Privatlån

På Kreditkoll kan du jämföra privatlån från 53 kreditgivare och låneförmedlare på lånebelopp mellan 2000 och 600000 kr.

Exempel på privatlån
Santander Consumer Bank logo
Låna
10000 - 350000 kr
Löptid
2 - 12 år
Ränta
3.95 - 12.95 %
Sammanfattning av alla Privatlån
Antal kreditgivare: 53 st
Lånebelopp: 2000 - 600000 kr
Ränta: 2.9 - 39.48 %
Utbetalning direkt: 2 st
Utbetalning helg: 2 st
Med betalningsanmärkning: 35 st
Utan UC: 4 st
Låneförmedlare: 27 st
Samlingslån: 38 st

Vad är privatlån?

Ett privatlån är detsamma som ett blancolån, och är vanligtvis ett större lån, med belopp upp mot 600000 kr. De lånade pengarna är avsedda för privat konsumtion och ska återbetalas månadsvis över 1 eller flera år.

Privatlån tas utan någon säkerhet, till skillnad mot exempelvis ett bolån eller pantlån. Vid bolån används en lägenhet eller villa som säkerhet för lånet och vid pantlån lämnar man en värdesak som säkerhet. Ett privatlån är alla gånger att föredra framför en kontokredit eller ett sms lån eftersom det har lägre effektiv ränta.

Bland privatlån är typen annuitetslån vanligast. Annuitetslån innebär att summan av amortering och kreditkostnader är lika stor varje månad. Det betyder att andelen räntekostnad blir mindre och mindre med tiden och amorteringsbeloppet blir större och större. Det finns också lån med rak amortering där man amorterar lika mycket varje månad, men räntekostnaden blir mindre och mindre. Med rak amortering är den totala summan man betalar tillbaka större i början av löptiden och mindre i slutet.

Vad man kan låna till

Med ett privatlån finns det inget hinder för vad man kan låna till då det i grunden är ett lån utan säkerhet. Många kreditgivare har med frågan om vad man vill låna till som ett alternativ i sina ansökningsformulär. Här är vanliga alternativ:

Vissa av dessa alternativ kan ha en klar påverkan på lånets villkor och hur processen går till. Om du ska låna pengar för att samla andra lån kan kreditgivaren lösa dessa direkt. Detta gör de då genom utbetalning av lånet direkt till de kreditgivare där dina mindre lån finns idag. Vid ett billån finns det hos vissa kreditgivare möjlighet att låna pengar med bilen som säkerhet.

Vad gäller alternativen i övrigt kan de också ha en påverkan på villkor som ränta eller liknande, men det tycks inte vara något som kreditgivare offentliggör på sina sidor och bör vid större positiv påverkan kräva någon form av intyg.

Kostnader

Kostnader på privatlån består av räntekostnader och eventuella avgifter. Räntan på privatlån sätts individuellt och baseras på hur din ekonomi ser ut. I ansökan hos respektive långivare får du fylla i uppgifter om hur mycket du vill låna, löptid och information om dig själv. Här anger du t.ex. aktuell information om dig själv som inkomst, om du har betalningsanmärkningar, om du vill samla existerande lån m.m. Informationen valideras alltid mot en kreditupplysning. För privatlån gäller normalt sett att en kreditupplysning görs med UC, men det finns även privatlån utan UC. Ett tips om du är osäker på att din ansökan kommer bli beviljad är, om det är möjligt, att vara två sökanden. Därmed minskar kreditgivarens risk och chanserna för dig blir större. Fler tips för större chans att få ett lån beviljat kan du läsa om i vår guide för bättre kreditvärdighet.

De flesta långivare har, utöver räntan, också avgifter på sina privatlån. De kostnader som då förekommer är uppläggningsavgift och avi-/fakturaavgift. Uppläggningsavgiften kan ligga på ca 150 - 600 kr, beroende på långivare och lånebelopp. Aviavgiften kan ligga på mellan runt 20 - 50 kr, beroende på långivare och fakturerings- och betalningssätt. Det billigaste alternativet, om det är möjligt, är att få elektronisk faktura och betala med autogiro. Det finns också långivare som inte har någon avgift alls förutom räntan och de som har en av avgifterna.

Den effektiva räntan är ett mått på privatlånets totala kostnader, alltså ränta och avgifter. För bästa effektiva ränta krävs en bra kreditvärdighet och rätt långivare. Här nedan ser du samtliga kreditgivare som erbjuder låneformen privatlån. Här finns också låneförmedlare som samarbetar med flera kreditgivare som erbjuder privatlån. Du kan läsa mer om varje långivares grundvillkor för lån, utbetalningstider, öppettider etc. genom att expandera informationsblocken eller gå in på recensionssidan.

