Lån med betalningsanmärkning

Vissa kreditgivare ger avslag på ansökan när man ska låna pengar och kreditupplysningen visar att det finns aktuella betalningsanmärkningar. Det är inte alltid enkelt att hitta långivare som är beredda att låna ut pengar när du har en betalningsanmärkning. Trots att många kreditgivare inte lånar ut pengar till osäkra låntagare finns det ändå de som tittar lite mer på andra parametrar i ansökan och erbjuder lån trots att låntagaren har en betalningsanmärkning.

Exempel på lån med betalningsanmärkning
Zmarta
Låna
5000 - 600000 kr
Löptid
1 - 20 år
Ränta
2.95 - 29.9 %
Lån med betalningsanmärkning - Sammanfattning
Antal kreditgivare: 51 st
Belopp: 1000 - 600000 kr
Ränta: 2.9 - 39.6 %
Utbetalning direkt: 6 st
Utbetalning helg: 6 st
Utan UC: 16 st

Om betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är information som syns i den kreditupplysning som tas vid ansökan om lånet, oavsett vilket upplysningsföretag som används. En anmärkning kan du få vid två olika tillfällen, antingen vid en tredskodom efter att fordringsägaren begärt prövning i domstol eller vid det tillfälle du ignorerat ett betalningsföreläggande från Kronofogden. Dessa tillfällen föranleds vanligtvis av ett krav från inkasso som du kan välja att bestrida.

Om du inte protesterar kan en betalningsanmärkning bara göras gällande efter ett beslut om att fordringsägaren har rätt i ett ärende om betalningsföreläggande. Det är långivaren/eller annat bolag (oftast inkassobolag) som ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Om du väljer att protestera mot inkassokravet eller därefter mot betalningsföreläggandet kan det istället prövas i domstol om fordringsägaren väljer det. Om du inte infinner dig i domstolen räknas det per automatik som att skulden faktiskt finns. En tredskodom infaller då och du får en betalningsanmärkning.

Normalt sett blir ett lån lite dyrare om man har en betalningsanmärkning jämfört med om man inte har det. Detta beror på att den med betalningsanmärkning utgör en större risk för kreditgivaren. Om det finns betalningsanmärkning blir sannolikheten att få ett låna pengar större ju längre tillbaka i tiden anmärkningen tillkom. För att undvika betalningsanmärkningar är det med andra ord viktigt att agera på de fakturor och krav du får. Om du anser att en skuld är felaktig är det viktigt att protestera mot detta. Det blir bara sämre om man är passiv och inte agerar över huvud taget.

Kreditupplysningsföretag noterar betalningsanmärkning

Många tänker att det är Kronofogden som registrerar en betalningsanmärkning, men det är något som kreditupplysningsföretag gör. Kreditupplysningsbolagen får regelbundet information från Kronofogden om skuldsaldo, utslag i mål om betalningsföreläggande etc. och sparar det i sina register över personer i Sverige. Enligt lag får dessa uppgifter om betalningsanmärkningar ligga kvar och visas i en kreditupplysning i max 3 år från det att de tillkom. Det finns långivare som accepterar ett visst antal betalningsanmärkningar (då oftast 1 st, men ibland upp till 10 st) och de som accepterar betalningsanmärkningar som är tillräckligt gamla.

Många gånger spelar det ingen roll vad anledningen är till att man fått en betalningsanmärkning. Det är dock ändå skillnad på betalningsanmärkning och betalningsanmärkning. En missad inbetalning för en p-bot som försvunnit eller som man tycker är felaktig väger inte alltid lika tungt som exempelvis ett misslyckat utmätningsförsök av Kronofogden.

Betalningsanmärkning A-mål och E-mål

Kronofogdemyndiheten delar upp betalningsanmärkningar enligt A-mål och E-mål. Med A-mål menas allmänt mål och det är betalningsanmärkningar som föranletts av betalningskrav från den offentliga sektorn, exempelvis myndigheter, stat, kommun eller landsting. Det kan då gälla exempelvis P-böter, obetald CSN-ränta, obetald vägskatt etc. Anmärkning från A-mål registreras dagligen. Med E-mål menas Enskilda mål och kommer från skulder till privata företag. Det kan kan då bero på ej betald hyra, ränta på lån etc. Anmäkrningar från E-mål registreras hos kredituplysningsbolagen en gång i veckan.

