Blipp

Blipp
Låna40 000 - 1 200 000 kr
Löptid3 - 10 år
Ränta7,99 %
Effektiv ränta8,31 - 11,33 %
Uppläggningsavgift695 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav Ja
TILL ANSÖKAN ➟︎
★★★
Blipp betyg

Om betyget på Blipp

Betyget på Blipp ovan är ett aggregerat totalbetyg, dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Blipp

3,5 / 5 - 2 omdömen.
Har du varit i kontakt med Blipp? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Blipp

3,8 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Blipp redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Blipps tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Blipp erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Blipps öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Blipps informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Blipp.

Blipp är en kreditgivare som tillhandahåller billån till låntagare. Du kan låna upp till 1200000 kr med en återbetalning på 3 - 10 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på 8,31 - 11,33 %.

Med Blipp billån kan du finansiera bilköpet med en ränta som är samma för alla och dessutom relativt låg. Blipp jobbar med att göra bilaffärer mellan privatpersoner trygga och enkla. När man köper, säljer och byter in en bil hos en bilhandlare är det inte så mycket man behöver tänka på. Bilhandlaren hjälper till med ägarbyte, försäkring, finansiering, avtal etc. Vid köp mellan privatpersoner finns inte samma rutiner och det är här blipp kommer in och underlättar.

Om du exempelvis hittar en bil, husbil eller motorcykel på Blocket som du är intresserad av kan du vända dig direkt till Blipp. Med bilens registreringsnummer kan Blipp förse dig med viktig information. Därefter blir Blipp bilhandlarens motsvarighet. De hjälper dig på vägen fram till bilköpet, med frågor och finansiering. Själva bilaffären kostar Blipp 1 % av det fordonets slutpris vilket betalas av köparen. Om man som säljare vill ha hjälp med annonsering så kostar det 395 kr.

Blipp erbjuder också ett lånelöfte som finns kvar i en månad. Om du går i tankar att köpa en ny bil kan det vara bra att ha finansiering klar för att hinna slå till på det objekt man vill ha.

När du genomför ett bilköp tecknar bilhandlare en försäkring. Har du en bil i inbyte säger de även upp din gamla försäkring varifrån du då får pengar tillbaka för resterande del av tiden försäkringen löper. Hos Blipp tecknas en försäkring genom Trygg Hansa. Köper du en bil som är nyare än 3 år finns normalt sett en nybilsgaranti/vagnskadegaranti och då tecknas bara en halvförsäkring. När garantin löpt ut behöver man teckna en helförsäkring. Du har två veckor på dig att byta försäkring från Trygg Hansa om du önskar något annat försäkringsbolag.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som finns, se prislistan för de belopp du kan ansöka om, uppgifter om kreditupplysning, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Ett riktigt billån

Många privatlån och blancolån marknadsför sig som billån. Blipp är ett riktigt billån, där bilen står som säkerhet, vilket innebär att du måste betala 20 % kontantinsats. Du har därmed möjlighet att finansiera 80 % av bilens värde med ett lån. Fördelen med detta är att du får en bättre ränta jämfört med ett rent privatlån. Kontantinsatsen betalar du till blipp genom Swish.

Om du vill ha en lägre månadskostnad för ditt lån finns det möjlighet att ta ett lån med restvärde. Det innebär att du belånar bilen, men lägger upp det med en kortare löptid och inte återbetalar hela lånet under denna tid. När löptiden är slut kan du välja att återbetala hela lånet eller lägga upp en ny avbetalningsplan.

