TransferWise

TransferWise
Neobank & betalkort
SparkontoNej
Joint konto Nej
BudgeteringNej
Betalkort1 variant
Ålderskrav18 år
Valuta EUR, GBP, m.fl.
★★★★
TransferWise betyg

Om betyget på TransferWise

Betyget ovan är ett totalbetyg aggregerat dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos TransferWise

4.5 / 5 - 2 omdömen.
Har du varit i kontakt med TransferWise? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på TransferWise

4 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och räntor). Här har vi helt enkelt kollat på de kostnader som TransferWise redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på TransferWises tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på de tjänster TransferWise erbjuder, hur dessa tjänster är utformade och fungerar i jämförelse med övriga neobanker som listas.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på TransferWises öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på TransferWises informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett avtal med neobanken i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.

TransferWise Sverige är en neobank som grundades i UK av två estländska killar 2011. De fick sina löner i London, men hade bankärenden kvar i Estland och upplevde bekymmer med att flytta pengar mellan länder. Med detta problem som bakgrund skapade de TransferWise för att skicka pengar utomlands billigt, snabbt och smidigt. Mottot hos TransferWise är: "Hej då bankavgifter. Hej världen."

Tjänsterna hos TransferWise har sedan dess utökats, även om man i grunden är en tjänst för att skicka pengar. Med en app, ett konto och ett betalkort kan man nu kalla TransferWise för en neobank. Hos TransferWise hittar du ett så kallat multivalutakonto där du kan ha pengar och spendera med en av över 50 valfria valutor, inklusive svenska kronor. Pengarna kan du konvertera till andra valutor när du vill. Du tar emot pengar så som att du befinner dig i samma land och du kan skicka pengar runt jordklotet med ditt egna konto i utländsk valuta. Transferwise jämför sig med de största engelska bankerna och de säger sig i snitt kunna skicka pengar 8x billigare än dessa banker.

Hos TransferWise hittar du numer också ett MasterCard betalkort. Med detta kort kan du betala i alla valutor överallt. Om du har den aktuella valutan på ditt konto används det eller så konverteras valutan till en låg avgift. TransferWise har också den engelska motsvarigheten till insättningsgaranti, vilket innebär att dina pengar är säkra.

TransferWise har idag en stor grupp användare av deras tjänster och de har ett mycket bra betyg på Trustpilot. Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som ställs, se eventuell prislista, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Grundkrav för att bli kund hos TransferWise

För att låna hos TransferWise måste du uppfylla följande grundkrav för att kunna bli kund hos TransferWise

TransferWise Betalkort

TransferWise

MasterCard TransferWise

Årsavgift0 kr
Uttagsgräns per månad£ 200
Avgift efter uttagsgräns2 %
Top-upSEPA, SWIFT, TransferWise
Apple PayJa
Google Pay ™Ja
Skicka pengar billigt utomlands. Ingen årsavgift. Gratis uttag worldwide.
Mer information

Kontaktuppgifter till TransferWise

Hemsida
Adress 6th Floor, TEA Building, 56 Shoreditch High Street, London, E1 6JJ, United Kingdom
Kundservice Mån - Fre 10:00 - 20:00
skärmavbild TransferWiseMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN