Multitude Bank - vilka är det?

Publicerad: 2023-06-02

Multitude SE med Multitude Bank är en utländsk bank med gränsöverskridande handel och Finansinspektionens tillstånd. Multitude erbjuder snabba, lättillgängliga och konfidentiella banktjänster, lån och sparande både online och på mobila enheter. Här tittar vi lite närmare på vilken denna aktör är i Sverige och i andra länder.

Multitude SE logotyp
Multitude SE är en plattform för flera varumärken och bolag med banktjänster i Sverige

Multitude SE har idag sitt säte på Malta, men grunden föddes i norden. Multitude fungerar som en tillväxtmotor för varumärken som i dagsläget är Sweep Bank, Ferratum, Multitude Bank och CapitalBox. I Sverige har Multitude Bank, CapitalBox och Ferratum licenser hos Finansinspektionen, där de två sistnämnda fram till idag varit de mer kända hos oss svenskar. Varumärkena erbjuder banktjänster som utlåning och inlåning av pengar, till privatpersoner och företag. Nedan följer en närmare titt på varumärkena och vilka tjänster de erbjuder i Sverige.

Multitude Bank

Multitude Bank P.L.C kan med sin EU-banklicens tillhandahålla tjänster inom EES. Idag erbjuder man inlåningstjänster som täcks av insättningsgarantin upp till 100 000 euro (motsvarande ungefär 1,1 miljoner SEK). Multitude Bank erbjuder alltså sparkonton till privatpersoner i Sverige, både med rörlig och fasta räntor. Räntorna ligger i det högre skiktet och i skrivande kan man erbjuda den högsta fasta sparräntan bland Sveriges sparkonto-aktörer. Även den rörliga räntan (utan avgifter, fria uttag och månatlig kapitalisering) ligger bland de högsta i Sverige.

Multitude Bank
Sparkonto 0 mån bindningstid
Ränta: 3,70 % Rörlig
Uttag: Fria uttag
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Månadsvis
Fast 3 mån 3 mån bindningstid
Ränta: 4,00 % Fast
Uttag: Begränsat
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Vid löptidens slut
Fast 6 mån 6 mån bindningstid
Ränta: 4,05 % Fast
Uttag: Begränsat
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Vid löptidens slut
Fast 1 år 12 mån bindningstid
Ränta: 4,20 % Fast
Uttag: Begränsat
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Vid löptidens slut
Fast 2 år 24 mån bindningstid
Ränta: 4,10 % Fast
Uttag: Begränsat
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Vid löptidens slut
Fast 3 år 36 mån bindningstid
Ränta: 4,10 % Fast
Uttag: Begränsat
Tillåten insättning: 0 kr - 1000000 kr
Ränteutbetalning: Vid löptidens slut

Jämför Multitude Banks sparkonton med närmare 150 andra sparkonton på vår sida om sparkonton och de bästa sparräntorna.

Ferratum

En väl etablerad aktör bland långivare i Sverige är Ferratum. De har sysslat med långivning i närmare 20 år och började låna ut mindre lån. Idag är man en del av Multitude SE och erbjuder kontokredit upp till 45 000 kr. Ferratum har över 2 miljoner kunder och finns representerade i 15 länder. Räntan på kredit hos Ferratum är förhållandevis hög och den klassas som en högkostnadskredit. En fördela är att både uppläggningsavgift, administrationskostnad och uttagsavgift = 0 kr. För att ansökan om kredit ska godkännas måste vissa grundkrav uppfyllas och en kreditprövning ge rätt utfall. Ferratum samarbetar med Creditsafe för kreditupplysning.

Läs mer om krav, kostnad, ansökan, utbetalning, omdöme med mera i vår recension om Ferratum.

CapitalBox

Till företagare riktar Multitude sig genom varumärket CapitalBox där aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskilda firmor kan låna från 20 000 kr – 3 500 000 kr. Företagslånet är ett lån utan krav på säkerhet, men med krav på personlig borgen. CapitalBox erbjuder förutom företagslån även företagskredit och refinansiering. Vill du ha ytterligare information om CapitalBox kan du läsa vår sida om företagslån från CapitalBox. CapitalBox har funnits sedan 2015 och är representerade i flera länder.

Sweep Bank

Sweep Bank är en bank-aktör med ett mer ambition att ha ett mer heltäckande utbud jämfört med de tre ovan varumärkena. Varumärket är det nyaste hos Multitude och även det som växer mest. Sweep Bank kan snarast liknas vid en neobank med en mobilapp anpassad för shopping och finansiering. Hos Sweep finns konkurrenskraftig sparränta, ett digitalt kreditkort, erbjudanden från butiker, lojalitetsprogram med cashback samt möjlighet till konsumentkredit. Tjänsten finns idag tillgänglig i Danmark, Finland, Lettland och Tyskland.

Utbudet av liknande tjänster som SweepBank är ganska stort i Sverige, men det känns inte helt orimligt att vi inom något år ser även detta nya varumärke från Multitude i denna konkurrens.

Relaterade ämnen: Kontokredit Företagslån Spara pengar
JÄMFÖR ALLA LÅN