Om kredit hos Blipp

Lånebelopp40000 - 1200000 kr
Löptid3 - 10 år
Ränta7,99 % rörlig
RäntesättningSamma för alla
Effektiv ränta8,31 - 11,33 %
LånetypBillån
AmorteringRak amortering
BillånJa, med säkerhet i bilen
KreditupplysningUC
Rapporterar skuld till UCNej
Direktutbetalning Nej, dygnet runt med Trustly
Helglån Nej
Räntefritt lån Nej
Utan UC Nej
Samla lån Nej
BetalningsanmärkningOK
Lån med skuldsaldoNej
Medsökande/medlåntagareJa
Betalningsfria månader Nej
Ansökan med BankID: Ja
Lån utan BankID (vid ansökan och signering): Nej
Ansökan med Freja eID: Nej
Autogiro: Ja
E-faktura/digital faktura: Nej
Ansluten till Kivra: Nej
Inkassobolag: Ingen info

Lånebelopp & ränta

Hos Blipp

40 000 -1 200 000 kr
7,99 %/år

Hos jämförbara kreditgivare med lån liknande Blipp

Moank
25 000 -600 000 kr
4,90 - 14,95 %/år
Jämför fler uppgifter hos dessa kreditgivare sida vid sida eller addera fler lån att jämföra med: Jämför Blipp

Innan du lånar pengar hos Blipp eller någon annan kreditgivare är det viktigt att du tar del av deras avtalsvillkor och SEKKI för fullständig information.

Senaste ändringar hos Blipp

Kreditkoll uppdaterar ständigt information om kreditgivare. Här ser du de senaste nyheterna och ändrade uppgifter om Blipp.

  • 2022-10-15 Blipp höjer ränta
    Blipps underliggande kreditgivare Ecster höjer räntan med 1 procentenhet.

Kreditgivare bakom Blipp

Kreditgivare bakom varumärket Blipp är Nordea Bank Abp, filial i Sverige, en betydande filial till kreditinstitut inom EU/EES med huvudsäte i Sverige, och Finansinspektionens tillstånd för utlåning. Nordea Bank Abp, filial i Sverige är också kreditgivaren bakom Nordea.

Finansinspektionen Blipp Blipp i Finansinspektionens register
Allabolag BlippBlipp i Allabolags register

Grundkrav för att låna hos Blipp

För att låna hos Blipp måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet sätts individuellt och för närvarade 7.99 %. Villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett exempel med ett lån på 200000 kr med löptid på 5 år och räntan 7,99 % blir totalt belopp att återbetala 247 255 kr varav kostnad för lånet 47 255 kr. Effektiv ränta blir då 9,07 %. Startavgift på 595 kr samt aviavgift på 45 kr/mån om du använder autogiro. Utan autogiro är aviavgiften 55 kr/mån.

Avgifter på Billån hos Blipp

KostnadstypKostnad
Uppläggningsavgift695 kr
Aviavgift / administrationsavgift55 kr
* Avi-avgift 55 kr vid pappersavi och 45 kr med autogiro.

Utbetalning från Blipp

När Blipps checklistor, Kontrollprocess och digitala varudeklaration är genomförd kan betalning ske direkt till alla storbanker genom Trustly.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Blipp gäller följande kostnader.

KostnadstypKostnad
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift145 kr
Dröjsmålsräntakreditränta + 15 %
Inkassoavgift180 kr

Låneskydd

Blipp erbjuder inget låneskydd. Det går dock bra att teckna separata försäkringar för de fall där ett låneskydd annars gäller. Läs mer om detta på sidan om försäkringar vid lån.

Kreditupplysning hos Blipp

Blipp gör en kreditupplysning på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och den ligger till grund för om Blipp godkänner eller nekar din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Blipp tillämpar inte individuell räntesättning. Kreditupplysningen från UC med det kreditbetyg du har och den riskprognos som ges är därmed inte en del i beräkningen av ränta. Kreditupplysningen är enbart grund för beviljande.

KreditbetygUC RiskprognosUC-Score
Utmärkt0,1 %745 – 999
Mycket bra0,2 - 0,9 %635 – 744
Bra1,0 - 4,0 %559 – 634
Mindre bra4,1 - 25,0 %455 – 558
Svag25,1 - 100 %1 – 454

Kontaktuppgifter till Blipp

Hemsida
Telefon -
Email info@blipp.se
Adress blipp AB
Automobilgatan 10
131 52 Nacka Strand
Kundservice Måndag - Fredag 08:00 - 18:00
skärmavbild BlippMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN