Kreditkort

Istället för ett snabblån, privatlån eller en kontokredit kan ett kreditkort vara den rätta lösningen för dig. Med ett kreditkort kan du få upp till 60 dagar räntefri kredit på dina köp vilket är den främsta fördelen jämfört med ett traditionellt lån. På denna sidan har vi samlat de mest populära kreditkorten med kort information och vilka fördelar varje kreditkort har.

Fördelar med ett kreditkort

Förutom att man kan spara pengar med lägre avgifter och räntefria perioder har du även möjlighet att ta del av bra försäkringar när du reser utomlands. Du kan också att få något tillbaka när du handlar med ett kreditkort. Denna bonus kommer ofta i form av bonuspoäng som kan användas för att köpa flygresor, mat eller produkter i specifika butiker. Med ett kreditkort är det även lättare att få en överblick över privatekonomi och inköp, jämfört med om du skulle betala med ditt vanliga bankkort. Varje månad får du en räkning där du kan se alla utgifter du har haft den senaste månaden och exakt vilka kortköp du har gjort.

Jämför kreditkort

Kontokredit symbol

Här hittar du information om ett antal av de kreditkort du kan välja. Läs om kreditkortens priser och villkor, så som årsavgift, ränta, kostnader för uttag och valutapåslag samt krav som på ålder och inkomst. Om du söker ett större urval av de kreditkort som finns på den svenska marknaden kan vi rekommendera Kreditkungen. Det närmsta kreditalternativet till kreditkort är en kontokredit där det ibland också finns möjlighet till räntefria dagar, men där är det inte standard som med kreditkort.

re:member flex
Mastercard re:member flex

Recension

100000 kr
Maxkredit
0 kr
Årsavgift
9.74 - 24.74 %
Årsränta
56 dagar
Räntefri kredit
Ingen årsavgiftRabatt i webbutikerReseförsäkring ingår

Ex. vid uppskjuten betalning med ränta 17,24%: Eff 14,67%, 20 000 ö/12 m. Tot: 21 506 kr

Mer information

re:member flex Mastercard

Priser

Årsavgift0 kr
Admin.avgift0 kr
Uttag Sverige3.00 % (minst 35 kr)
Uttag Utomlands3.00 % (minst 35 kr)
Valutaavgift1.75 %

Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift125 kr
DröjsmålsräntaKreditränta
Grundläggande krav för att låna pengar
  • Du är minst 20 år.
  • Du har ingen betalningsanmärkning.
  • Du har en inkomst på minst 100000.
  • Du har ett arbete.
  • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej.

Bank Norwegian
Mastercard Bank Norwegian

Recension

100000 kr
Maxkredit
0 kr
Årsavgift
19.99 %
Årsränta
45 dagar
Räntefri kredit
Rabatt på flygresorTjäna CashPointsFå avgifter

Ex. vid uppskjuten betalning: Eff 21,93%, 15 000 ö/12 m. Tot: 16 673 kr

Mer information

Bank Norwegian Mastercard

Priser

Årsavgift0 kr
Admin.avgift0 kr
Uttag Sverige0.00 %
Uttag Utomlands0.00 %
Valutaavgift1.00 %

Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift95 kr
Dröjsmålsränta24 %
Grundläggande krav för att låna pengar
  • Du är minst 23 år.
  • Du har ingen betalningsanmärkning.
  • Du har ett arbete.
  • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej.

Om kreditkort

Ett kreditkort är en form av vilande lån som du använder vid dina kortköp. Detta "vilande lån" betalas vanligtvis tillbaka till kreditgivaren vid slutet av nästkommande månad och dessförinnan har du fått en räkning på alla dina kortköp. Beroende på när på månaden du gör dina köp kan du därmed få så mycket som upp till 60 dagar räntefri kredit. Många tror att ett vanligt bankkort är ett kreditkort men det är fel. När du betalar med ett bankkort dras pengar direkt (eller reserveras) från ditt bankkonto vilket ett köp med ett kreditkort inte resulterar i. Kolla med din bank vilken kreditgräns du har, oftast får du en standardgräns när du ansöker om ett kort. För att maximera kreditgränsen måste man oftast meddela detta till kreditgivaren och visa att man har en god kreditvärdighet.

De mest vanliga kreditkorten är kopplade till VISA och MasterCard som fungerar i stort sett över hela världen. Andra kreditkort kan vara kopplade till Diners Club och American Express. Dock ska man tänka på alla affärer och onlinebutiker inte alltid stöder dessa kreditkort p.g.a. att det kostar för mycket i transaktionsavgifter för butiken. Enligt vår erfarenhet på Kreditkoll.nu så fungerar Diners Club och American Express bäst utomlands.

Försök alltid boka dina utlandsresor med ett kreditkort. I stort sett alla kreditkort har någon form av reseförsäkring som ingår automatiskt i ditt avtal med kreditgivaren. Istället för att köpa en dyr reseförsäkring eller avbeställningsskydd när du bokar din resa, använd istället ditt kreditkort. Förutom alla fördelar med försäkringar etc. så ha alltid för vana att betala din köp med ett kreditkort. Många kreditgivare ger dig bonus eller CashPoints på alla dina köp som du vid ett senare tillfälle kan använda när du bokar resor, hotell eller varför inte uppgradera dig från ekonomiklass till business class och lyxa till din semesterresa.

LÅNJÄMFÖRELSE