Om Kreditkoll

Om Kreditkoll.nu

På Kreditkoll tillhandahåller vi en tjänst där privatpersoner och företagare jämför kreditgivare och förmedlare av lån i Sverige. Vi presenterar listor och illustrationer i olika kategorier och typer av lån, som kan filtreras och sorteras för att man så enkelt som möjligt ska kunna göra en jämförelse av aktörer. Här hittar du bolån, konsumentkrediter och kreditkort som privatperson och företagslån eller andra lösningar som factoring etcetera som företagare. Kreditkoll varken lämnar eller förmedlar några lån och krediter själva utan det är en ren presentation av fakta om krediter, kreditprövning och kreditgivares villkor och omdömen. Här finns också information om sparkonton, neobanker, artiklar om och tips för en bättre ekonomi.

⁙ På Kreditkoll vill vi att varje ekonomiskt beslut som tas av såväl privatperson som företagare ska föregås av en jämförelse av alternativ.
⁙ Vi vill också att den jämförelsen ska baseras på rätt fakta.

Bakom Kreditkoll

Tjänsten på Kreditkoll har funnits sedan 2017 och ägs av Beck Solutions AB, org.nr: 556986-3607. Vi i teamet bakom Kreditkoll har erfarenhet av jämförelser av finansiella tjänster sedan början på 2010-talet. Vi har dessförinnan universitetsstudier inom ekonomi, juridik, informatik och användning av IT. Vi väljer i största möjliga utsträckning att samla in och validera information och författa innehållet på sidan själva.

Varför Kreditkoll

Vi arbetar idag för att hålla information på sidan aktuell. Vi hämtar dagligen in information om kreditgivares och förmedlares villkor. Övrig information som finns på sidan för att underlätta jämförelse samlar vi in och sammanfattar från trovärdiga källor eller härleder själva. Det finns många tjänster som jämför och presenterar information om kreditgivare och på Kreditkoll vill vi påstå att vi ligger i framkant när det kommer till att presentera korrekt information för användare.

Att kunna låna pengar är en viktig motor för ekonomin i stort, men att låna pengar är också en risk för privatekonomin. Har man inte möjlighet att återbetala en kredit kan man få en betalningsanmärkning. Vi följer därför Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter.

Hur Kreditkoll finansieras

Vi bedriver affiliatemarknadsföring eller prestationsbaserad marknadsföring. Många, men inte alla, av de aktörer som presenteras och jämförs på Kreditkoll är med i affiliatenätverk. Dessa aktörer benämns där som annonsörer. Deras syfte är att marknadsföra sig genom publicister som exempelvis Kreditkoll.nu och många andra och därmed nå ut till fler potentiella kunder. Annonsörerna betalar affiliatenätverket pengar för kunder som letts vidare till lån eller köp på deras webbplats. Vi som publicister får i vår tur en peng av affiliatenätverket om kunden har kommit från vår webbplats. Vi har alltså indirekta samarbeten med långivare genom nätverk som svenska Adtraction, Tradedoubler, Adrecord, danska Adservice och finska Adsninja.

På Kreditkoll jämförs och presenteras även aktörer som inte är med i affiliatenätverk och därmed inte betalar oss för nya kunder. Detta gör vi för att användaren ska få en bättre bild av vilka aktörer som finns och kunna göra en mer rättvis jämförelse av marknaden.

I och med att vi själva inte ger ut några krediter sparar vi ingen information om våra besökare. När en besökare klickar på en länk till någon av de annonsörer som är med i ett affiliatenätverk sparas en cookie i webbläsaren som säger att besökaren kom från oss (för att vi sedermera ska kunna få ersättning om besökaren blir en kund hos annonsören). Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Kontakta oss

Är du intresserad av ett samarbete eller har du någon fråga? Du är välkommen att kontakta oss. Du hittar företagsinformation och kontaktuppgifter samt möjlighet att skicka mail på vår kontaktsida.

JÄMFÖR ALLA LÅN