Att tänka på vid ansökan om lån med betalningsanmärkning

 1. Läs igenom långivarnas villkor. Även om en långivare accepterar betalningsanmärkningar så har flera långivare en begränsning på hur många anmärkningar du får ha, hur gammal din senaste betalningsanmärkning är och när du betalade av eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden.
 2. Ta aldrig ett lån om du inte är säker på att du kommer hinna betala tillbaka inom återbetalningstiden. Att få ytterligare betalningsanmärkningar försämrar chanserna för nya lån eller andra avtal än mer.
 3. Vänd dig till en låneförmedlare om du känner dig osäker. Med en låneförmedlare har du större chans att få bättre villkor och ränta på ditt lån.
 4. Om du har dålig kreditscore och har svårt att få lån, skicka in din låneansökan med en medsökande. Detta förbättrar dina chanser att få din låneansökan godkänd och dessutom kommer du kunna få lägre ränta på privatlånen.
 5. Vid lån med betalningsanmärkningar kan ibland grundkraven vara lite hårdare och räntan lite högre. Detta då på grund av att kreditgivaren tycker sig ta en högre risk när de lånar ut pengar till någon som tidigare varit slarvig.

Har jag en betalningsanmärkning?

För att ta reda på om du har en betalningsanmärkning vänder du dig till något av kreditupplysningsbolagen. De är skyldiga att på begäran åtminstone 1 gång per år ge ut information om detta till dig. Sedan 1 december 2018 kan en skuld till staten eller kommuner inte leda till en betalningsanmärkning förrän den som skulden gäller har fått möjlighet att invända mot den. Exempel på detta en sådan skuld kan vara skatteskuld. Kronofogden ska då avisera ett brev till dig vilket ska skickas i retur för att visa att informationen nått fram. Dessutom måste myndigheten först skicka en påminnelse till den skulden berör.

Relaterade sidor

Jämför lån med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning symbol

I söklistan nedan kan du hitta total 51 st kreditgivare som kan erbjuda dig en kredit, trots betalningsanmärkning, i form av snabblån/sms lån, privatlån eller kontokredit. Vi listar även hur mycket du kan låna, effektiv ränta, vilken återbetalningstid som gäller för lånet och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig. Söker du enbart privatlån med betalningsanmärkning, snabblån med betalningsanmärkning eller kontokredit med betalningsanmärkning kan du filtrera på respektive låneform med switcharna.

Om högkostnadskredit
Filter för lån med betalningsanmärkning
1000 kr 600 000 kr
Privatlån
Snabblån
Kontokredit
Utbetalning direkt
Utan UC
Sökresultat: 51 st kreditgivare

Zmarta Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 20 år
Ränta2.95 - 29.9 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Zmarta

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag09:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Vissa av Zmartas samarbetspartners skickar ut skuldebrev på post. Om signering sker med BankID betalas lånet ut från 1 dag. Om signering sker via post betalas lånet ut inom 3-5 bankdagar.

Zmarta förmedlar följande 32 kreditgivares lån

Swedbank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Lendify, Wasa Kredit, Avida, Credway, MoneyGo, CashBuddy, BigBank, Nordax Bank, Credex, Mymoney, OPR Privatlån, Instabank, MedMera Bank, Euroloan, BRAbank.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 100000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Zmarta görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Zmarta blir mellan 2.99 % - 34.36 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Ferratum Kontokredit

Kreditgräns1000 - 45000 kr
Löptid1 - 12 mån
Månadsränta3.3 %
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 21 år
Inkomstkrav Ja
Kontokredit Med utbetalning direkt alla dagar till
HandelsbankenNordeaSwedbank & SparbankenSEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Mer information

Kontokredit hos Ferratum

Lån från 1000 till 45000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag09:00 - 17:00
Lördag10:00 - 17:00
Söndag 10:00 - 17:00
Direktutbetalning till konton hos
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Swedbank
 • Nordea

För andra banker gäller: Har krediten beviljats före kl. 09:00 en vardag får du pengarna samma dag, mellan 09:00 - 13:00 en vardag får du pengarna på förmiddagen nästa bankdag, efter kl. 13.00 nästkommande bankdag.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 21 år.
 • Du har en inkomst.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom Creditsafe.

