Bynk

Bynk
10000 - 300000 kr
Lånebelopp
3 - 12 år
Löptid
4.03 - 23.46 %
Eff.ränta
Kreditupplysning
Hel betygsstjärnaHel betygsstjärnaHel betygsstjärnaTom betygsstjärnaHel betygsstjärnaTom betygsstjärna

Betyget ovan är ett totalbetyg aggregerat dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Besökares betyg på Bynk

5 / 5 - 1 röster.
Har du varit i kontakt med Bynk? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Bynk

3.4 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Bynk redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Bynks tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Bynk erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Bynks öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Bynks informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckigt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Bynk.

Bynk erbjuder privatlån från 10 000 kr till 200 000 kr med avbetalningstider på 3 - 12 år. Räntan på lånet sätts individuellt och den lägsta räntan du kan få är 3,95 % medans taket ligger på 19,95 %. Vad som bestämmer din ränta är din kreditvärdighet vilken i sin tur bestäms av de faktiska uppgifter om dig själv du fyller i när du du gör din låneansökan samt av den kreditbedömning som görs. Bynk använder sig av antingen UC eller Bisnode för att göra en kreditupplysning.

Bynk har en del saker som sticker ut i förhållande till många andra långivare. Bl.a. har de en app, både för Android-telefoner och för iPhone. Med appen kan du bl.a. hantera ditt lån. Du kan också samla så kallade Bynk-poäng vilka du exempelvis kan använda för att betala av delar av ditt lån med. Bynk-poäng får du t.ex. om du ser till att betala fakturorna på utsatt tid, när du tankar hem Bynk-appen m.m.

Vad som för tillfället också verkar ligga i planerna, verkar vara att bli en mer heltäckande banklösning än att enbart erbjuda lån. Exempelvis ser vi att tjänster som Sparkonto, Kreditkort och möjlighet att handla på kredit online är på väg. Redan idag erbjuder Bynk också en försäkring tänkt att erbjuda skydd för ditt lån, om något oförutsett skulle hända som gör att du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Nya Lendo

Bynk är grundat av samma person som var med och grundade Lendo. Även koncernen Schibstedt som äger Lendo är med som delägare i Bynk. Lendo har ju blivit en av de största låneförmedlarna i Sverige. Kanske kommer Bynk att vara med i konkurrensen om att bli en av de större aktörerna på lånemarknaden i Sverige. Kanske ser vi ett Lendo 2.0. Enligt uppgifter är Bynk utvecklat med mer teknologi som är mer moden än Lendo. Kanske är är saker mer automatiserade för att bidra till en snabbare och smidigare ansökningsprocess.

Så här lånar du

Låneansökan hos Bynk är enkel. På deras hemsida har de ett initialt minimalt formulär där du fyller i hur mycket du vill låna, samt ditt personnummer. Därefter legitimerar du dig med BankID och fyller i ytterligare uppgifter angående din ansökan. Därefter gör Bynk en kreditvärdering och återkommer med ett erbjudande. När du accepterat låneerbjudandet har du dina pengar på kontot inom maximalt två bankdagar. Lånet är ett så kallat annuitetslån, vilket innebär att du under löptiden betalar samma belopp varje månad. Första månaden betalar du en startavgift. Samtliga månader under löptiden betalar du amortering på lånet, ränta samt en avgift som för tillfället ligger på 18 kr.

Med Bynk-appen kan du få översikt och hantera ditt lån. Du kan exempelvis ändra beloppet du betalar varje månad eller ändra ditt lånebelopp.

En kredit hos Bynk är inte en högkostnadskredit.

Kort om kredit hos Bynk
privatlanLåneformPrivatlån
DirektutbetalningDirektutbetalning Nej
HelglånHelglån Nej
Räntefritt lånRäntefritt lån Nej
Utan UCUtan UC Nej
Samla lånSamlingslån Ja
BeetalningsanmärkningBetalningsanmärkning EJ OK
Finansinspektionen Bynk Bynk i Finansinspektionens register
Allabolag BynkBynk i Allabolags register
Belopp & ränta (högsta och lägsta)
Hos Bynk
10 000 - 300 000 kr
3.95 - 19.95 %/år
Hos jämförbara kreditgivare
Svea Ekonomi
10 000 - 400 000 kr
6.90 - 25.95 %/år
Bank Norwegian
5 000 - 600 000 kr
6.99 - 22.99 %/år
SevenDay
10 000 - 500 000 kr
3.45 - 12.95 %/år

Grundkrav för att låna hos Bynk

För att låna hos Bynk måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet ligger mellan 23,51 % – 25,74 % beroende på belopp. Vid ett exempel vid ett lån på 50 000 kr med löptid på 8 år så betalar du 1160:-/mån. Totalt betalar du 111 360 kr, baserat på ränta 23,51%. Inga andra kostnader än ränta tillkommer lånet.

Avgifter på Privatlån hos Bynk

Uppläggningsavgift398 kr
Aviavgift / administrationsavgift0 kr
*

Utbetalning från Bynk

Pengarna betalas ut till ditt konto inom 1 - 2 bankdagar.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Bynk gäller följande kostnader.

Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift195 kr
Dröjsmålsränta
Inkassoavgift180 kr

Låneskydd

Under de tre första månaderna får du ett gratis låneskydd från Bynk (Månadsskydd+). Om något skulle hända dig löser försäkringen 100 000 kr av ditt Bynklån.

Kreditupplysning hos Bynk

En kreditupplysning kommer tas på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och ligga till grund om Bynk ska godkänna eller neka din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Kreditklass Kreditbetyg
Utmärkt 0,1 %
Mycket bra 0,2 - 0,9 %
Bra 1,0 - 25,0 %
Mindre bra 4,1 - 25,0 %
Svag 25,1 - 100 %

Kontaktuppgifter till Bynk

Hemsida bynk.se
Telefon 020 70 07 00
Email kundservice@bynk.se
Adress Flaggan 1115, 116 74 Stockholm
Kundservice Mån - Fre 08:00 - 21:00
LÅNJÄMFÖRELSE