Pantlån - lån utan kreditupplysning

Med ett pantlån kan du låna pengar till ett värde av ett föremål du äger. Du kan låna från 100 kr till 1 000 000 kr. Det enda som krävs är att du är 18 år och har en giltig legitimation. Du behöver inte ha någon inkomst och någon kreditupplysning kommer inte att göras. I och med detta kan ett pantlån lämpa sig även för den med skuld hos Kronofogden. Det enda du blir skyldig är ränta på lånet samt en uppläggningsavgift på 50 kr.

Fördelar med ett pantlån

  • Det är ett lån utan kreditupplysning
  • Du kan aldrig hamna hos Kronofogden
  • Räntorna är avdragsgilla i deklarationen

Relaterade sidor

Att ta ett pantlån

Hos Sefina Pantbank kan du göra en fri värdering av ditt föremål du vill pantsätta enkelt online. Så länge ditt föremål har ett andrahandsvärde går det att värdera. Sefina tar dock inte emot skrymmande möbler, vapen och pälsar. Fyll i dina personuppgifter och bifoga bilder och beskrivning på den eller de varor du vill värdera. Sakkunnig personal kommer värdera dina föremål och återkommer till dig inom 24 timmar på vardagar.

När du fått din värdering gjord får du ett brev skickat till dig vilket du skickar tillbaka med varan i. Du kan också gå till pantbanken, lämna in din vara. Därefter får du låna de pengar varan är värderad till.

Sefina Pantbank har 20 butiker i landet (Stockholm, Skärholmen, Kista, Södertälje, Gävle, Norrköping, Jönköping, Borås, Malmö, Helsingborg, Lund, Göteborg, Västerås, Örebro och Uppsala).

Vid lånetidens slut har du två val. Du kan betala tillbaka lånet och lösa ut varan igen, eller kan du låta Pantbanken sälja varan. Om du inte skulle hämta ut din vara vi löptidens slut kommer du få två påminnelser innan den går ut till försäljning. Om varan säljs för mer än vad den värderats till får du överskottet. Om den säljs för mindre tar pantbanken den kostnaden. Varorna till försäljning kan vem som helst köpa i Sefinas Webbshop.

Kostnader för lånet

Uppläggningsavgift: 50 kr

Ränta: Räntan varierar beroende på var i Sverige du bor samt hur mycket pengar man lånar. För ett lån på 3 000 kr blir räntan ca 100 kr per månad.

JÄMFÖR ALLA LÅN