till konton i bankerna Handelsbanken, Nordea, SEB och Swebank.

Snabbast att betala ut går det med lån av typerna smslån, snabblån och kontokredit. Det är framförallt här kreditgivarna marknadsför sig med att de kan göra utbetalningar direkt. Kreditgivarna måste självklart även för dessa lån göra en noggran bedömning av om låntagaren kan betala tillbaka lånet och medföljande kostnader, men här kan det många gånger ske med automatik. Vissa kreditgivare har system som automatiskt tar in en kreditupplysning och gör en riskbedömning. Såvida allt är grönt kan tiden från ansökan till utbetalning pressas. Jämfört med de övriga låntyperna är beloppen lägre för denna typ av lån, från 1000 kr till 50 000 kr, vilket så klart sänker risken för kreditgivaren.

LÅNJÄMFÖRELSE