Identifiering vid ansökan om lån hos Ferratum görs med BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr
 • Uttagsavgift: 0 kr

Vid avi med e-post är aviavgiften 0 kr, med pappersfaktura 19 kr.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på kontokredit från Ferratum blir 47.64 %

Återbetalning

Det minsta beloppet du måste betala tillbaka, inklusive ränta, amortering och eventuella avgifter, varje månad för nyttjad kontokredit hos Ferratum är det högsta av 4 % av utestående kredit eller 300 kr.

 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Nej
För mer information

Credway Kontokredit

Kreditgräns1000 - 30000 kr
Löptid1 - 12 mån
Månadsränta2.17 %
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Kontokredit Med utbetalning direkt alla dagar till
HandelsbankenNordeaSwedbank & SparbankenSEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Mer information

Kontokredit hos Credway

Lån från 1000 till 30000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 07:00 - 19:00
Fredag07:00 - 19:00
Lördag10:00 - 18:00
Söndag 10:00 - 18:00
Direktutbetalning till konton hos
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Swedbank
 • Nordea

Till övriga banker betalas ut samma dag senast 17:30 om du blev beviljad innan 13:30. Annars kommer pengarna nästa bankdag.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom Creditsafe.

Identifiering vid ansökan om lån hos Credway görs med BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr
 • Uttagsavgift: 0 kr
Effektiv ränta

Den effektiva räntan på kontokredit från Credway blir 29.33 %

Återbetalning

Det minsta beloppet du måste betala tillbaka, inklusive ränta, amortering och eventuella avgifter, varje månad för nyttjad kontokredit hos Credway är ca 5 - 10% av utnyttjad kredit inkl. ränta och avgifter.

 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Anmärkning Låneförmedlare

Låna10000 - 200000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta2.95 - 29.95 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 120000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Anmärkning

Lån från 10000 till 200000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag09:00 - 17:00
Lördag10:00 - 14:00
Söndag 10:00 - 14:00
Utbetalning

Någon av de banker som Anmärkning/Lendo samarbetar med kan ta längre tid på sig och vissa kan skicka skuldebrev på post. Generellt gäller: Om skuldebrev skickas ut: Utbetalning sker inom 2-5 dagar. Om du kan signera med BankID: Går det snabbare.

Anmärkning förmedlar följande 8 kreditgivares lån

re:member, SVEA Ekonomi, Avida, Balanzia, BigBank, Euroloan, Nordax Bank, Goodcash.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 120000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Anmärkning görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Anmärkning blir mellan 4.95 % - 17.55 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Compricer Låneförmedlare

Låna5000 - 500000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta2.95 - 25.74 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 110000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Compricer

Lån från 5000 till 500000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag09:00 - 18:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Bankerna Compricer sammarbetar med har 96 timmar på sig att ge dig ett erbjudande.

Compricer förmedlar följande 20 kreditgivares lån

Ikano Bank, MedMera Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, SevenDay Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Avida, MoneyGo, BigBank, Euroloan, Nordax Bank, Villabanken, Lendify, Swedbank, Wasa Kredit.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 110000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Compricer görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Compricer blir mellan 3.01 % - 29.27 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Lån för Alla Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 18 år
Ränta2.95 - 29.5 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Lån för Alla

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 00:00 - 24:00
Fredag00:00 - 24:00
Lördag00:00 - 24:00
Söndag 00:00 - 24:00
Utbetalning

När undertecknat låneavtal returnerats har du pengarna inom 3-5 bankdagar. Ibland kan det även gå snabbare än så beroende på vilken långivare det är som har beviljat dig ett lån.

Lån för Alla förmedlar följande 31 kreditgivares lån

Swedbank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Lendify, Wasa Kredit, Avida, Credway, MoneyGo, CashBuddy, BigBank, Nordax Bank, Credex, OPR Privatlån, Instabank, MedMera Bank, Euroloan, BRAbank.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 100000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är bosatt i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Lån för Alla görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Lån för Alla blir mellan 2.99 % - 33.83 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Tando Privatlån

Låna10000 - 70000 kr
Löptid1 - 5 år
Ränta25.77 %
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
Privatlån Utan UC. Utan BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Tando

Lån från 10000 till 70000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 16:00
Fredag09:00 - 16:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Pengarna betalas ut till borgensmannens bankkonto inom 24 timmar.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du är svensk medborgare.
 • Du är bosatt i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom Creditsafe.

Identifiering vid ansökan om lån hos Tando görs med videoinspelning, telefonsamtal, 1 kr från bankkonto, kreditupplysning....

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr
Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Tando blir 29.00 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Nej
För mer information

Slantar Snabblån

Låna10000 - 30000 kr
Löptid1 - 5 år
Ränta25 %
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
Snabblån Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Mer information

Snabblån hos Slantar

Lån från 10000 till 30000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Normalt har du pengarna inom 2 bankdagar efter din ansökan blivit godkänd.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har en inkomst.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom Bisnode.

Identifiering vid ansökan om lån hos Slantar görs med BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr
Effektiv ränta

Den effektiva räntan på snabblån från Slantar blir 28.07 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Sambla Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 20 år
Ränta2.99 - 22.59 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Sambla

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 20:30
Fredag09:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Vissa av Samblas samarbetspartners skickar ut skuldebrev på post. Om signering sker med BankID betalas lånet ut från 1 dag. Om signering sker via post betalas lånet ut inom 3-5 bankdagar.

Sambla förmedlar följande 32 kreditgivares lån

Swedbank, ICA Banken, Ikano Bank, MedMera Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Wasa Kredit, Avida, BYAX, Balanzia, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Euroloan, Nordax Bank, Goodcash, Fellow Finance, Moank, Instabank, Credigo, Primal Capital.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 150000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Sambla görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Sambla blir mellan 3.01 % - 22.59 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Monetti Kontokredit

Kreditgräns3000 - 20000 kr
Löptid1 - 12 mån
Månadsränta3.25 %
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
Kontokredit Utan UC. Med BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Kontokredit hos Monetti

Lån från 3000 till 20000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 18:00
Lördag10:00 - 15:00
Söndag 10:00 - 15:00
Utbetalning

Helgfri vardag före kl. 13:00: Pengarna överförs samma dag. Efter kl. 13:00: Pengarna överförs nästkommande bankdag. Fredag efter kl. 13:00 - Söndag: Pengarna överförs på måndag. Den exakta tiden för insättning på ditt konto kan variera beroende på vilken bank du har.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du är bosatt i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom Bisnode.

Identifiering vid ansökan om lån hos Monetti görs med BankID eller annat e-leg.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 350 kr
 • Avi-avgift: 15 kr
 • Uttagsavgift: 50 kr
Effektiv ränta

Den effektiva räntan på kontokredit från Monetti blir mellan 49.24 % - 563.00 %

Återbetalning

Det minsta beloppet du måste betala tillbaka, inklusive ränta, amortering och eventuella avgifter, varje månad för nyttjad kontokredit hos Monetti är ca 5 - 10% av utnyttjad kredit inkl. ränta och avgifter.

 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information
10/51 KREDITGIVARE - VISA ALLA

Jämför ränta på lån med betalningsanmärkning

Här nedan presenteras en grafiskt illustrativ jämförelse av långivare som accepterar en eller flera betalningsanmärkningar och deras räntor. En betalningsanmärkning är en av de parametrar som påverkar just räntan vid en kreditprövning och i ett låneavtal. I de fall långivaren har ett räntespann med möjlig ränta är det högst osannolikt att du kommer bli erbjuden ett avtal med den lägsta räntan. Ju fler betalningsanmärkningar du har desto sämre ränta kommer du troligtvis att bli erbjuden när du lånar pengar.

LångivareNominell ränta %/år
Zmarta 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Ferratum 1000 - 45000 kr
39.60 %
Credway 1000 - 30000 kr
26.04 %
Anmärkning 10000 - 200000 kr
2.95 - 29.95 %
Compricer 5000 - 500000 kr
2.95 - 25.74 %
Lån för Alla 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Tando 10000 - 70000 kr
25.77 %
Slantar 10000 - 30000 kr
25.00 %
Sambla 5000 - 600000 kr
2.99 - 22.59 %
Monetti 3000 - 20000 kr
39.00 %
Lendo 10000 - 600000 kr
2.95 - 25.74 %
Freedom Finance 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Next Finance 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Enklare 20000 - 500000 kr
2.95 - 29.50 %
Likvidum 10000 - 600000 kr
2.95 - 18.95 %
Advisa 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.06 %
LetaLån 10000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Direkto 5000 - 500000 kr
2.95 - 19.90 %
Consector 10000 - 600000 kr
2.90 - 18.95 %
Thorn 10000 - 50000 kr
9.84 - 21.60 %
Arcadia Finans 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Lånemarknad 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.06 %
Daypay 1000 - 10000 kr
39.00 %
Kredit365 2000 - 5000 kr
39.00 %
Axo Finans 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Cashbuddy 5000 - 25000 kr
26.05 %
GoodCash 5000 - 50000 kr
25.74 %
Nystart Finans 30000 - 500000 kr
9.95 - 21.95 %
Pengino 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Lånemäklaren 5000 - 600000 kr
3.45 - 39.00 %
Compari 5000 - 600000 kr
2.99 - 22.59 %
Merax 5000 - 30000 kr
25.94 %
Svea Ekonomi 10000 - 400000 kr
7.15 - 26.20 %
Avenuefinans 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Frogtail 5000 - 40000 kr
26.00 %
Moank 5000 - 50000 kr
9.90 - 22.80 %
Avida 10000 - 150000 kr
12.00 - 18.96 %
Nätlån 1000 - 10000 kr
39.00 %
Favoritlån 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Flexkontot 5000 - 20000 kr
39.48 %
Aktivt Lån 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Xfinans 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Loanstep 3000 - 25000 kr
38.40 %
Kontant Finans 3000 - 20000 kr
25.95 %
Fairlo 2000 - 50000 kr
13.18 - 17.52 %
Comboloan 10000 - 500000 kr
3.25 - 26.08 %
Brixo 5000 - 30000 kr
29.95 - 39.48 %
Zapplån 10000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %

Vanliga frågor om att lån med betalningsanmärkning

När får man en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning noteras hos kreditupplysningsbolagen om man inte betalat en skuld i tid. Skulden ska vara obetald efter påtryckningar från gäldenär, eventuellt inkassobolag och Kronofogden och ett utslag ska ha meddelats från Kronofogden för att en betalningsanmärkning noteras. En betalningsanmärkning kan också uppkomma vid protest mot kravet att betala en skuld. I det fallet uppstår anmärkningen om gäldenären begär prövning i domstol och vinner faller eller om den som har en skuld inte dyker upp i domstol.

Hur länge syns en betalningsanmärkning i kreditupplysningen?

För en privatperson syns en betalningsanmärkning i 3 år och för ett företag/juridisk person i 5 år. Det spelar ingen roll om skulden betalas efter att anmärkningen är gjord, utan den kommer synas ändå.

Vad innebär betalningsföreläggande?

Om en skuld, exempelvis i form av ett lån av pengar, är förfallen till betalning kan den som vill ha in skulden ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Det är vanligtvis ett inkassobolag som skickar ärende till Kronofogden för betalningsföreläggande. Kronofogden meddelar den som har en skuld om detta och ett krav på att betala skuld, eventuell ränta och avgifter. Kommer det inte in någon protest eller betalning inom tidsfristen (förklaringstiden) blir det ett så kallat utslag du får en betalningsanmärkning. Om den som har skulden betalar inom förklaringstiden får denne ingen betalningsanmärkning.

Spelar det någon roll hur många betalningsanmärkningar jag har?

Ja, det är sämre ju fler betalningsanmärkningar man har. Att upprepade gånger visa på att man slarvar eller inte kan betala är inget gott tecken. Vissa långivare har gränser på hur många anmärkningar som accepteras. Vissa har också gränser på hur nya anmärkningarna får vara.

Nya artiklar om betalningsanmärkning

Lån utan UC med betalningsanmärkning

✎ Publicerad: 2017-08-12, ändrad: 2020-03-05

Lån med betalningsanmärkning och utan UCTvå av de mer vanligt förekommande sökningarna på internet är varianter på ”lån med betalningsanmärkning” och ”lån utan UC”. Det finns många texter man kan skriva om dessa företeelser. Detta märks, in […]
Läs hela

JÄMFÖR ALLA LÅN
‣︎