Utbetalning

Om man generellt jämför privatlån med snabblån och kontokredit så är tiden från ansökan, om den blir beviljad, till att man har pengar på kontot längre. Kreditgivare med privatlån jobbar vanligtvis inte med flera banker eller tredjeparts betallösningar för att kunna erbjuda utbetalningstider som ett argument för att man ska välja just dem. För privatlån får man räkna med minst 1 bankdag innan pengarna är tillgängliga på kontot. Ofta innebär ett privatlån ett större lånebelopp och då kan det många gånger vara sunt att ett snabbt utbetalt lån inte leder till något spontant och ogenomtänkt felköp.

Det finns en aktör som sticker ut från mängden med privatlån och likt snabblån och kontokredit kan erbjuda snabb utbetalning. P2P-låneplattformen Lendify, som samarbetar med Trustly för betalningar, både för investerare och låntagare kan genomföra transaktioner direkt till många av Sveriges stora banker.

Bra eller dåligt privatlån?

Vad som är ett bra eller dåligt privatlån beror på vad man har för preferenser. Ett lån vill man förstås komma undan så billigt som möjligt med. Då är det lånets ränta och avgifter man tittar på. Det blir alltid billigare om man har en säkerhet på sitt lån i form av exempelvis som i fallen med bostadslån eller billån. Har man inte möjlighet till säkerhet för lånet får man räkna med något högre ränta. Vill man komma undan helt utan kostnad ska man titta på räntefria lån. Exempelvis har Bynk privatlån utan ränta. Med räntefria lån får man göra avkall på löptiden då de ska betalas tillbaka snabbt. För lån utan säkerhet med längre löptid och låg ränta är det privatlån som gäller. Privatlånen med lägst ränta finner du på sidan om räntor.

I våra omdömen på recensionssidorna för respektive kreditgivare du finner här har vi utöver lånekostnad också tittat på andra faktorer. Här väger också utbetalning, utbud, kundtjänst, kommunikation och beviljandegrad in. I innebörden av ett bra lån kan man också ta kontakten med kreditgivare och andra mjukare värden i beaktande. Detta är värderingar och åsikter som är individuella och svåra för oss på Kreditkoll att bedöma. Vi kan bara informera om fakta och vägleda i jämförelsen av de privatlån vi presenterar här.

Nya privatlån 2020

Ibland dyker det upp nya privatlån i Sverige. Det kvar vara existerande företag som har ett nytt varumärke, eller separata företag med ny licens för konsumentkreditgivning eller liknande hos Finansinspektionen. I listan här ser du de som är nya privatlån 2020.

Mer information om nya och gamla privatlån finns i listan nedan där du kan jämföra alla privatlån. För fler nya lån 2020 (från nya låneförmedlare, kontokrediter eller snabblån etc.) hänvisar vi till vår sida med alla kreditgivare.

Relaterade sidor

Jämför privatlån

Privatlån symbol

I söklistan nedan kan du hitta 53 st kreditgivare och låneförmedlare som har Privatlån som låneprodukt. Vi listar även hur mycket du kan låna, effektiv ränta och vilken återbetalningstid som gäller för lånet.

Om högkostnadskredit

Santander Consumer Bank Privatlån

Låna10000 - 350000 kr
Löptid2 - 12 år
Ränta3.95 - 12.95 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Utan avgift (bara ränta).
Mer information

Privatlån hos Santander Consumer Bank

Lån från 10000 till 350000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag09:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Dina pengar finns på kontot inom tre bankdagar om du signerat med BankID.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har en inkomst på minst 150000 kr.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Santander Consumer Bank görs med BankID eller signerat avtal per post.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr
Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Santander Consumer Bank blir mellan 4.02 % - 13.75 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Lendify Privatlån

Låna20000 - 500000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta2.95 - 17 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ingen info
Privatlån Med utbetalning direkt alla dagar till
HandelsbankenNordeaSwedbank & SparbankenDanske BankSEB
Med BankID.
Mer information

Privatlån hos Lendify

Lån från 20000 till 500000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag08:00 - 19:00
Lördag11:00 - 15:00
Söndag 11:00 - 15:00
Direktutbetalning till konton hos
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Danske Bank
 • Swedbank
 • Nordea

Din ansökan hanteras inom några timmar, ibland direkt. Efter hantering och godkänd ansökan får du pengarna på kontot samma dag om du väljer direktutbetalning och är kund hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Vanlig utbetalning tar normalt 1 bankdag.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du är bosatt i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Lendify görs med BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 495 kr
 • Avi-avgift: 49 kr

Vid autogiro är aviavgiften 10 kr och vid autogiro med e-faktura är den 0 kr.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Lendify blir mellan 3.00 % - 21.58 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Bynk Privatlån

Låna10000 - 300000 kr
Löptid3 - 12 år
Ränta3.95 - 19.95 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 120000 kr/år
Privatlån Utan ränta. Med BankID.
Mer information

Privatlån hos Bynk

Lån från 10000 till 300000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 20:00
Fredag09:00 - 20:00
LördagStängt
Söndag 09:00 - 20:00
Utbetalning

Pengarna betalas ut till ditt konto inom 1 - 2 bankdagar.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har en inkomst på minst 120000 kr.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Du har varit svensk medborgare i minst 1 år.
 • Du är bosatt i Sverige.
 • Du har inte skyddad identitet.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Bynk görs mobilt BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 398 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Bynk blir mellan 4.03 % - 23.46 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Viiga Lån Privatlån

Låna10000 - 40000 kr
Löptid1 - 7 år
Ränta6.84 - 21.6 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Privatlån Med/utan BankID.
Mer information

Privatlån hos Viiga Lån

Lån från 10000 till 40000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 18:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Du får svar på din låneansökan inom en timme under Viiga låns öppettider. Pengarna betalas ut direkt när du skrivit på lånehandlingarna med BankID, normalt sett samma dag eller nästkommande bankdag.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.
 • Du har varit bosatt i Sverige i minst 2 år.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Viiga Lån görs med BankID eller genom att skicka in underskrivet skuldebrev och kopia på legitimation.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 595 kr
 • Avi-avgift: 19 kr

Vid autogiro är aviavgiften 19 kr, annars 39 kr.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Viiga Lån blir mellan 10.26 % - 27.35 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Nej
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Sambla Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 20 år
Ränta2.99 - 22.59 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Sambla

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 20:30
Fredag09:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Vissa av Samblas samarbetspartners skickar ut skuldebrev på post. Om signering sker med BankID betalas lånet ut från 1 dag. Om signering sker via post betalas lånet ut inom 3-5 bankdagar.

Sambla förmedlar följande 32 kreditgivares lån

Swedbank, ICA Banken, Ikano Bank, MedMera Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Wasa Kredit, Avida, BYAX, Balanzia, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Euroloan, Nordax Bank, Goodcash, Fellow Finance, Moank, Instabank, Credigo, Primal Capital.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 150000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Sambla görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Sambla blir mellan 3.01 % - 22.59 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Resurs Bank Privatlån

Låna10000 - 400000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.21 - 19.14 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID.
Mer information

Privatlån hos Resurs Bank

Lån från 10000 till 400000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 18:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Pengarna sätts in på ditt konto inom 1-3 dagar efter att du signerat avtalet

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har en inkomst på minst 100000 kr.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Resurs Bank görs med BankID, eller Freja eID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 399 kr
 • Avi-avgift: 19 kr

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Resurs Bank blir mellan 4.41 % - 35.96 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Nej
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Zmarta Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 20 år
Ränta2.95 - 29.9 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Zmarta

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag09:00 - 17:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Vissa av Zmartas samarbetspartners skickar ut skuldebrev på post. Om signering sker med BankID betalas lånet ut från 1 dag. Om signering sker via post betalas lånet ut inom 3-5 bankdagar.

Zmarta förmedlar följande 32 kreditgivares lån

Swedbank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Lendify, Wasa Kredit, Avida, Credway, MoneyGo, CashBuddy, BigBank, Nordax Bank, Credex, Mymoney, OPR Privatlån, Instabank, MedMera Bank, Euroloan, BRAbank.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 100000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Zmarta görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Zmarta blir mellan 2.99 % - 34.36 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Freedom Finance Låneförmedlare

Låna5000 - 600000 kr
Löptid1 - 20 år
Ränta2.95 - 29.9 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Freedom Finance

Lån från 5000 till 600000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 00:00 - 24:00
Fredag00:00 - 24:00
Lördag00:00 - 24:00
Söndag 00:00 - 24:00
Utbetalning

Vissa av Freedom Finances samarbetspartners skickar ut skuldebrev på post. Om signering sker med BankID betalas lånet ut från 1 dag. Om signering sker via post betalas lånet ut inom 3-5 bankdagar.

