Bynk en del av Rocker

Läs mer om Rocker här.

Bynk
Låna10 000 - 300 000 kr
Löptid3 - 12 år
Ränta3,95 - 19,95 %
Effektiv ränta4,03 - 23,46 %
Uppläggningsavgift398 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav 120 000 kr/år
TILL ANSÖKAN ➟︎
★★★★
Bynk betyg

Om betyget på Bynk

Betyget på Bynk ovan är ett aggregerat totalbetyg, dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Bynk

4,5 / 5 - 15 omdömen.
Har du varit i kontakt med Bynk? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Bynk

3,4 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Bynk redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Bynks tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Bynk erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Bynks öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Bynks informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Bynk.

Bynk är en kreditgivare som tillhandahåller privatlån till låntagare. Du kan låna upp till 300000 kr med en återbetalning på 3 - 12 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på 4,03 - 23,46 %. Räntan på lånet sätts individuellt och den lägsta räntan du kan få är 3,95 % medans taket ligger på 19,95 %. Vad som bestämmer din ränta är din kreditvärdighet vilken i sin tur bestäms av de faktiska uppgifter om dig själv du fyller i när du gör din låneansökan samt av den kreditbedömning som görs. Bynk använder sig av UC och Bisnode för att göra en kreditbedömning.

Bynk har en del saker som sticker ut i förhållande till många andra långivare. Bland annat har de en app, både för Android-telefoner och för iPhone. Med appen kan du bland annat hantera ditt lån. Du kan också samla så kallade Bynk-poäng vilka du exempelvis kan använda för att betala av delar av ditt lån med. Bynk-poäng får du till exempel om du ser till att betala fakturorna på utsatt tid, när du tankar hem Bynk-appen m.m.

Förutom privatlån erbjuder Bynk också en kontokredit med en limit på upp till 10 000 kr. Vad som för tillfället också verkar ligga i planerna, är att bli en mer heltäckande banklösning än att enbart erbjuda lån. Exempelvis ser vi att tjänster som Sparkonto, Kreditkort är på väg. I samarbete med Blocket har man också lanserat möjligheten att handla på kredit online. Redan idag erbjuder Bynk också en försäkring tänkt att erbjuda skydd för ditt lån, om något oförutsett skulle hända som gör att du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Bynk tycks jobba med att verbifiera sitt varumärke, likt googla, photoshoppa och twittra, där innebörden bynka är lika med att låna pengar hos Bynk. Kanske får vi i framtiden se det i SAOL på följande sätt: bynka verb bynkade, bynkat, bynkad, presens bynkar.

Nya Lendo

Bynk är grundat av samma person som var med och grundade Lendo. Även koncernen Schibstedt som äger Lendo är med som delägare i Bynk. Lendo har ju blivit en av de största låneförmedlarna i Sverige. Kanske kommer Bynk att vara med i konkurrensen om att bli en av de större aktörerna på lånemarknaden i Sverige. Kanske ser vi ett Lendo 2.0. Enligt uppgifter är Bynk utvecklat med teknologi som är mer modern än hos Lendo. Kanske är saker mer automatiserade för att bidra till en smidigare ansökningsprocess.

Så här lånar du

Låneansökan hos Bynk går till enligt följande: På deras hemsida har de ett initialt minimalt formulär där du fyller i hur mycket du vill låna, samt ditt personnummer. Därefter legitimerar du dig med BankID och fyller i ytterligare uppgifter angående din ansökan. Därefter gör Bynk en kreditvärdering och återkommer med ett erbjudande. När du accepterat låneerbjudandet har du dina pengar på kontot inom maximalt två bankdagar. Lånet är ett så kallat annuitetslån, vilket innebär att du under löptiden betalar samma belopp varje månad. Första månaden betalar du en startavgift. Samtliga månader under löptiden betalar du amortering på lånet, ränta samt en avgift som för tillfället ligger på 18 kr.

Med Bynk-appen kan du få översikt och hantera ditt lån. Du kan exempelvis ändra beloppet du betalar varje månad eller ändra ditt lånebelopp.

Bynka fritt

Som enda kreditgivare med privatlån på kreditkoll.nu har du möjlighet att låna pengar utan ränta hos Bynk - något de kallar för Bynka Fritt. Om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar är det ingen ränta och inga avgifter på Bynk-lånet.

Bynk och Rocker

I början på 2020 byter företaget Bynk namn till Rocker. Detta då de planerar en internationell expansion med skepnad som en neobank. Bynks lån kommer tillsvidare fortfarande gå under produktnamnet Bynk, som en del av Rocker.

Om kredit hos Bynk

Lånebelopp10000 - 300000 kr
Löptid3 - 12 år
Ränta3,95 - 19,95 % rörlig
RäntesättningIndividuell
Effektiv ränta4,03 - 23,46 %
LånetypPrivatlån
AmorteringAnnuitetslån
BillånJa, utan säkerhet
KreditupplysningUC
Rapporterar skuld till UCJa
Direktutbetalning Nej
Helglån Nej
Räntefritt lån Ja
Utan UC Nej
Samla lån Ja
Betalningsanmärkning Ej OK
Lån med skuldsaldoNej
Medsökande/medlåntagare Nej
Betalningsfria månader Ja
Ansökan med BankID: Ja
Lån utan BankID (vid ansökan och signering): Nej
Ansökan med Freja eID: Nej
Autogiro: Ja
E-faktura/digital faktura: Ja
Ansluten till Kivra: Nej
Inkassobolag: Sergel

Lånebelopp & ränta

Hos Bynk

10 000 -300 000 kr
3,95 - 19,95 %/år

Hos jämförbara kreditgivare med lån liknande Bynk

Avida Finans
10 000 -250 000 kr
7,90 - 21,95 %/år
Thorn
10 000 -200 000 kr
6,84 - 26,88 %/år
Northmill Reduce™ (Rebilla)
1 000 -300 000 kr
4,95 - 24,95 %/år
Jämför fler uppgifter hos dessa kreditgivare sida vid sida eller addera fler lån att jämföra med: Jämför Bynk

Innan du lånar pengar hos Bynk eller någon annan kreditgivare är det viktigt att du tar del av deras avtalsvillkor och SEKKI för fullständig information.

Kreditgivare bakom Bynk

Finansinspektionen Bynk Bynk i Finansinspektionens register
Allabolag BynkBynk i Allabolags register

Grundkrav för att låna hos Bynk

För att låna hos Bynk måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Höja lån

Vill du höja ett befintligt lån hos Bynk? En höjning av lån kan göras när du betalat 2 månadsfakturor i rad och i tid. Bynk tar då en UC och Bisnode för att se din kreditvärdighet.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet ligger mellan 23,51 % – 25,74 % beroende på belopp. Vid ett exempel vid ett lån på 50 000 kr med löptid på 8 år så betalar du 1160:-/mån. Totalt betalar du 111 360 kr, baserat på ränta 23,51%. Inga andra kostnader än ränta tillkommer lånet.

Avgifter på Privatlån hos Bynk

KostnadstypKostnad
Uppläggningsavgift398 kr
Aviavgift / administrationsavgift0 kr

Utbetalning från Bynk

Pengarna betalas ut till ditt konto inom 1 - 2 bankdagar.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Bynk gäller följande kostnader.

KostnadstypKostnad
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift195 kr
Dröjsmålsränta
Inkassoavgift180 kr

Låneskydd

Hos Bynk får du i tre månader kostnadsfritt en försäkring som täcker lånets kostnader i upp till ett år om du blir arbetslös eller sjukskriven. Månadsskydd+ som försäkringen heter kostar 0,135% av ditt aktuella lånebelopp per månad från och med månad 4. Du kan välja att säga upp den efter gratis-perioden. Försäkringen ersätter 2,5% av ditt aktuella lånebelopp varje månad i upp till 12 månader. För att teckna måste du vara 18 - 65 år, anställd om minst 22 timmar per vecka, arbetsför och inte känna till varsel.

Kreditupplysning hos Bynk

Bynk gör en kreditupplysning på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och den ligger till grund för om Bynk godkänner eller nekar din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Bynk tillämpar individuell räntesättning. Kreditupplysningen från UC med det kreditbetyg du har och den riskprognos som ges är därmed också en del i beräkningen av den ränta du får om din ansökan godkänns.

KreditbetygUC RiskprognosUC-Score
Utmärkt0,1 %745 – 999
Mycket bra0,2 - 0,9 %635 – 744
Bra1,0 - 4,0 %559 – 634
Mindre bra4,1 - 25,0 %455 – 558
Svag25,1 - 100 %1 – 454

Kontaktuppgifter till Bynk

Hemsida
Telefon 020 70 07 00
Email kundservice@bynk.se
Adress Bynk AB (publ), Flaggan 1115, 116 74 Stockholm
Kundservice Mån - Fre 08:00 - 24:00
skärmavbild BynkMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN