Lån utan UC

Här hittar du alla kreditgivare med lån utan UC där kreditupplysning görs genom Bisnode, Creditsafe, Safenode eller Decidas. När du lånar pengar hos någon av dessa kreditgivare kommer din UC-score inte påverkas negativt som en följd av omfrågan i sig.

Exempel på lån utan UC
Tando
Låna
10000 - 100000 kr
Löptid
1 - 5 år
Ränta
25.77 %
Effektiv ränta
29 %

Representativt lån hos Tando: Låna 40 000 kr i 4 år, till ränta 25,77 %. Kreditkostnad 24 489 kr och totalt att återbetala 64 489 kr. Effektiv ränta 29,0 %.

Sammanfattning av alla Lån utan UC
Antal kreditgivare: 41 st
Belopp: 500 - 300000 kr
Ränta: 0 - 39.8 %
Utbetalning direkt: 24 st
Utbetalning helg: 15 st
Betalningsanmärkning OK: 21 st
Med Creditsafe: 12 st
Med Bisnode: 25 st
Med Safenode: 2 st

Kreditupplysningar vid ansökan hos dessa kreditgivare påverkas heller inte negativt om du under det senaste året gjort flera ansökningar av lån där omfrågan gjorts hos UC. Om du har en sämre UC-score eller inte vill påverka din kreditvärdighet för kommande ansökningar med UC kan en ansökan hos någon av de kreditgivare som presenteras här innebära större chanser att lånet beviljas.

Varför lån utan UC?

Många förfrågningar leder till sämre chanser att få lån. Omfrågeuppgifter som hämtas in vid kreditupplysning hos såväl UC som hos Creditsafe, Safenode, Bisnode och andra bolag får sparas i högst ett år. När omfrågan gjorts hos UC syns dessa uppgifter i historiken och de är tillgängliga för andra banker och företag när de gör nya kreditupplysningar. En historik med omfrågningar hos UC påverkar din score negativt i förhållande till hur många de är. För många förfrågningar minskar chanserna att få ett lån beviljat, detta gäller i synnerhet om man redan i övrigt ligger i riskzonen och har ett UC Score som inte är så bra.

Många kreditgivare tillämpar en gräns för hur många förfrågningar man får ha. Enligt låneförmedlaren Lendo ska man under 1 år helst inte ha fler än 3 tagna kreditupplysningar genom UC i sitt namn. I de fall man har fler än så är det vanligt att låneansökan blir avslagen. Om du funderar på hur många UC-förfrågningar som har gjorts på dig kan du skapa ett konto hos www.minuc.se. Här kan du se all information om ditt kreditbetyg, hur många UC-förfrågningar du har och när de försvinner från din upplysning.

Lån utan UC syns inte i UC kreditupplysning och UC score bibehålls. En låneansökan med kreditupplysning hos något av bolagen Creditsafe, Bisnode eller Safenode medför att inget av de andra kreditupplysningsbolagen kan se att omfrågan gjorts. Därmed kan inte heller kreditgivare som använder något av dessa bolag se att en omfrågan har gjorts tidigare. Vidare påverkar ett lån utan UC därmed inte kreditvärdigheten negativt på grund av många tidigare omfrågningar.

Att tidigare kreditupplysningar från UC syns i en aktuell upplysning kan i vissa fall bidra till vilseledande information. Även om det står att en kreditupplysning gjorts är det inte säkert att en kredit upptagits. Exempelvis kan man ha ansökt om lån hos 5 olika bolag för att sedan vilja välja det bästa erbjudandet. Om samtliga 5 bolag använder UC kommer det under en viss tid i kommande kreditupplysningar se ut och uppfattas som att lån upptagits på samma belopp hos de 5 olika bolagen. Det bolag som gör en ny upplysning i det läget vet inte om vilket totalt kreditbelopp som tagits upp, i tillägg till att UC-score sänkts på grund av många tidigare upplysningar. De kommer därmed med stor sannolikhet neka att ingå ett avtal. Det här går naturligtvis att komma runt, men kräver ytterligare tid och arbete och sänker kredibiliteten.

Creditsafe, Bisnode och Safenode

UC är ett av många företag som gör kreditupplysningar. Ett kreditupplysningsbolag är en oberoende tredjepart, mellan kreditgivare och kredittagare, som bistår kreditgivaren med information om kredittagarens ekonomiska situation. Med denna information till hands kan kreditgivaren bedöma risken med att ge ut en kredit till kredittagaren. Andra företag som gör kreditupplysningar är exempelvis Bisnode, Creditsafe, Safenode, Sergel, Alektum (Decidas) och Syna. De främsta alternativen när man vill låna pengar utan UC är att vända sig till kreditgivare som istället använder Creditsafe eller Bisnode. Det finns dock en skillnad även när det kommer till dessa två alternativ. I en kreditupplysning hos Creditsafe räknas inte tidigare upplysningar som gjorts genom Creditsafe själva med i beräkningen av din score och kreditvärdighet. Hos Bisnode finns historiken med och kan eventuellt påverka när du ansöker om lån med Bisnode kreditupplysning flera gånger. Decidas kreditupplysning är ett tredje alternativ, men används enbart av Minifinans.

Att låna pengar utan UC behöver man nödvändigtvis inte göra enbart på grund av att historiken redan innehåller många omfrågningar. Det kan också vara bra att gå genom bolag med Creditsafe, Safenode eller Bisnode i förebyggande syfte, exempelvis då man vet att det inom det närmsta året kommer göras en UC-kreditupplysning på sig. De stora bankerna i Sverige ägde tidigare UC och använder än idag UC för sina kreditupplysningar vid bolån etcetera.

Lån utan kreditupplysning

En vanlig förväxling många gör är lån utan UC och lån utan kreditupplysning. Det är inte samma sak, men båda saker finns. Oavsett var du lånar pengar kommer en kreditupplysning med största sannolikhet att göras så länge det inte handlar om ett pantlån. Svenskt lagstiftning i form av Konsumentkreditlagen kräver att en kreditprövning görs vid låneansökningar. En kreditprövning är inte lika med en kreditupplysning, men den ska ligga till grund för beslutet om beviljande av lånet och måste innehålla så pass tillräckliga uppgifter att kreditgivaren kan skapa en helhetsbild av den ekonomiska situationen. Lagen innehåller inga detaljerade regler för hur denna kreditprövning ska gå till, men du fyller själv i uppgifter om din ekonomiska situation vid ansökan hos en kreditgivare. Det är standard att kreditgivaren validerar dessa uppgifter och kollar om det finns betalningsanmärkningar eller en skuld hos Kronofogden genom en kreditupplysning.

Det finns två anledningar till att man gör en kreditupplysning om den så sker genom UC eller något annat kreditupplysningsbolag. Dels vill långivaren göra en riskbedömning om huruvida pengarna kan betalas tillbaka. Dels vill man undvika en överskuldsättning hos låntagaren. Tidigare kunde ett lån utan ränta innebära att ingen kreditprövning behövde göras, men numera har även dessa lån samma krav.

Det man vanligtvis menar med lån utan kreditupplysning är lån utan UC. Anledningen till detta missförstånd är troligen att UC är det mest etablerade och välkända kreditupplysningsbolaget i Sverige, varför man därmed likställer kreditupplysning och UC. Anledningen till att man söker lån utan UC är att chanserna att få lånet beviljat ökar.

Relaterade sidor

Jämför lån utan UC

Lån utan UC symbol

I söklistan nedan kan du hitta totalt 41 st kreditgivare där du kan låna utan UC. Lånetyperna här är framförallt i form av snabblån/sms lån och kontokredit, men även privatlån finns med i listan. Vi listar även hur mycket du kan låna, ränta, vilken återbetalningstid som gäller för lånet och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig.

Söker du enbart privatlån utan UC, snabblån utan UC eller kontokredit utan UC kan du filtrera på respektive låneform med switcharna. Du kan också välja att filtrera långivare utan UC i kombination med ett specifikt lånebelopp du önskar, de som kan erbjuda utbetalning direkt och de som också accepterar betalningsanmärkning.

Om högkostnadskredit
Filter för lån utan UC
1000 kr 300 000 kr
Privatlån utan UC
Snabblån utan UC
Kontokredit utan UC
Creditsafe upplysning
Bisnode upplysning
Safenode upplysning
Utbetalning direkt
Anmärkning OK
Sökresultat: 41 st kreditgivare
Tando Privatlån
Låna10000 - 100000 kr
Löptid1 - 5 år
Ränta25.77 %
Effektiv ränta29 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Tando: Låna 40 000 kr i 4 år, till ränta 25,77 %. Kreditkostnad 24 489 kr och totalt att återbetala 64 489 kr. Effektiv ränta 29,0 %.
Mer information
Lumify Kontokredit
Kreditgräns2000 - 20000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39.48 %
Effektiv ränta12.87 - 3830.77 %
Uppläggningsavgift695 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken SEB
Utan UC. Med BankID.
Exempel på lån hos Lumify: Låna 5 000 kr i 7 mån, till ränta 39,5 %. Kreditkostnad 2654 kr och totalt att återbetala 7654 kr. Effektiv ränta 109,61 %.
Mer information
Ferratum Kontokredit
Kreditgräns1000 - 45000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39.6 %
Effektiv ränta47.64 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 21 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Ferratum: Låna 10 000 kr i 12 mån, till ränta 39,6 %. Kreditkostnad 2145 kr och totalt att återbetala 12 145 kr. Effektiv ränta 47,64 %.
Mer information
FlexLimit Kontokredit
Kreditgräns5000 - 20000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39 %
Effektiv ränta51.87 - 587 %
Uppläggningsavgift380 kr
KreditupplysningSafenode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea
Utan UC. Med BankID.
Exempel på lån hos FlexLimit: Låna 5000 kr i 12 mån, till ränta 39,0 %. Kreditkostnad 2114 kr och totalt att återbetala 7114 kr. Effektiv ränta 98,8 %.
Mer information
Wästgöta Finans Privatlån
Låna30000 - 300000 kr
Löptid2 - 10 år
Ränta3.45 - 17.45 %
Effektiv ränta3.52 - 23.6 %
Uppläggningsavgift250 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
Utan UC. Med BankID.
Exempel på lån hos Wästgöta Finans: Låna 90 000 kr i 36 mån, till ränta 5,75 %. Kreditkostnad 10 070 kr och totalt att återbetala 100 070 kr. Effektiv ränta 7,27 %.
Mer information
Monetti Kontokredit
Kreditgräns3000 - 20000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39 %
Effektiv ränta49.24 - 563 %
Uppläggningsavgift350 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
Utan UC. Med BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Monetti: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39 %. Kreditkostnad 6032 kr och totalt att återbetala 21 032 kr. Effektiv ränta 53,2 %.
Mer information
Slantar Snabblån
Låna10000 - 30000 kr
Löptid1 - 5 år
Ränta25 %
Effektiv ränta28.07 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Slantar: Låna 10 000 kr i 2 år, till ränta 25 %. Kreditkostnad 2816 kr och totalt att återbetala 12816 kr. Effektiv ränta 28,07 %.
Mer information
Loanstep Snabblån
Låna3000 - 25000 kr
Löptid14 - 150 dgr
Ränta38.4 %
Effektiv ränta38.9 - 1177 %
Uppläggningsavgift3000 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
Utan UC. Utan ränta. Med BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Loanstep: Låna 5500 kr i 5 mån, till ränta 38,4 %. Kreditkostnad 4339 kr och totalt att återbetala 9339 kr. Effektiv ränta 1051 %.
Mer information
Monara Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta26.52 %
Effektiv ränta29.97 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta).
Exempel på lån hos Monara: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 26,5 %. Kreditkostnad 2239 kr och totalt att återbetala 17 239 kr. Effektiv ränta 29,97 %.
Mer information
Profilkredit Snabblån
Låna10000 - 25000 kr
Löptid24 mån
Ränta39 %
Effektiv ränta54.14 - 65.41 %
Uppläggningsavgift395 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
möjlig utbetalning direkt dygnet runt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med BankID.
Exempel på lån hos Profilkredit: Låna 15 000 kr i 2 år, till ränta 39,0 %. Kreditkostnad 8496 kr och totalt att återbetala 23 496 kr. Effektiv ränta 59,22 %.
Mer information
10/41 KREDITGIVARE - VISA ALLA

Lån med många förfrågningar

Om du behöver låna pengar och redan har många förfrågningar (FF) gjorda genom UC den senaste tiden har du några alternativ. Du kan antingen vänta med att låna pengar, låna pengar utan UC, ansöka om lån hos en låneförmedlare eller ta ett pantlån. Det är svårt att säga exakt hur många tidigare FF som accepteras då också andra faktorer spelar in. Runt 3 brukar vara standard hos låneförmedlare.

Om kreditgivaren använder UC score för att avgöra risken att låna ut pengar spelar det också roll vilka typer de tidigare upplysningarna är av. UC Score blir sämre om de tidigare upplysningarna föranletts av låneansökningar. Om tidigare upplysning exempelvis har tagits av en hyresvärd påverkas UC Score inte i samma grad.

Din kredit-score är avgörande

Vid kreditupplysningar på privatpersoner, oavsett vilket företag som genomför den, är det din kredit score som beräknas och ligger till grund för ett beslut. Den kan benämnas på olika sätt hos olika kreditupplysningsbolag, exempelvis heter den UC-Score hos UC, Kreditscore hos Bisnode och bara Scoring hos Creditsafe. Utfallet av beräkningen presenteras också lite olika hos de olika bolagen. Hos UC är det en procentuell siffra från 0,1 till 100 indelad i 5 intervaller benämnda Svag, Mindre Bra, Bra, Mycket Bra samt Utmärkt. Hos Creditsafe använder man en siffra från 1 till 100 med de 4 intervallerna Låg Betalningsförmåga, Medium Betalningsförmåga, Hög Betalningsförmåga, samt Mycket Hög Betalningsförmåga. Hos Bisnode har man en siffra från 0 till 10 och 5 intervaller från Ingen Kreditvärdighet kan ges, Kredit avrådes, Svag Kreditvärdighet, Kreditvärdig samt God Kreditvärdighet.

Beräkningsmodell och parametrar som används är i stort sett desamma hos bolagen. Det som garanterat är detsamma är syftet med beräkningen av en score och det är att visa hur bra betalare en privatperson är. Exempel på parametrar som används är taxerad inkomst, sociala förhållanden, antal betalningsanmärkningar. Hos UC tittar man också på de senaste kreditförfrågningarna som är gjorda på dig, varför ett lån utan UC kan vara att föredra. Under relaterade sidor finner du mer information om UC, Creditsafe och Bisnode, innehållet i deras kreditupplysningar och deras kredit-score.

Se din aktuella kreditupplysning

Ett bra sätt att utforska din aktuella kredit-score är att besöka något av de kreditupplysningsbolag som finns och där se din kreditupplysning hos bolaget i fråga. Med denna information har du ett utgångsläge och kanske lite mer på fötterna för att kunna förbättra din kredit-score.

Enligt kreditupplysningslagen har du rätt begära ut denna information en gång per år hos respektive kreditupplysningsföretag. Hos de tre största bolagen för kreditupplysning när det handlar om lån av pengar; UC, Creditsafe och Bisnode, finns det tjänster för att smidigt begära ut denna information.

Vilka uppgifter som visas skiljer sig från person till person. Exempel på uppgifter du kan se är folkbokföringsuppgifter, telefonnummer, födelsedata, taxeringsuppgifter, betalningsanmärkningar, skuldsaldo, bolagsengagemang, uppgifter från Kronofogdemyndigheten, fastighetsinnehav och upplysningar tagna på dig.

Din upplysning hos UC

Hos UC hittar du tjänsten Min Upplysning. Tjänsten är kostnadsfri första gången du beställer din UC och är sedan gratis 1 gång per år. Vill du göra fler upplysningar på dig själv kostar det 19 kr/gång.

Din upplysning hos Creditsafe

Hos Creditsafe hittar du Min upplysning online. Där loggar du helt enkelt in med ditt BankID och ser ett digitalt registerutdrag från din kreditupplysning hos Creditsafe.

Din upplysning hos Bisnode

Hos Bisnode Min Upplysning kan du skapa ett konto gratis för att se din kreditprofil.

Din upplysning hos Safenode

För att få din upplysning hos Safenode kan du kontakta dem på mail eller telefon. Du kan också gå via kreditupplysning.se, skapa ett konto och där se dina uppgifter.

Lånebelopp från kreditgivare utan UC

Behöver du låna pengar på ett specifikt belopp, utan UC kreditupplysning? Här är genvägar till lånebelopp från långivare som använder Creditsafe, Bisnode, Safenode eller Decidas kreditupplysning. De som lånar ut pengar utan UC erbjuder upp till 300 000 kr. Antalet långivare minskar i takt med att lånebeloppet blir högre. Vid lån utan UC över 35 000 kr är det få kreditgivare varför det kan vara bra att försöka hålla sig under just detta belopp för möjlighet till lägre kostnader. Det minsta beloppet är 1000 kr, men det går också bra att låna mindre än så med vissa kontokrediter. Du kan ansöka om en kontokredit utan UC och sedan nyttja exempelvis bara 500 kr.

Jämför ränta på lån utan UC

Vid lån utan UC är det vanligtvis Creditsafe eller Bisnode som är alternativa kreditupplysningar. Vid dessa lån är det vanligen relativt låga lånebelopp och många gånger kort återbetalningstid. Räntekostnader på lån med dessa egenskaper är ofta högre än för lån med högre belopp och längre återbetalningstid.

Lån utan UC är inte en typ av lån utan en egenskap som finns på olika typer av lån. De lån som presenteras här är av typerna privatlån, snabblån och kontokredit. Kontokrediter som har en flexibel återbetalningstid presenterar ofta en månadsränta medan snabblån och privatlån presenterar en årsränta. I denna jämförelse av lån och krediter utan UC där alla lånetyper presenteras är räntan en årsränta. Räntan på kontokrediter är därmed multiplicerad med 12 månader.

LångivareNominell ränta %/år
Tando 10000 - 100000 kr
25.77 %
Lumify 2000 - 20000 kr
39.48 %
Ferratum 1000 - 45000 kr
39.60 %
FlexLimit 5000 - 20000 kr
39.00 %
Wästgöta Finans 30000 - 300000 kr
3.45 - 17.45 %
Monetti 3000 - 20000 kr
39.00 %
Slantar 10000 - 30000 kr
25.00 %
Loanstep 3000 - 25000 kr
38.40 %
Monara 1000 - 30000 kr
26.52 %
Profilkredit 10000 - 25000 kr
39.00 %
Fairlo 2000 - 50000 kr
13.20 - 17.52 %
Mobillån 1000 - 60000 kr
39.00 %
EverydayPlus 1000 - 25000 kr
39.00 %
Daypay 1000 - 10000 kr
39.00 %
Kredit365 2000 - 5000 kr
39.00 %
Smspengar 1000 - 30000 kr
39.79 %
Frogtail 5000 - 40000 kr
26.00 %
ViaConto 1000 - 20000 kr
39.48 %
Nätlån 1000 - 10000 kr
39.00 %
Flexkontot 3000 - 20000 kr
39.48 %
Meddelandelån 4000 - 30000 kr
39.00 %
Kontant Finans 3000 - 20000 kr
25.95 %
Pluskan 5000 - 30000 kr
24.00 %
Kundfinans 1000 - 30000 kr
39.80 %
Expresskredit 1000 - 30000 kr
39.80 %
Saldo 1000 - 5000 kr
39.00 %
Klara Lån 1000 - 50000 kr
2.99 - 39.50 %

Vanliga frågor om lån utan UC

Vad är UC?

UC är namnet på ett företag som säljer kredit- och marknadsinformation om bland annat företag och privatpersoner till företag och privatpersoner. UC ägdes tidigare av storbankerna, men ingår idag i Asiakastieto Group Plc. När man talar om UC i samband med att låna pengar handlar det om huruvida kreditgivaren använder UCs kreditupplysningstjänst vid kreditprövning av låntagaren eller om något annat bolag används. UC är ett av många bolag som säljer kreditupplysningar.

Varför låna pengar utan UC?

Varje UC förfrågan som görs sparas och syns under 1 år framåt i kommande kreditupplysningar. Ju fler förfrågningar som syns i historiken desto mer påverkar det en kreditprövning negativt och desto mindre blir sannolikheten att en låneansökan beviljas.

Är det enklare att få ett lån utan UC?

Ja och nej. Kreditupplysningen i sig påverkar inte om en låneansökan blir beviljad eller ej. Det är inte så att din kreditvärdighet alltid ser bättre ut hos exempelvis Creditsafe än hos UC. Dock är det så att många långivare med mindre belopp använder Creditsafe istället för UC. Ett mindre lånebelopp är enklare att få beviljat än ett större belopp.

Vilka alternativ till UC finns?

Det finns ett tiotal rikstäckande innehavare av tillstånd för kreditupplysning i Sverige. När det kommer till kreditgivning är de främsta alternativen att låna pengar med Creditsafe, lån med Bisnode eller lån med Safenode, men andra företag förekommer i enstaka fall.

Vilka fördelar & nackdelar finns med ett lån utan UC?

Den främsta fördelen med att låna pengar utan UC kreditupplysning är att kreditvärdigheten inte påverkas negativt i samma utsträckning som när UC används. Detta beror på att en kreditupplysning (omfrågan) hos UC registreras och syns vid kommande kreditupplysningar hos UC under ett år framöver. För många omfrågningar, oavsett om det finns någon skuld eller ej kan leda till att man nekas lån. En nackdel med lån utan UC är att det många gånger är kreditgivare med dyrare lån som använder alternativa kreditupplysningsföretag.

Kan kreditgivare rapportera skuld till UC även om kreditupplysning görs med ett annat bolag?

Ja, det kan hända att kreditgivaren exempelvis använder Bisnode, Safenode eller Creditsafe för kreditupplysning vid låneansökan och sedan rapporterar in engagemang även till UC när ansökan är beviljad och underskriven. Detta kan exempelvis bero på att andra varumärken hos ägaren använder UC då enbart de kreditgivare som rapporterar in uppgifter till UC har rätt att ta del av uppgifterna. Detta kan ses som en nackdel, men påverkar inte kreditvärdigheten på samma sätt som när också en kreditupplysning tas hos UC. Ett exempel på detta är Credway som var ett lån utan UC kreditupplysning under Northmill. Hos Northmill fanns också varumärket Rebilla som då använde UC. Vid ansökningar hos Rebilla ville man kunna se engagemang även hos Credway och därför rapporterade Credway skulden till UC när den var upptagen även om de använde Creditsafe vid kreditupplysning. Idag igår alla dessa varumärken under Northmill Bank som använder UC för kreditupplysning.

Finns det något sätt att behålla kreditvärdigheten om jag ändå vill låna med UC kreditupplysning?

Nej, vid kreditansökan tas normalt sett en Personupplysning som innehåller all information och sparas i historiken hos UC. I andra fall, exempelvis när du ska hyra en lägenhet eller vid andra tillfällen där du kan ha möjlighet att påverka mer kan du försöka be om en mindre upplysning om UC används. UC har även kreditupplysningarna Mikro Person och Adress Person. I dessa fall sparas upplysningen inte i historiken och dessa kreditupplysningar innehåller mindre information. På sidan om bättre kreditvärdighet kan du läsa mer om detta och andra tips för att få en bättre kreditvärdighet.

Nya artiklar om lån utan UC

JÄMFÖR ALLA LÅN