Freedom Finance förmedlar följande 31 kreditgivares lån

Swedbank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Lendify, Wasa Kredit, Avida, Credway, MoneyGo, CashBuddy, BigBank, Nordax Bank, Credex, OPR Privatlån, Instabank, MedMera Bank, Euroloan, BRAbank.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 100000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Freedom Finance görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Freedom Finance blir mellan 2.99 % - 34.36 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Compricer Låneförmedlare

Låna5000 - 500000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta2.95 - 25.74 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 110000 kr/år
Privatlån Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Mer information

Privatlån hos Compricer

Lån från 5000 till 500000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag09:00 - 18:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Bankerna Compricer sammarbetar med har 96 timmar på sig att ge dig ett erbjudande.

Compricer förmedlar följande 20 kreditgivares lån

Ikano Bank, MedMera Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Collector Bank, SevenDay Bank, SVEA Ekonomi, Credento, Konsumentkredit, Avida, MoneyGo, BigBank, Euroloan, Nordax Bank, Villabanken, Lendify, Swedbank, Wasa Kredit.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 18 år.
 • Du har en inkomst på minst 110000 kr.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du är folkbokförd i Sverige.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Compricer görs med den metod som tillhandahålls av den kreditgivare som väljs.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 0 kr
 • Avi-avgift: 0 kr

Avi- och uppläggningsavgifter kan tillkomma beroende på kreditgivare

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Compricer blir mellan 3.01 % - 29.27 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Ja
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information

Spargo Finans Privatlån

Låna10000 - 150000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta9.84 - 21.6 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Privatlån Med/utan BankID.
Mer information

Privatlån hos Spargo Finans

Lån från 10000 till 150000 kr

Öppettider
Måndag - Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 18:00
LördagStängt
Söndag Stängt
Utbetalning

Du får pengarna på ditt konto samma dag som Spargo Finans godkänner lånet - eller senast vardagen efter.

Grundläggande krav för att låna pengar
 • Du är minst 20 år.
 • Du har ingen betalningsanmärkning.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Utöver att du uppfyller kraven görs en kreditupplysning för att ge en samlad bedömning till om du kan bli beviljad ett lån eller ej. Kreditupplysning görs genom UC.

Identifiering vid ansökan om lån hos Spargo Finans görs med BankID.

Avgifter
 • Uppläggningsavgift: 595 kr
 • Avi-avgift: 19 kr

Vid autogiro är aviavgiften 19 kr, annars 39 kr.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan på privatlån från Spargo Finans blir mellan 10.65 % - 29.99 %

Återbetalning
 • Eletronisk faktura i form av e-faktura, faktura på e-post eller faktura under Dina Sidor? Nej
 • Möjlighet till autogiro? Ja
För mer information
10/53 KREDITER - VISA ALLA

Privatlån genom låneförmedlare

När det kommer till privatlån är det vanligt att låneförmedlare kommer in i bilden. De har samarbete med runt 10-40 olika kreditgivare som erbjuder privatlån. Du gör din ansökan hos förmedlaren som gör en enda kreditupplysning, vanligast hos UC. Deras 10-40 samarbetspartners får erbjudande om att låna ut pengar till dig. På så sätt kan priserna pressas ytterligare eftersom kreditgivarna får ett konkret objekt att "buda på". Denna typ av låneförmedlare finns med i listan med jämförelse här.

De flesta av de kreditgivare med privatlån som låneförmedlarna samarbetar med finns även med i listan ovanför. Det finns också ytterligare kreditgivare som Kreditkoll inte har något samarbete med. Vill du låna genom någon av dessa kreditgivare rekommenderar vi att du går genom en låneförmedlare. Här finns storbanker och större banker representerade som Swedbank och SEB. Storbankerna Nordea och Handelsbanken samt Danske Bank har dock inga samarbeten med låneförmedlare i dagsläget.

Se låneförmedlare som samarbetar med respektive kreditgivare för mer information.

Visa kreditgivare
Swedbank
Låna20000 - 500000 kr
Löptid1 - 12 år
Ränta4.09 - 13.34 %
Mer information

Hos Swedbank kan du ta ett privatlån på 20000 - 500000 kr till en ränta mellan 4.09 - 13.34 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en fast årsinkomst. Swedbank accepterar inte betalningsanmärkning.

SEB
Låna20000 - 350000 kr
Löptid2 - 10 år
Ränta3.80 - 11.10 %
Mer information

Hos SEB kan du ta ett privatlån på 20000 - 350000 kr till en ränta mellan 3.80 - 11.10 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst 190000 kr. SEB accepterar inte betalningsanmärkning.

Ikano Bank
Låna10000 - 350000 kr
Löptid3 - 12 år
Ränta4.15 - 15.94 %
Mer information

Hos Ikano Bank kan du ta ett privatlån på 10000 - 350000 kr till en ränta mellan 4.15 - 15.94 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst 125000 kr. Ikano Bank accepterar inte betalningsanmärkning.

Forex
Låna30000 - 500000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta3.79 - 13.97 %
Mer information

Hos Forex kan du ta ett privatlån på 30000 - 500000 kr till en ränta mellan 3.79 - 13.97 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst 180000 kr. Forex accepterar inte betalningsanmärkning.

Nordnet Bank
Låna20000 - 500000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta2.95 - 9.90 %
Mer information

Hos Nordnet Bank kan du ta ett privatlån på 20000 - 500000 kr till en ränta mellan 2.95 - 9.90 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 25 år och du måste ha en årsinkomst på minst 250000 kr. Nordnet Bank accepterar inte betalningsanmärkning.

Collector Bank
Låna20000 - 500000 kr
Löptid2 - 18 år
Ränta4.90 - 17.50 %
Mer information

Hos Collector Bank kan du ta ett privatlån på 20000 - 500000 kr till en ränta mellan 4.90 - 17.50 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 150000 kr. Collector Bank accepterar inte betalningsanmärkning.

BlueStep
Låna10000 - 350000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.45 - 26.50 %
Mer information

Hos BlueStep kan du ta ett privatlån på 10000 - 350000 kr till en ränta mellan 4.45 - 26.50 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 21 år och du måste ha en fast årsinkomst. BlueStep accepterar betalningsanmärkning.

Credento
Låna1000 - 50000 kr
Löptid1 - 6 år
Ränta13.90 - 25.95 %
Mer information

Hos Credento kan du ta ett privatlån på 1000 - 50000 kr till en ränta mellan 13.90 - 25.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 22 år och du måste ha en årsinkomst på minst 110000 kr. Credento accepterar inte betalningsanmärkning.

Konsumentkredit
Låna20000 - 500000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta3.95 - 14.95 %
Mer information

Hos Konsumentkredit kan du ta ett privatlån på 20000 - 500000 kr till en ränta mellan 3.95 - 14.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 125000 kr. Konsumentkredit accepterar inte betalningsanmärkning.

Wasa Kredit
Låna10000 - 400000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.45 - 14.95 %
Mer information

Hos Wasa Kredit kan du ta ett privatlån på 10000 - 400000 kr till en ränta mellan 4.45 - 14.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 160000 kr. Wasa Kredit accepterar inte betalningsanmärkning.

BYAX
Låna25000 - 100000 kr
Löptid1 - 8 år
Ränta9.50 - 21.00 %
Mer information

Hos BYAX kan du ta ett privatlån på 25000 - 100000 kr till en ränta mellan 9.50 - 21.00 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 150000 kr. BYAX accepterar inte betalningsanmärkning.

Balanzia
Låna10000 - 250000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta5.75 - 19.75 %
Mer information

Hos Balanzia kan du ta ett privatlån på 10000 - 250000 kr till en ränta mellan 5.75 - 19.75 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 180000 kr. Balanzia accepterar betalningsanmärkning.

BigBank
Låna10000 - 200000 kr
Löptid1 - 12 år
Ränta4.79 - 26.95 %
Mer information

Hos BigBank kan du ta ett privatlån på 10000 - 200000 kr till en ränta mellan 4.79 - 26.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 115000 kr. BigBank accepterar betalningsanmärkning.

PayEx
Låna10000 - 100000 kr
Löptid2 - 10 år
Ränta9.90 - 12.90 %
Mer information

Hos PayEx kan du ta ett privatlån på 10000 - 100000 kr till en ränta mellan 9.90 - 12.90 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 120000 kr. PayEx accepterar inte betalningsanmärkning.

Villabanken
Låna50000 - 500000 kr
Löptid2 - 12 år
Ränta2.95 - 8.45 %
Mer information

Hos Villabanken kan du ta ett privatlån på 50000 - 500000 kr till en ränta mellan 2.95 - 8.45 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst 250000 kr. Villabanken accepterar inte betalningsanmärkning.

Credex
Låna5000 - 100000 kr
Löptid2 - 15 år
Ränta8.95 - 25.95 %
Mer information

Hos Credex kan du ta ett privatlån på 5000 - 100000 kr till en ränta mellan 8.95 - 25.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 125000 kr. Credex accepterar inte betalningsanmärkning.

Mymoney
Låna5000 - 350000 kr
Löptid1 - 12 år
Ränta4.95 - 8.95 %
Mer information

Hos Mymoney kan du ta ett privatlån på 5000 - 350000 kr till en ränta mellan 4.95 - 8.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en fast årsinkomst. Mymoney accepterar inte betalningsanmärkning.

TF Bank
Låna20000 - 150000 kr
Löptid1 - 12 år
Ränta6.90 - 18.90 %
Mer information

Hos TF Bank kan du ta ett privatlån på 20000 - 150000 kr till en ränta mellan 6.90 - 18.90 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 22 år och du måste ha en årsinkomst på minst 150000 kr. TF Bank accepterar inte betalningsanmärkning.

BRAbank
Låna10000 - 500000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta5.90 - 19.90 %
Mer information

Hos BRAbank kan du ta ett privatlån på 10000 - 500000 kr till en ränta mellan 5.90 - 19.90 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 23 år och du måste ha en årsinkomst på minst 180000 kr. BRAbank accepterar inte betalningsanmärkning.

Rebilla
Låna1000 - 300000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.95 - 24.95 %
Mer information

Hos Rebilla kan du ta ett privatlån på 1000 - 300000 kr till en ränta mellan 4.95 - 24.95 %. och för att få låna krävs bl.a. att du är 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst kr. Rebilla accepterar betalningsanmärkning.

Många typer av lån är privatlån

Ett privatlån är en av de vanligaste låneformerna i Sverige. Det är troligen den lånetyp som flest svenskar kommer i kontakt med, även om de inte känner till det själva. Det finns många benämningar på denna typ av lån: samlingslån, medlemslån, fritidslån, billån, båtlån, blancolån, renoveringslån, lån med avbetalning när man köper produkter i butik. Samtliga dessa lån är vanligtvis privatlån, men de är upptagna i en specifik kontext.

Finansiering av kapitalvaror

Kanske har du köpt en bil och finansierat den med bilhandlarens samarbetspartner där bilhandlaren gav dig ett ränteförslag. Kanske har du köpt en ny säng i sängbutiken, en TV eller dator i elektronikbutiken eller beställt kläder från någon katalog och använt deras deras finansiering, ofta med räntefri avbetalning. I dessa fall har du troligen tagit ett privatlån. De flesta av de ställen där du handlar en produkt eller tjänst i de högre prisspannen har samarbeten med långivare. Det kan vara en extern långivare eller en som ingår i samma koncern som butiken.

På ett eller annat sätt tjänar de pengar, inte bara på produkten utan även på att du finansierar köpet med långivaren de presenterar. Det innebär inte att lånet i sig blir dyrare för dig. Det är dock bra att känna till att det är ett privatlån och att det finns fler alternativ. Ofta spenderar man massor av tid på att hitta de billigaste produkterna man ska köpa, men när det kommer till finansiering tar man första bästa, som erbjuds av säljaren.

För att sammanfatta kan ett privatlån vara ett bra alternativ när man ska låna pengar till finansiering av ett värde mellan ca 10 000 kr till 500 000 kr, t.ex. en bil. Privatlånet lämpar sig absolut inte för att finansiera ett helt lägenhets- eller husköp, men det hela beror dock självklart på vilket pris och marknadsläge man hamnar i. Räntan sätts individuellt på privatlån och är det en investering som mot alla tvivel kan öka i värde finns det möjligheter. Innan man väljer att låna pengar ska man alltid fundera noggrant på vad pengarna ska spenderas på och om det verkligen är värt att ta ett lån. Om är intresserad av att komma ner i lånekostnad ska man jämföra lån, inte minst privatlån innan man beslutar sig.

Jämföra privatlån

Har man bestämt sig för att ta ett privatlån kommer nästa steg i proceduren. Det är viktigt att inte gå på första bästa långivare, som kanske marknadsför sig bäst. Detta är ett vanligt fenomen i bilhallar. Man går ser en fin bil på blocket och beger sig till bilsäljaren för att "bara titta lite". Väl där tar man till sig allt från bilhandlarens rappa munläder och genomför köpet med hjälp av finansiering från det privat som bilhandlaren får arvode per försäljning från. Be bilhandlaren hålla bilen en stund. Gå hem och fundera och se vilka möjligheter alternativa möjligheter till lån som finns. Du kommer med stor sannolikhet hitta ett lån med lägre ränta. Ett annat alternativ är att du genomför köpet, går hem och ersätter ditt lån med ett nytt till lägre ränta.

Det finns många ställen på internet där du kan jämföra olika privatlån. Exempelvis finns, förutom Kreditkoll, också Allt om Privatlån som jämför lån här. På dessa ställen kan du jämföra bilhandlarens eller möbelhandlarens enda finansieringslösning med hundratals alternativ.

Jämför ränta på privatlån

Här finner du en sammanställning av kreditgivare med privatlån och deras lägsta till högsta ränta. Vid privatlån tillämpas normalt så kallad individuell ränta. Vilken ränta en enskild kreditgivare ger på ett privatlån beror på vilken risk de tar med utlåningen. Ju lägre risk desto lägre ränta. Vilken risk de tar beror på låntagarens kreditvärdighet. Denna beräknas med hjälp av den information och de uppgifter du fyller i vid låneansökan. Information i ansökan valideras och aggregeras även med ytterligare information från en kreditupplysning. Har du en tidigare historik hos en kreditgivare kan detta också påverka risken.

LångivareNominell ränta %/år
Santander Consumer 10000 - 350000 kr
3.95 - 12.95 %
Lendify 20000 - 500000 kr
2.95 - 17.00 %
Bynk 10000 - 300000 kr
3.95 - 19.95 %
Viiga Lån 10000 - 40000 kr
6.84 - 21.60 %
Sambla 5000 - 600000 kr
2.99 - 22.59 %
Resurs Bank 10000 - 400000 kr
4.21 - 19.14 %
Zmarta 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Freedom Finance 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Compricer 5000 - 500000 kr
2.95 - 25.74 %
Spargo Finans 10000 - 150000 kr
9.84 - 21.60 %
Paymark Finans 10000 - 150000 kr
6.84 - 21.60 %
OKQ8 20000 - 350000 kr
3.89 - 7.89 %
Compari 5000 - 600000 kr
2.99 - 22.59 %
Coop MedMera 15000 - 350000 kr
3.70 - 9.90 %
Marginalen Bank 25000 - 350000 kr
3.50 - 18.95 %
Lendo 10000 - 600000 kr
2.95 - 25.74 %
Lån för Alla 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Next Finance 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.90 %
Anmärkning 10000 - 200000 kr
2.95 - 29.95 %
Aros Finans 5000 - 600000 kr
2.95 - 26.00 %
Enklare 20000 - 500000 kr
2.95 - 29.50 %
Likvidum 10000 - 600000 kr
2.95 - 18.95 %
Advisa 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.06 %
LetaLån 10000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Direkto 5000 - 500000 kr
2.95 - 19.90 %
Consector 10000 - 600000 kr
2.90 - 18.95 %
Thorn 10000 - 50000 kr
9.84 - 21.60 %
Arcadia Finans 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Lånemarknad 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.06 %
Axo Finans 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Bank Norwegian 5000 - 600000 kr
6.99 - 22.99 %
SevenDay 10000 - 500000 kr
3.45 - 12.95 %
Cashbuddy 5000 - 25000 kr
26.05 %
Klicklån 10000 - 40000 kr
9.84 - 21.60 %
LEASY 10000 - 50000 kr
9.84 - 21.60 %
Nordiclån 10000 - 50000 kr
7.92 - 21.60 %
GoodCash 5000 - 50000 kr
25.74 %
Nystart Finans 30000 - 500000 kr
9.95 - 21.95 %
Pengino 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Lånemäklaren 5000 - 600000 kr
3.45 - 39.00 %
Lån & Spar Bank 50000 - 500000 kr
3.45 - 8.95 %
Svea Ekonomi 10000 - 400000 kr
7.15 - 26.20 %
Avenuefinans 5000 - 600000 kr
2.95 - 29.50 %
Favoritlån 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Aktivt Lån 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Xfinans 5000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %
Tando 10000 - 70000 kr
25.77 %
Kontant Finans 3000 - 20000 kr
25.95 %
Fairlo 2000 - 50000 kr
13.18 - 17.52 %
Comboloan 10000 - 500000 kr
3.25 - 26.08 %
Brixo 5000 - 30000 kr
29.95 - 39.48 %
Zapplån 10000 - 600000 kr
2.95 - 24.00 %

Vanliga frågor om privatlån

Vilka fördelar & nackdelar finns med ett privatlån?

Fördelen med ett privatlån jämfört med andra konsumtionskrediter är att det finns möjlighet till lägre ränta. Räntan sätts individuellt baserat på vilken betalningsförmåga låntagaren har och därmed vilken risk långivaren tar. Ju lägre risk de tar desto billigare blir lånet. Som en nackdel kan nämnas att ett privatlån betalas av över lång tid, upp till 18 år. Totalkostnaden för lånet kan därmed bli hög. Lånebelopp vid privatlån är ofta högre jämfört med andra konsumtionskrediter och lämpar sig därför att betala av över längre tid.

Vilka kostnader finns på ett privatlån?

Vilka kostnader som finns skiljer sig mellan de kreditgivare som listas på kreditkoll.nu. Förekommande kostnader är ränta, uppläggningsavgift och avi-avgift.

Vilken kreditupplysning tas vid privatlån?

För privatlån är det i princip uteslutande UC kreditupplysning som görs. För lån med Creditsafe eller Bisnode kreditupplysning finns ett större utbud bland kontokredit och snabblån.

Kan jag ta ett privatlån för att betala kontantinsats vid bostadsköp?

Vid köp av bostad måste man idag betala 15 % i kontantinsats. Köper du en bostad för 2 000 000 kr innebär det att du måste betala minst 300 000 kr kontant. Det går bra att ta ett privatlån för att betala kontantinsatsen. Det är naturligtvis bättre att lösa finansiering av kontantinsatsen med ej lånade pengar. Finns inte den möjligheten och du har möjlighet att betala räntor och avgifter för lån till kontantinsats samt för bolånet i sig är ett privatlån lämpligt för detta ändamål.

Vem kan ansöka?

De grundläggande kraven för att en ansökan ska bli beviljad skiljer sig mellan privatlån från olika kreditgivare. Gemensamma krav är att du måste vara minst 18 år och passera en kreditprövning. Några kreditgivare kräver att du är upp till minst 24 år, har ett BankID, har en inkomst på 264 000 kr, har varit folkbokförd i Sverige i 3 år, har varit svensk medborgare i 1 år eller inte har skyddad id. Hos några få kreditgivare kan du låna pengar även om du har en skuld hos Kronofogden. Dessa lån kallas ofta lån med skuldsaldo eller omstarts-/nystartslån. Här är det vanligt att lånet oavkortat först måste gå till att återbetala skulden. Under mer information och på våra recensionssidor om kreditgivarna ser du vilka krav som gäller för respektive privatlån.

Nya artiklar om privatlån

Amorteringsfri period med anledning av Corona-viruset

✎ Publicerad: 2020-03-18, ändrad: 2020-04-02

CoronaUnder gårdagen gick Finansinspektionen ut med informationen att inkomstbortfall under Corona-virusets spridning kan vara skäl för lån utan amortering. Banker och låntagare kan komma överens om att minska amortering […]
Läs hela

Collector privatlån dyrare hos låneförmedlare

✎ Publicerad: 2020-02-18

Collector BankCollector Bank som Q4 2019 reserverade 800 miljoner kronor i förväntade kreditförluster befinner sig nu under Finansinspektionens lupp. Detta då de också meddelat att buffertkravet inte uppfylls. Nu erbjuder man bil […]
Läs hela

Att hitta rätt lån

✎ Publicerad: 2019-07-31

Guide till rätt lånNär man behöver låna pengar kan man också behöva vägledning. Vilken typ av lån ska man välja, var hittar man lånet med lägst ränta, kanske ska man inte låna pengar alls. Kreditkoll har som syfte att hjälpa t […]
Läs hela

Pausa tillbakabetalningar på lån - att tänka på

✎ Publicerad: 2019-01-25, ändrad: 2019-03-23

Betalingsfria månader, bra eller dåligt?Vissa kreditgivare erbjuder betalningsfria månader eller betalningsfria perioder när du lånar pengar och betalar in ränta och amortering. Med dessa kan din plånbok få lite andrum med jämna mellanrum. Att lätta li […]
Läs hela

Att tänka på vid billån

✎ Publicerad: 2018-01-17

Att tänka på vid billånGår du i tankarna att köpa en bil? Det hör till ovanligheterna att man kan köpa sin bil utan att låna pengar. Bilfirmorna har ofta ett samarbete med någon kreditgivare som kan hjälpa till med finansiering. Det är […]
Läs hela

JÄMFÖR ALLA LÅN
‣︎