Paymark Finans

Paymark Finans
Låna10 000 - 150 000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta6,84 - 26,88 %
Effektiv ränta7,42 - 32,49 %
Uppläggningsavgift595 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 24 år
Inkomstkrav Ja
TILL ANSÖKAN ➟︎
★★★★
Paymark Finans betyg

Om betyget på Paymark Finans

Betyget på Paymark Finans ovan är ett aggregerat totalbetyg, dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Paymark Finans

4,1 / 5 - 7 omdömen.
Har du varit i kontakt med Paymark Finans? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Paymark Finans

3,8 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Paymark Finans redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Paymark Finans tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Paymark Finans erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Paymark Finans öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Paymark Finans informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Paymark Finans.

Paymark Finans är en kreditgivare som tillhandahåller privatlån till låntagare. Du kan låna upp till 150 000 kr och löptiden varierar mellan 1 år och 10 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på 7,42 - 32,49 %.

Paymark Finans är en ny långivare 2019, men bolaget bakom Paymark är danska Thorn (med filial i Sverige). Thorn har under många år bedrivit låneverksamhet och framförallt under varumärkena L’EASY och Thorn, men även Paymark och Spargo Finans. Alla varumärken från Thorn skiljer sig åt på något sätt. Ett lån från Paymark Finans är relativt likt det från Spargo Finans, men har möjlighet till lägre fast ränta och är dessutom det lån från det danska bolaget med lägst lägsta-ränta.

Hos Paymark Finans kan du signera låneavtalet med BankID om din ansökan blir godkänd. Då kan du få pengarna på bankkontot redan samma dag som lånet är godkänt. Om du inte har BankID eller av annan anledning inte vill signera elektroniskt har Paymark Finans möjlighet att skicka låneavtalet till dig för manuell underskrift. Det finns flera långivare som har denna möjlighet och Paymark Finans är en av dem. Du får då räkna med den tid det tar för postgång och manuell hantering av skuldebrevet innan du kan få lånet utbetalat till ditt konto.

Paymark tillhandahåller även information om vad du bör tänka på när det kommer till din ekonomi och att låna pengar. De har exempelvis en budgetmall att tillgå med vilken du kan räkna ut hur mycket pengar du har över när du betalat dina kostnader inklusive ränta och avgifter för ett eventuellt lån.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som finns, se prislistan för de belopp som du kan ansöka om, uppgifter om kreditupplysningen, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Om kredit hos Paymark Finans

Lånebelopp10000 - 150000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta6,84 - 26,88 % fast
RäntesättningIndividuell
Effektiv ränta7,42 - 32,49 %
LånetypPrivatlån
AmorteringAnnuitetslån
KreditupplysningUC
Rapporterar skuld till UCJa
Direktutbetalning Nej
Helglån Nej
Räntefritt lån Nej
Utan UC Nej
Samla lån Nej
BetalningsanmärkningOK
Lån med skuldsaldoNej
Medsökande/medlåntagareJa
Betalningsfria månader Nej
Ansökan med BankID: Ja
Lån utan BankID (vid ansökan och signering): Nej
Ansökan med Freja eID: Nej
Autogiro: Ja
E-faktura/digital faktura: Nej
Ansluten till Kivra: Ja
Inkassobolag: Egen handläggning

Lånebelopp & ränta

Hos Paymark Finans

10 000 -150 000 kr
6,84 - 26,88 %/år

Hos jämförbara kreditgivare med lån liknande Paymark Finans

Cashbuddy
5 000 -25 000 kr
28,40 %/år
LEASY
10 000 -50 000 kr
9,84 - 26,88 %/år
Thorn
10 000 -200 000 kr
6,84 - 26,88 %/år
Jämför fler uppgifter hos dessa kreditgivare sida vid sida eller addera fler lån att jämföra med: Jämför Paymark Finans

Innan du lånar pengar hos Paymark Finans eller någon annan kreditgivare är det viktigt att du tar del av deras avtalsvillkor och SEKKI för fullständig information.

Senaste ändringar hos Paymark Finans

Kreditkoll uppdaterar ständigt information om kreditgivare. Här ser du de senaste nyheterna och ändrade uppgifter om Paymark Finans.

  • 2023-05-04 Räntehöjning
    Paymark Finans höjer den högsta räntan. Maximal effektiv ränta är nu 32,49 %.

Kreditgivare bakom Paymark Finans

Kreditgivare bakom varumärket Paymark Finans är Thorn Svenska AB, ett konsumentkreditinstitut med huvudsäte i Danmark, och Finansinspektionens tillstånd för konsumentkreditgivning. Thorn Svenska AB är också kreditgivaren bakom Spargo Finans, Klicklån, LEASY, Thorn och Viiga Lån.

Finansinspektionen Paymark Finans Paymark Finans i Finansinspektionens register
Allabolag Paymark FinansPaymark Finans i Allabolags register

Grundkrav för att låna hos Paymark Finans

För att låna hos Paymark Finans måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Höja lån

Vill du höja ett befintligt lån hos Paymark Finans? En höjning av lån görs genom ny ansökan eller genom att ringa Paymark. De vill gärna först se ett positivt betalningsmönster.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet sätts individuellt och för närvarade 6,84 - 26,88 %. Villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett exempel med ett lån på 10 000 kr med löptid på 7 år och räntan 21,6 % blir totalt belopp att återbetala 21 889 kr varav kostnad för lånet 10 889 kr. Effektiv ränta blir då 29,62 %. Startavgift på 595 kr samt aviavgift på 15 kr/mån om du använder autogiro. Utan autogiro är aviavgiften 39 kr/mån.

Avgifter på Privatlån hos Paymark Finans

KostnadstypKostnad
Uppläggningsavgift595 kr
Aviavgift / administrationsavgift19 kr
* Vid autogiro är aviavgiften max 19 kr, annars 45 kr.

Utbetalning från Paymark Finans

Du får pengarna på ditt konto samma dag som Paymark Finans godkänner lånet - eller senast vardagen efter.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Paymark Finans gäller följande kostnader.

KostnadstypKostnad
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift0 kr
DröjsmålsräntaKreditränta
Inkassoavgift180 kr

Lösa kredit hos Paymark Finans

Om du vill lösa din kredit hos Paymark Finans och återbetala den i förtid så kan du alltid göra det om du får möjlighet. Det kostar inget extra.

Om du ångrar ditt låneavtal måste du höra av dig till Paymark Finans inom 14 dagar för att nyttja din ångerrätt enligt Konsumentkreditlagen. Du måste betala ränta till Paymark Finans för den tid du haft din kredit och återbetala inom 30 dagar från det att du meddelat dem. Räntekostnaden beräknas från utbetalningsdatum till det datum då du återbetalar. Eventuella andra kostnader som du betalat till Paymark Finans för din kredit, såsom uppläggningsavgift, uttagsavgift, ska du få tillbaka eller avräknade på din återbetalning.

Låneskydd

Om du har ett kreditavtal med Paymark Finans (Thorn Svenska AB) kan du teckna betalskydd. Det täcker kreditavtalets utestående skuld vid dödsfall samt månatligen förfallna belopp vid ofrivillig arbetslöshet eller tillfällig arbetsoförmåga. Försäkringen kostar 8 % av den utestående skulden och försäkringsgivare är AmTrust International Underwriters DAC. Övriga krav för att teckna försäkringen är att du är 18 - 66 år, bor i Sverige, är fullt arbetsför och har en anställning om minst 22 timmar i veckan.

Kreditupplysning hos Paymark Finans

Paymark Finans gör en kreditupplysning på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och den ligger till grund för om Paymark Finans godkänner eller nekar din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Paymark Finans tillämpar individuell räntesättning. Kreditupplysningen från UC med det kreditbetyg du har och den riskprognos som ges är därmed också en del i beräkningen av den ränta du får om din ansökan godkänns.

KreditbetygUC RiskprognosUC-Score
Utmärkt0,1 %745 – 999
Mycket bra0,2 - 0,9 %635 – 744
Bra1,0 - 4,0 %559 – 634
Mindre bra4,1 - 25,0 %455 – 558
Svag25,1 - 100 %1 – 454

Kontaktuppgifter till Paymark Finans

Hemsida
Telefon 020 24 24 24
Email info@paymarkfinans.se
Adress Box 1315, 171 25 Solna
Kundservice Måndag - Fredag 08:00 - 17:00
Vanliga frågor
Allmänna lånevillkor
skärmavbild Paymark FinansMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN