Kontokredit utan UC

Hos Kreditkoll.nu listar vi alla kreditgivare som erbjuder kontokredit utan UC. Kreditupplysningen kommer endast tas via Bisnode, Safenode eller Creditsafe vid ansökan om kontokredit hos någon av dessa 23 kreditgivare och den kommer inte påverka din kreditvärdighet negativt. Längre ner på sidan hittar du även 4 st kreditgivare med kontokredit som använder UC för kreditupplysning.

Populär kontokredit
Fairlo
Kreditgräns
2000 - 50000 kr
Ränta
13.2 - 17.52 %
Effektiv ränta
14 - 19 %
Kreditupplysning
Bisnode

Representativ kontokredit hos Fairlo: Nyttjad kredit på 10 000 kr i 36 mån, till ränta 17,52 %. Kreditkostnad 2928 kr och totalt att återbetala 12 928 kr. Effektiv ränta 19,0 %.

Sammanfattning av alla kontokrediter
Antal kreditgivare: 27 st
Belopp: 1000 - 500000 kr
Ränta: 3.95 - 39.6 %
Utbetalning direkt: 19 st
Utbetalning helg: 13 st
Med betalningsanmärkning: 11 st
Utan UC: 23 st

Vad är kontokredit?

En kontokredit är ett lån med en flexibel återbetalning och har därför inget bestämt återbetalningsdatum. Du betalar en månadsränta och amorterar månadsvis på din skuld. Du ansöker om en maxkredit som du kan utnyttja löpande genom att göra uttag till ditt vanliga bankkonto. En kontokredit är också flexibel på så sätt att du enbart betalar för det sammanlagda belopp du gjort uttag på och ej återbetalat. Detta är den största fördelen med en kontokredit, jämfört med ett vanligt lån där räntekostnader börjar rulla på hela beloppet från dag 1. Du behöver inte göra uttag på hela det belopp du valt som din kreditgräns. Även om kreditgivaren har en lägsta valbar kreditgräns så kan du dessutom göra uttag på mindre än det beloppet. Uttagen till ditt konto gör du online genom långivarens mobil-app eller hemsida.

När saldot på din kontokredit är nere på noll kan du inte göra fler uttag förrän du antingen har återbetalat åtminstone en del av krediten eller när du ansökt om och fått beviljad en höjd kreditgräns. Kort och gott skulle man kunna kalla denna lånetyp för ett digitalt kreditkort.

När kan jag få pengarna på kontot?

Samtliga kreditgivare som erbjuder kontokredit använder en eller flera av de svenska storbankerna Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank, samt Länsförsäkringar. Detta gör att de kan betala ut pengarna direkt till ditt konto i samma bank när du ansöker och begär ett uttag. Du kan även göra ett direkt uttag på helger om kreditgivaren har öppet då. Under mer information ser du vilka banker varje kreditgivare använder för direktutbetalning. Det går naturligtvis också bra att ha en kontokredit hos en kreditgivare som använder en annan bank än den, där du har ditt bankkonto. I de fallen får du dock räkna med något längre utbetalningstider.

Kontokredit i din bank eller hos fristående kreditgivare

Kontokrediter är något som storbankerna kunnat erbjuda sina kunder sedan många år tillbaka. Krediten har då fyllt syftet som backup att nyttja mot slutet av månaden innan lönen inkommit. Krediten har då kunnat nyttjas när det vanliga lönekontots saldo gått ner till noll. Vi på Kreditkoll.nu ser fler och fler mindre kreditgivare, som alltså inte har direkt tillgång till kundens bankkonto, som går över från snabblån till kontokredit för att anpassa sig efter lånemarknaden. Även om du har ditt bankkonto hos en av de stora bankerna och din kontokredit hos en annan kreditgivare kan du, i de flesta fall, göra uttag från kontokrediten utan dröjsmål. Dessutom kan du göra det även när saldot på kontot inte är noll. En annan fördel med att använda en nischad kreditgivare för kontokredit är att det finns möjlighet att få ansökan behandlad utan UC kreditupplysning. De stora bankerna använder uteslutande UC.

Nedan ser du vilken ränta och effektiv ränta kreditgivarna har på sina kontokrediter. Du måste även amortera en viss procent eller ibland ett visst minimibelopp av låneskulden varje månad. Denna brukar variera mellan 1 % till 3 % beroende på vilken kreditgivare du vänder dig till. Du kan dock betala tillbaka hela låneskulden när som helst.

Att tänka på:

  • Oftast brukar kontokredit vara ett billigare alternativ än ett vanligt sms-lån eller snabblån.
  • Även om kontokredit inte har någon bestämd återbetalningstid så måste du amortera en viss procent av din låneskuld varje månad. Läs igenom amorteringsvillkoren innan du skickar in din låneansökan. Du måste också betala en månadsränta på nyttjat belopp, vilken ofta ligger på runt 3 %.
  • En kontokredit är mycket mer flexibel än ett vanligt lån. Du kan när som helst ansöka om ett uttag (efter kreditgränsen är godkänd) och ha tillgång till pengarna direkt på ditt bankkonto.
  • Kontokredit är endast ett bra alternativ om du behöver pengar en kortare period (1-2 månader).
  • En kontokredit kan vara bra att ha tillgänglig, även om du inte är i behov av pengar just nu. Det kan uppstå situationer när man är i behov av pengar snabbt, exempelvis när man är på resande fot. Räntan tickar bara när det finns en utestående skuld.

Vad kostar storbankernas kontokrediter?

Det är vanligt att man har ett konto hos någon av våra storbanker. Det är som sagt möjligt att koppla en kontokredit direkt till sitt konto. När man jämför fristående kreditgivare med varandra är det bra att även känna till storbankernas kostnader för kontokredit. Hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken får du årsvis betala en ränta för din beviljade kreditlimit, även om du inte nyttjar den - denna ränta kallas kontraktsränta, årsavgift eller kreditavgift. Du betalar också en ränta på nyttjad kredit - dispositionsränta.

När man ansöker om en kontokredit hos storbankerna görs en sedvanlig kreditupplysning, genom UC. Hur stor kredit de erbjuder varierar. Handelsbanken och Nordea gör en kreditprövning innan kreditbeloppet kan bestämmas. Swedbank har en maxgräns på 150 000 kr och hos SEB ligger gränsen på 10 % av årsinkomst.

När man jämför kontokrediter är det bra att titta på den effektiva räntan. Den kan variera stort i dessa fall. Jämför man bara dispositionsräntorna hos storbankerna med fristående kreditgivare kan storbankernas kontokredit se attraktiva ut. Att man betalar en årsavgift på en kredit man kanske inte nyttjar utan bara har som backup kan leda till en väldigt hög kostnad. Det är troligt att det blir billigare med en kontokredit hos någon av storbankerna än en hos en fristående kreditgivare som inte använder UC kreditupplysning. Jämför du storbankerna med fristående kontokredit med UC kreditupplysning finns det möjlighet till billigare alternativ.

Ändra kreditgräns

Om du redan har ansökt om och fått en kontokredit beviljad har du en avtalad kreditgräns. Den visar på det maximala kreditbelopp du kan nyttja vid ett enskilt tillfälle. Precis som med ett kreditkort har du möjlighet att ändra din kreditgräns. Det kan vara så att du vill se till att du inte kan göra för stort uttag från din kredit och därför sänka din limit. Din kreditgräns syns på en kreditupplysning och att sänka limit kan därför ge dig en bättre score hos UC, Creditsafe, Bisnode och andra bolag. Det går ofta bra att sänka din kreditgräns i enlighet med det avtal du skriver med långivaren.

Vill du istället höja din kontokredits kreditgräns finns det möjlighet till det också, såvida du inte redan har långivarens maximala kreditgräns. Ofta får du möjlighet att höja kreditgräns på en kontokredit först efter att du gjort en eller några återbetalningar av nyttjad kredit. Detta för att visa att du är skötsam och kan hantera din kredit.

Nya kontokrediter 2020

Ibland dyker det upp nya kontokrediter i Sverige. Det kan vara existerande företag som har ett nytt varumärke, eller separata företag med ny licens för konsumentkreditgivning eller annan licens hos Finansinspektionen. I listan här ser du de som är nya kontokrediter 2020.

Mer information om både sedan tidigare existerande och nya kontokrediter finns i listan nedan där du kan jämföra alla kontokrediter. För fler nya lån 2020 (från nya låneförmedlare, privatlån eller snabblån etc.) hänvisar vi till vår sida med alla kreditgivare.

Relaterade sidor

Jämför kontokredit utan UC kreditupplysning

Kontokredit symbol

I söklistan nedan kan du hitta 23 st kreditgivare som kan erbjuda dig som privatperson en kontokredit utan UC, där kreditupplysning istället görs med Creditsafe, Safenode eller Bisnode. Vi listar även maxkredit, ränta, effektiv ränta och vilket kreditupplysningsbolag kreditgivarna använder sig av när de gör en kreditupplysning på dig. Längre ned på sidan hittar du ytterligare kontokrediter, där UC används för kreditupplysning.

Om högkostnadskredit
Fairlo Kontokredit
Kreditgräns2000 - 50000 kr
Löptid1 - 72 mån
Ränta13.2 - 17.52 %
Effektiv ränta14 - 19 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Kontokredit med utbetalning direkt dygnet runt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Fairlo: Nyttjad kredit på 10 000 kr i 36 mån, till ränta 17,52 %. Kreditkostnad 2928 kr och totalt att återbetala 12 928 kr. Effektiv ränta 19,0 %.
Mer information
Lumify Kontokredit
Kreditgräns2000 - 20000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39.48 %
Effektiv ränta12.87 - 3830.77 %
Uppläggningsavgift695 kr
Uttagsavgift 249 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Kontokredit med utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken SEB
Utan UC. Med BankID.
Exempel på kontokredit hos Lumify: Nyttjad kredit på 5 000 kr i 7 mån, till ränta 39,5 %. Kreditkostnad 2654 kr och totalt att återbetala 7654 kr. Effektiv ränta 109,61 %.
Mer information
Ferratum Kontokredit
Kreditgräns1000 - 45000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39.6 %
Effektiv ränta47.64 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 21 år
Kontokredit med utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Ferratum: Nyttjad kredit på 10 000 kr i 12 mån, till ränta 39,6 %. Kreditkostnad 2145 kr och totalt att återbetala 12 145 kr. Effektiv ränta 47,64 %.
Mer information
Tryggkredit Kontokredit
Kreditgräns1000 - 60000 kr
Löptid1 - 60 mån
Ränta22.5 %
Effektiv ränta24.97 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 95 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Kontokredit med utbetalning direkt dygnet runt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på kontokredit hos Tryggkredit: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 22,5 %. Kreditkostnad 1890 kr och totalt att återbetala 16 890 kr. Effektiv ränta 24,97 %.
Mer information
FlexLimit Kontokredit
Kreditgräns5000 - 20000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39 %
Effektiv ränta51.87 - 587 %
Uppläggningsavgift380 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningSafenode
Ålderskrav 20 år
Kontokredit med utbetalning direkt alla dagar till
Handelsbanken Nordea
Utan UC. Med BankID.
Exempel på kontokredit hos FlexLimit: Nyttjad kredit på 5000 kr i 12 mån, till ränta 39,0 %. Kreditkostnad 2114 kr och totalt att återbetala 7114 kr. Effektiv ränta 98,8 %.
Mer information
Credway Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta26.04 %
Effektiv ränta29.33 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 20 år
Kontokredit med utbetalning direkt dygnet runt alla dagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Credway: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 26,0 %. Kreditkostnad 2195 kr och totalt att återbetala 17 195 kr. Effektiv ränta 29,33 %.
Mer information
Monara Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta26.52 %
Effektiv ränta29.97 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Kontokredit med utbetalning direkt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta).
Exempel på kontokredit hos Monara: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 26,5 %. Kreditkostnad 2239 kr och totalt att återbetala 17 239 kr. Effektiv ränta 29,97 %.
Mer information
Pluskan Kontokredit
Kreditgräns5000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta24 %
Effektiv ränta26.82 %
Uppläggningsavgift0 kr
Uttagsavgift 0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 20 år
Kontokredit Utan UC. Med BankID. Utan avgift (bara ränta).
Exempel på kontokredit hos Pluskan: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 24,0 %. Kreditkostnad 6231 kr och totalt att återbetala 21 231 kr. Effektiv ränta 26,82 %.
Mer information
Smspengar Kontokredit
Kreditgräns1000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39.24 %
Effektiv ränta47.91 - 7637 %
Uppläggningsavgift320 kr
Uttagsavgift 49 kr
KreditupplysningCreditsafe
Ålderskrav 18 år
Kontokredit med utbetalning direkt dygnet runt vardagar till
Handelsbanken Nordea Swedbank & Sparbanken Danske Bank SEB
Utan UC. Med/utan BankID.
Exempel på kontokredit hos Smspengar: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39,3 %. Kreditkostnad 5996 kr och totalt att återbetala 20 996 kr. Effektiv ränta 56,73 %.
Mer information
Monetti Kontokredit
Kreditgräns3000 - 20000 kr
Löptid1 - 12 mån
Ränta39 %
Effektiv ränta49.24 - 563 %
Uppläggningsavgift350 kr
Uttagsavgift 50 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Kontokredit Utan UC. Med BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Monetti: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 39 %. Kreditkostnad 6032 kr och totalt att återbetala 21 032 kr. Effektiv ränta 53,2 %.
Mer information
10/23 KONTOKREDITER - VISA ALLA

Jämför kontokredit med UC kreditupplysning

Ett fåtal kreditgivare med kontokredit använder UC för kreditupplysning. Fördelen här är att de kontokrediter med lägst ränta befinner sig här. Nackdelen med krediter där UC används för kreditupplysning kan du läsa om på sidan med lån utan UC.

Söker du kreditgivare med kontokredit där det går bra med UC kreditupplysning? Då har du även följande alternativ.

Komplett Bank Kontokredit
Kreditgräns10000 - 500000 kr
LöptidFlexibel
Ränta4.92 - 19.92 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Uttagsavgift Nej
Kontokredit Med BankID.
Exempel på kontokredit hos Komplett Bank: Nyttjad kredit på 140 000 kr i 5 år, till ränta 10,25 %. Kreditkostnad 42 246 kr och totalt att återbetala 182 246 kr. Effektiv ränta 11,47 %.
Mer information
Merax Kontokredit
Kreditgräns3000 - 30000 kr
LöptidFlexibel
Ränta25.94 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Uttagsavgift Nej
Kontokredit Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Merax: Nyttjad kredit på 20 000 kr i 12 mån, till ränta 25,95 %. Kreditkostnad 2920 kr och totalt att återbetala 22920 kr. Effektiv ränta 29,3 %.
Mer information
Moank Kontokredit
Kreditgräns5000 - 50000 kr
LöptidFlexibel
Ränta9.9 - 22.8 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Uttagsavgift Nej
Kontokredit Med BankID. Utan avgift (bara ränta). Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Moank: Nyttjad kredit på 15 000 kr i 12 mån, till ränta 7,9 %. Kreditkostnad 649 kr och totalt att återbetala 15 649 kr. Effektiv ränta 8,2 %.
Mer information
Avida Kontokredit
Kreditgräns10000 - 150000 kr
Löptid1 - 15 år
Ränta12 - 18.96 %
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Uttagsavgift Nej
Kontokredit Med BankID. Med betalningsanmärkning.
Exempel på kontokredit hos Avida: Nyttjad kredit på 100 000 kr i 5 år, till ränta 15,0 %. Kreditkostnad 40 175 kr och totalt att återbetala 140 175 kr. Effektiv ränta 16,93 %.
Mer information

Jämför ränta på kontokredit

Här finner du en sammanställning av kreditgivare med kontokredit och deras lägsta till högsta ränta. Vid kontokredit utan UC tillämpas normalt så kallad fast ränta. Vilken ränta, mellan högsta och lägsta, en enskild kreditgivare ger på en kontokredit utan UC är alltså vanligtvis inte individuellt eller förhandlingsbart. För kontokredit med kreditupplysning från UC är det vanligt att individuell räntesättning tillämpas. Räntan beror då på dina ekonomiska förutsättningar som visas genom den kreditprövning som görs vid ansökan om en kreditgräns.

LångivareNominell ränta %
Fairlo 2000 - 50000 kr
13.20 - 17.52 %
Lumify 2000 - 20000 kr
39.48 %
Ferratum 1000 - 45000 kr
39.60 %
Tryggkredit 1000 - 60000 kr
22.50 %
FlexLimit 5000 - 20000 kr
39.00 %
Credway 1000 - 30000 kr
26.04 %
Monara 1000 - 30000 kr
26.52 %
Pluskan 5000 - 30000 kr
24.00 %
Smspengar 1000 - 30000 kr
39.24 %
Monetti 3000 - 20000 kr
39.00 %
Mobillån 1000 - 60000 kr
39.00 %
Säkerfinans 1000 - 60000 kr
39.00 %
Snabbfinans 1000 - 60000 kr
39.00 %
Kundfinans 1000 - 30000 kr
39.24 %
Expresskredit 1000 - 30000 kr
39.30 %
Flexkontot 3000 - 20000 kr
39.48 %
Komplett Bank 10000 - 500000 kr
4.92 - 19.92 %
Merax 3000 - 30000 kr
25.94 %
Moank 5000 - 50000 kr
9.90 - 22.80 %
Avida 10000 - 150000 kr
12.00 - 18.96 %

Vanliga frågor om kontokredit

Vilka fördelar & nackdelar finns med en kontokredit?

Den främsta fördelen med en kontokredit jämfört med snabblån är att du betalar bara ränta när du nyttjar din kredit och bara för den del av krediten du nyttjar. I jämförelse med ett privatlån är den främsta nackdelen att räntan är högre.

Vilka kostnader finns på en kontokredit?

Vilka kostnader som finns skiljer sig mellan de kreditgivare som listas på kreditkoll.nu. Förekommande kostnader är ränta, uppläggningsavgift, avi-avgift och uttagsavgift.

Vilken kreditupplysning tas?

På kreditkoll.nu jämförs flera kreditgivare med kontokrediter som använder Creditsafe, Safenode, Bisnode eller UC för kreditupplysning.

Måste jag amortera varje månad?

Hos majoriteten av alla kreditgivare med kontokredit måste du varje månad betala in ett lägstabelopp. Detta belopp innehåller ofta amortering på ett fast lägstabelopp eller en bestämd procentenhet av den utestående krediten. Hur beloppet räknas fram skiljer sig från kreditgivare till kreditgivare och visas under mer information.

Vem kan ansöka om kontokredit?

De grundläggande kraven för att en ansökan ska bli beviljad skiljer sig mellan kontokrediter från olika kreditgivare. Gemensamma krav är att du måste vara minst 18 år, inte ha någon skuld hos Kronofogden och passera en kreditprövning. Några kreditgivare kräver att du är upp till minst 21 år, har ett BankID, har en inkomst på 250 000 kr, har varit folkbokförd i Sverige i 5 år, har varit svensk medborgare i 5 år, har en mobiltelefon i ditt namn, inte står under förvaltarskap eller inte har skyddad ID. Under mer information och på våra recensionssidor om kreditgivarna ser du vilka krav som gäller för respektive kontokredit.

Nya artiklar om kontokredit

JÄMFÖR ALLA LÅN
Jämför kredit
Jämför