Lån med Safenode

Safenode är ett rikstäckande kreditupplysningsbolag under tillsyn av Datainspektionen. Om Safenode låter obekant så kanske Ratsit och Kreditupplysning.se låter mer bekant. Det finns också kreditgivare som använder Safenode för kreditupplysning.

Exempel på lån med Safenode
FlexLimit
Kreditgräns
5000 - 20000 kr
Löptid
Flexibel
Ränta
39 %
Effektiv ränta
51.87 - 587 %

Representativt lån hos FlexLimit: Låna 5000 kr i 12 mån med 12 avbetalningar, till ränta 39,0 % (fast). Kreditkostnad 2114 kr och totalt att återbetala 7114 kr. Effektiv ränta 98,8 %.

Sammanfattning av alla lån med Safenode
Antal kreditgivare: 2 st
Belopp: 4000 - 30000 kr
Ränta: 39 - 39 %
Utbetalning direkt: 2 st
Utbetalning helg: 0 st
Betalningsanmärkning OK: 0 st

Om Safenode

Safenode, eller Kreditupplysning Safenode Sverige AB, är en del av koncernen Nodeus Group. I Nodeus Group finner du bland annat Ratsit och kreditupplysning.se och det är Safenode som ligger bakom uppgifterna hos dessa tjänster.

Safenode är inte helt vanligt för kreditupplysningar hos kreditgivare och förmedlare. Det var först år 2020 som kreditgivarna i C Finance AB gick från att använda Creditsafe till att istället använda Safenode.

Relaterade sidor

Jämför lån med Safenode

Kontokredit symbol

I söklistan nedan kan du hitta 2 st kreditgivare som använder sig av Safenode kreditupplysning. Här finns kreditgivare som tillhandahåller Kontokredit och Snabblån. Vi listar även hur mycket du kan låna, effektiv ränta och vilken återbetalningstid som gäller för lånet. Under Mer Information kan du också läsa om kreditgivarnas öppettider, utbetalningstider, grundläggande krav utöver tillfredsställande kreditupplysning och hur du identifierar dig. För ytterligare information om respektive kreditgivare kan du också läsa vidare på recensionssidorna.

Om högkostnadskredit
FlexLimit Kontokredit
FlexLimit Recension
Kreditgräns5000 - 20000 kr
LöptidFlexibel
Ränta39 %
Effektiv ränta51.87 - 587 %
Uppläggningsavgift380 kr
KreditupplysningSafenode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ja
Exempel på lån hos FlexLimit: Låna 5000 kr i 12 mån med 12 avbetalningar, till ränta 39,0 % (fast). Kreditkostnad 2114 kr och totalt att återbetala 7114 kr. Effektiv ränta 98,8 %.
Meddelandelån Snabblån
Meddelandelån Recension
Låna4000 - 30000 kr
Löptid1 mån - 3 år
Ränta39 %
Effektiv ränta51.83 - 1280.19 %
Uppläggningsavgift108 kr
KreditupplysningSafenode
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
Exempel på lån hos Meddelandelån: Låna 13 000 kr i 1 år med 12 avbetalningar, till ränta 39,0 % (rörlig). Kreditkostnad 3555 kr och totalt att återbetala 16 555 kr. Effektiv ränta 58,82 %.

Information i en kreditupplysning från Safenode

En kreditupplysning från Safenode kan vara en mikroupplysning/anmärkningskontroll och den innehåller Namn och adress, Civilstånd och maka / make, Betalningsanmärkningar och Aktuellt skuldsaldo och kan tas när man ansöker om lägre lånebelopp. En större upplysning, en personupplysning, innehåller även ett kreditbetyg på en skala från 1 till 10, anmärkningsrisk, inkomst, kreditgräns för faktura och taxeringsuppgifter.

Vill du kontrollera dina egna uppgifter i kreditupplysningen från Safenode kan du skapa ett kostnadsfritt konto på kreditupplysning.se. Du behöver då ett BankID för att identifiera dig.

Spärra personnummer

Hos Safenode kan du spärra ditt personnummer om du har varit utsatt för bedrägeri eller försök till bedrägeri så som till exempel kapning av din identitet. För att genomföra en bedrägerispärr hos Safenode kontaktar du dem genom e-post på adressen kundservice@safenode.se eller telefon 010-495 25 30.

Jämför ränta på lån med Safenode

Ränta på lån med Safenode kan vara mellan 39 - 39 %. 0 % innebär räntefritt lån och erbjuds normalt bara nya kunder. Nedan ser du en jämförelse på räntor från de långivare som erbjuder lån med Safenode kreditupplysning.

Långivare Nominell ränta %/år

Vanliga frågor om lån med Safenode

Är Safenode ett nytt kreditupplysningsbolag?

Nej, bolaget har funnits i över 10 år, men det är först 2020 som långivare börjat använda Safenode för att göra kreditupplysningar.

Är Safenode ett tryggt bolag?

Ja, Safenode står liksom bland andra UC, Bisnode och Creditsafe under Integritetsskyddsmyndighetens (tidigare Datainspektionen) tillstånd som rikstäckande kreditupplysningsföretag med diarienummer 1278-2016.

Syns en kreditupplysning från Safenode hos UC?

Nej, enbart kreditupplysningar gjorda genom UC syns under tidigare omfrågningar i en UC upplysning.

Varför har jag fått brev från Safenode?

Du får alltid, enligt lag, en upplysningskopia som omfrågad hos Safenode. I kopian står det vilket företag som beställt en förfrågan på dig. Är det en långivare har du troligtvis ansökt om detta lån. Om du anser att det inte borde tagits någon kreditupplysning är det beställaren du ska kontakta. Om det är fel uppgifter i upplysningen är det Safenode du bör kontakta.

Källor

Information som presenteras på denna sida är framförallt hämtad från Safenode. Information om långivare, vilken kreditupplysning de använder och deras övriga villkor hämtas regelbundet genom respektive långivares webbplats.

JÄMFÖR ALLA LÅN