Lån utan BankID

När man lånar pengar eller tar en kredit (kontokredit, kreditkort etcetera) måste man identifiera sig samt signera ett skuldebrev. Skuldebrevet är helt enkelt det avtal du skriver på när du lånar pengar. Ett skuldebrevet innehåller exempelvis information om nominell och effektiv ränta på lånet, lånebelopp, löptid etcetera. Det här är långivarens bevis på att det finns ett lån från kreditgivaren till dig och din signering bekräftar denna skuld. Du kan idag signera ett avtal för kreditkort eller ett lån utan BankID, med BankID eller med annan elektronisk identitetshandling. Här hittar du kreditkort och lån utan BankID.

Exempel på 3 typer av lån/krediter utan BankID
Sambla logo
Låneförmedlare
Låna
5000 - 600000 kr
Löptid
1 - 20 år
Ränta
2.99 - 22.59 %
Effektiv ränta
3.01 - 22.59 %

Representativt lån genom Sambla: Låna 150 000 kr i 10 år, till ränta 6,95 %. Kreditkostnad 58 532 kr och totalt att återbetala 208 532 kr. Effektiv ränta 7,18 %.


Thorn logo
Privatlån
Låna
10000 - 50000 kr
Löptid
1 - 7 år
Ränta
9.84 - 21.6 %
Effektiv ränta
10.91 - 29.99 %

Representativt lån genom Thorn: Låna 40 000 kr i 84 mån, till ränta 17,1 %. Kreditkostnad 30 455 kr och totalt att återbetala 70455 kr. Effektiv ränta 20,1 %.


re:member flex
Mastercard re:member flex
Kreditkort
Kreditgräns
100000 kr
Årsavgift
0
Ränta
9.74 - 24.74 %
Räntefri kredit
56 dagar

Kreditgivare: EnterCard Group AB. Exempel vid uppskjuten betalning med ränta 17,24%: Effektiv ränta 14,67%, 20 000 ö/12 m. Totalt 21 506 kr.

Sammanfattning av alla lån utan BankID, direkt från kreditgivare
Antal kreditgivare: 21 st
Belopp: 1000 - 500000 kr
Ränta: 4.21 - 39.8 %
Utan avgift: 1 st
Utan UC: 13 st
Betalningsanmärkning OK: 9 st
Antal kreditkort utan BankID: 3 st

Traditionellt har man varit tvungen att fysiskt med penna signera skuldebrevet tillsammans med att man visar upp en giltig fysisk legitimation. Idag kan man även skriva under och legitimera sig med elektronisk identifikation, exempelvis BankID. Hos många långivare som enbart finns på internet och inte på någon fysisk plats finns det inga andra möjligheter än att använda sig av BankID. Det finns dock långivare som också ger dig möjlighet att låna pengar utan BankID eller annan elektronisk legitimation. Du har också möjlighet att ansöka om kreditkort utan BankID.

Om legitimering och underskrift av skuldebrev

När du fyllt i din ansökan om ett lån måste du verifiera dina uppgifter och din identitet, genom att signera skuldebrevet och dessutom legitimera dig. Vanligtvis krävs detta hos långivarna bara första gången du ansöker. De flesta långivarna använder BankID för detta, vilket innebär BankID på fil, BankID på kort eller mobilt BankID.

BankID på fil skapas på din dator och kräver en programvara, BISP, som installeras på datorn. BankID på kort är ett plastkort som innehåller legitimationen och kräver en kortläsare. Mobilt BankID är en mjukvara som installeras på din mobiltelefon eller surfplatta. Vissa kreditgivare använder Instantor för legitimering där det krävs att du identifierar dig genom Internetbanken med din bankdosa.

Att legitimera sig och signera skuldebrevet med e-legitimation gör ansökningsprocessen snabbare och smidigare. Det är dessutom säkert. Dock är det inte alltid man har möjlighet att göra detta elektroniskt och då kan det vara bra att veta att man kan låna pengar utan BankID. Detta sker då antingen genom att kreditgivaren använder Instantor eller att du skickar in underskrivet skuldebrev och kopia på giltig legitimation. Genom att använda Instantor och din Internetbank finns det möjlighet att logga in med BankID, men också med personlig kod. Vill man också undvika Instantor eller inte har den möjligheten kan man också få skuldebrevet hemskickat (vanligtvis i två exemplar) för signering med vändande post inklusive en kopia på en giltig legitimation såsom körkort, pass eller annan id-handling.

Giltiga legitimationshandlingar i Sverige

Det är framförallt körkort, ID-kort eller pass som är giltiga handlingar i Sverige. Om det inte handlar om lån av pengar kan andra handlingar som pass eller id-handling från EES-länder vara godkänt, men hos banker krävs normalt att det finns ett svenskt personnummer på identitetshandlingen. Ett identitetskort kan vara utfärdat av en myndighet eller ett svenskt, certifierat identitetskort. Enligt penningtvättsreglerna måste banker i Sverige känna sin kund genom att de anger personnummer som styrks med en legitimering.

Varför låna pengar utan BankID

Det kan finnas flera anledningar till att man ansöker om ett lån eller kreditkort utan BankID. BankID är inte den enda elektroniska identifikationen som finns idag. Hos DIGG - Myndigheten för Digital Förvaltning som granskar utfärdare för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation är det enbart AB Svenska Pass samt Verisec Freja eID AB med Freja eID+ som är godkända. BankID och Telias e-legitimation är visserligen ännu inte granskade av DIGG, men visst kan det kännas tryggt att använda en e-legitimation som man vet är säker.

Några anledningar till att man vill låna pengar utan BankID är:

I dessa fall och andra är det bra att veta att man klarar sig utan en BankID, även när man ska låna pengar.

Utan BankID hos förmedlare

Här nedan hittar du långivare som kan erbjuda alternativ för dig som vill låna pengar utan BankID. Det finns också möjlighet att vända sig till en låneförmedlare som samarbetar med flertalet långivare där någon med stor sannolikhet kan låna ut pengar utan att det finns något BankID.

Vill du hellre ringa och ansöka om att låna pengar, då kan du exempelvis ringa Freedom Finance på telefonnummer:
0431 - 45 74 83
Du får då tala med en handläggare och de har öppet 24/7!

Utan mobilt BankID

Det finns sällan krav på att ett BankID måste vara av typen Mobilt BankID som är den vanligaste formen. Det går i de flesta fall att låna pengar utan Mobilt BankID och istället använda BankID på fil eller kort. Då mobilt BankID idag är enklast att använda och vanligast av de tre formerna är det ofta BankID generellt man menar med mobilt BankID. Lån och krediter utan någon av de olika formerna av BankID finner du här på sidan.

Hur skaffar jag e-legitimation?

Det går bra att ansöka om privatlån och SMS-lån utan BankID eller annan form av e-legitimation. Vanligast är då att du får skicka in en kopia på din legitimation. Vill du påskynda låneprocessen kan du skaffa ett BankID gratis. Det enda som krävs är att du är myndig och har ett svenskt personnummer. Är du kund hos någon av följande banker kan du skaffa BankID där: Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank och Ålandsbanken. På supportavdelningen på Finansiell ID-Teknik BID AB kan du få ytterligare information om hur du beställer ett mobilt BankID.

Kreditkort utan BankID

Kreditkort utan BankID

Ett kreditkort utan BankID betyder att du inte behöver använda något BankID när du ska identifiera dig vid ansökan om kreditkort. Det finns utgivare där du kan ansöka om kreditkort på internet även om du inte har något BankID, men du måste då identifiera dig på annat sätt. Exempelvis kan du behöva skicka in en kopia av din ID-handling (till exempel körkort eller pass). Denna kopia ska då vara underskriven av vittnen som vidimerar - de intygar att kopian stämmer med originalhandlingen. Detta görs inte enbart för att identifiera dig som ansökande, men också för ditt skydd så att ingen obehörig ansöker om ett kreditkort i ditt namn.

Att ansöka om kreditkort utan BankID kan precis som med ett vanligt lån utan BankID innebära att processen tar någon dag extra då skuldebrev skickas med post för underskrift. Här nedan ser du några kreditkort där du kan ansöka utan BankID.

re:member flex
Mastercard re:member flex
Recension
Kreditgräns100000 kr
Årsavgift0 kr
Årsränta9.74 - 24.74 %
Räntefri kredit56 dagar
Apple payNej
Google pay ™Nej
Utan årsavgift. Rabatt i över 300 webbutiker. Reseförsäkring.

Kreditgivare EnterCard Group AB
Exempel vid uppskjuten betalning med ränta 17,24%: Effektiv ränta 14,67%, 20 000 ö/12 m. Totalt 21 506 kr

Mer information
Santander
Mastercard Santander
Recension
Kreditgräns100000 kr
Årsavgift195 kr
Årsränta14.95 %
Räntefri kredit60 dagar
Apple payNej
Google pay ™Nej
Inget valutapåslag. Utan årsavgift år 1. Upp till 25% återbäring i utvalda butiker.

Kreditgivare Santander Consumer Bank
Exempel vid uppskjuten betalning med ränta 14,95%: Effektiv ränta 17,55%, 10 000 ö/12 m. Totalt 10 903 kr.

Mer information
ICA Bankkort Plus
MasterCard ICA Bankkort Plus
Recension
Kreditgräns100000 kr
Årsavgift324 kr
Årsränta10.95 %
Räntefri kredit60 dagar
Apple payNej
Google pay ™Nej
Bonus på ICA. Trygghetsförsäkring. Utökad reseförsäkring.

Kreditgivare ICA Banken
Exempel vid uppskjuten betalning med ränta 10,95%: Effektiv ränta 11,52%, 20 000 ö/12 m.

Mer information
Om högkostnadskredit

Jämför lån utan BankID

Signering symbol

I söklistan nedan kan du hitta total 21 st kreditgivare hos vilka du har möjlighet att låna pengar utan ett BankID. Med dessa lån kan du istället välja att få ett skuldebrev i pappersformat hemskickat. Du skriver under skuldebrevet och skickar tillbaka det till kreditgivaren. För identifiering behöver du också skicka med en kopia på din fysiska legitimation i form av körkort, pass eller annan giltig id-handling. Här ser du också hur mycket du kan låna, effektiv ränta, vilken återbetalningstid som gäller för lånet och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig.

Sökresultat: 21 st kreditgivare

Viiga Lån Privatlån
Låna10000 - 40000 kr
Löptid1 - 7 år
Ränta6.84 - 21.6 %
Effektiv ränta10.26 - 27.35 %
Uppläggningsavgift595 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Viiga Lån: Låna 40 000 kr i 84 mån, till ränta 17,1 %. Kreditkostnad 30 455 kr och totalt att återbetala 70455 kr. Effektiv ränta 20,1 %.
Mer information
Mobillån Kontokredit
Kreditgräns1000 - 60000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39 %
Effektiv ränta50.15 - 9475 %
Uppläggningsavgift295 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
möjlig utbetalning direkt dygnet runt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Mobillån: Låna 10 000 kr i 12 mån, till ränta 39,0 %. Kreditkostnad 2979 kr och totalt att återbetala 12 979 kr. Effektiv ränta 65,83 %.
Mer information
Paymark Finans Privatlån
Låna10000 - 150000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta6.84 - 21.6 %
Effektiv ränta8.39 - 29.99 %
Uppläggningsavgift595 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Paymark Finans: Låna 40 000 kr i 84 mån, till ränta 17,1 %. Kreditkostnad 30 455 kr och totalt att återbetala 70455 kr. Effektiv ränta 20,1 %.
Mer information
Resurs Bank Privatlån
Låna10000 - 400000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.21 - 19.14 %
Effektiv ränta4.41 - 35.96 %
Uppläggningsavgift399 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Resurs Bank: Låna 100 000 kr i 8 år, till ränta 8,97 %. Kreditkostnad 43 572 kr och totalt att återbetala 143 572 kr. Effektiv ränta 9,86 %.
Mer information
Spargo Finans Privatlån
Låna10000 - 150000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta9.84 - 21.6 %
Effektiv ränta10.65 - 29.99 %
Uppläggningsavgift595 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Med/utan BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på lån hos Spargo Finans: Låna 20 000 kr i 72 mån, till ränta 21,6 %. Kreditkostnad 18 245 kr och totalt att återbetala 38 245 kr. Effektiv ränta 27,35 %.
Mer information
5/21 KREDITER - VISA ALLA

Jämför lån med Freja eID

Freja eID symbol

Freja eID är en alternativ elektronisk identitet till BankID. Freja är utvecklat av ett svenskt bolag som heter Verisec och det bygger inte på enbart svenska personnummer. Identifieringen har funnits sedan 2017 och allt fler väljer att använda denna metod. En fördel med Freja för de som erbjuder möjligheten är att de kan använda den i flera länder, till skillnad mot BankID som enbart kan användas av svenskar.

I söklistan nedan kan du hitta totalt 1 st kreditgivare som kan erbjuda dig en kredit, med signering och identifiering genom Freja eID istället för BankID. Här ser du också hur mycket du kan låna, effektiv ränta, vilken återbetalningstid som gäller för lånet och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig.

Sökresultat: 1 st kreditgivare

Resurs Bank Privatlån
Låna10000 - 400000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta4.21 - 19.14 %
Effektiv ränta4.41 - 35.96 %
Uppläggningsavgift399 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Resurs Bank: Låna 100 000 kr i 8 år, till ränta 8,97 %. Kreditkostnad 43 572 kr och totalt att återbetala 143 572 kr. Effektiv ränta 9,86 %.
Mer information

Jämför lån med Instantor

Instantor symbol

I söklistan nedan kan du hitta totalt 10 st kreditgivare som kan erbjuda dig en kredit, med signering och identifiering genom Instantor och där du också har valet att inte använda BankID. Här ser du också hur mycket du kan låna, effektiv ränta, vilken återbetalningstid som gäller för lånet och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig.

Sökresultat: 10 st kreditgivare

Mobillån Kontokredit
Kreditgräns1000 - 60000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39 %
Effektiv ränta50.15 - 9475 %
Uppläggningsavgift295 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
möjlig utbetalning direkt dygnet runt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Mobillån: Låna 10 000 kr i 12 mån, till ränta 39,0 %. Kreditkostnad 2979 kr och totalt att återbetala 12 979 kr. Effektiv ränta 65,83 %.
Mer information
Smspengar Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39.79 %
Effektiv ränta47.91 - 84.23 %
Uppläggningsavgift280 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt dygnet runt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Smspengar: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39,8 %. Kreditkostnad 1786 kr och totalt att återbetala 21 430 kr. Effektiv ränta 58,51 %.
Mer information
Kundfinans Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39.8 %
Effektiv ränta47.91 - 7637 %
Uppläggningsavgift280 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 100000 kr/år
möjlig utbetalning direkt dygnet runt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Kundfinans: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39,8 %. Kreditkostnad 1786 kr och totalt att återbetala 21 430 kr. Effektiv ränta 58,51 %.
Mer information
Expresskredit Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39.8 %
Effektiv ränta47.91 - 7637 %
Uppläggningsavgift280 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
möjlig utbetalning direkt dygnet runt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på lån hos Expresskredit: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39,8 %. Kreditkostnad 1786 kr och totalt att återbetala 21 430 kr. Effektiv ränta 58,51 %.
Mer information
Tryggkredit Kontokredit
Kreditgräns1000 - 60000 kr
Löptid1 - 60 mån
Ränta22.5 %
Effektiv ränta24.97 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 150000 kr/år
Exempel på lån hos Tryggkredit: Låna 15 000 kr i 12 mån, till ränta 22,5 %. Kreditkostnad 1890 kr och totalt att återbetala 16 890 kr. Effektiv ränta 24,97 %.
Mer information
5/10 KREDITER - VISA ALLA

Nya artiklar om signering och identifiering

JÄMFÖR ALLA LÅN