Direktlån med Zimpler

Zimpler är en betalningsinitieringstjänst - en tjänst för snabba betalningar som några långivare använder. Lån med Zimpler innebär att låntagaren kan ha pengar på kontot omgående vid godkänd låneansökan. För kontokredit innebär det att uttag från krediten också omgående hamnar på bankkontot. Zimpler kan också finnass som betalmetod i kassan hos e-handlare.

Direktlån hos Lumify Zimpler
Lumify
Låna
2000 - 20000 kr
Ränta
3.29 - 3.29 %
Effektiv ränta
12.87 - 3830.77 %

Representativt lån genom Lumify: Låna 5 000 kr i 7 mån, till ränta 39,5 %. Kreditkostnad 2654 kr och totalt att återbetala 7654 kr. Effektiv ränta 109,61 %.

Om Zimpler

Zimpler är ett bolag grundat i Sverige 2012 med Finansinspektionens tillstånd. De har alltså funnits några år och har kunder som spelbolag, e-handelsföretag och finansföretag. På senare tid har de även dykt upp som betalmetod hos långivare. Zimplers primära produkt är en mobil plånbok (Wallet) med vilken man som användare kan göra trygga och enkla betalningar från mobiltelefonen samt insättningar och uttag. Betalningar kan ske hos Zimplers partners i butiker och aktörer på nätet. När det kommer till långivare får du dina pengar via din Wallet och kan därigenom antingen betala över nätet eller ta ut dem direkt till ditt vanliga bankkonto.

Zimpler är en som sagt betalningsinitieringstjänst och i Sverige finns det flera liknande tjänster som exempelvis Trustly och Brite. Med PSD2 (EU:s andra betaltjänstdirektiv) måste alla banker i Europa ha APIer tillgängliga för tredjeparter som Zimpler som tillåts att exempelvis initiera betalningar. Detta kallas open banking. Du som användare tillåter att betalningen går genom en tredjepart som denna genom signering med exempelvis BankID.

Låna pengar med Zimpler utbetalning

Med en långivare som använder Zimpler för utbetalning kan du, om din ansökan blir godkänd, få pengarna direkt till konto i någon av bankerna:

I dagsläget känner vi bara till en långivare som använnder Zimpler som leverantör av betalningsinitieringstjänster - Lumify kontokredit.

Betala med Zimpler

Med Zimpler kan du betala med faktura, kortbetalning, direktbetalning via bank, autogiro samt Swish. När du betalar med faktura ger Zimpler dig en kredit på det belopp du handlat för och medför en faktura-avgift på 9 - 49 kr beroende på belopp. Vid fakturaköp med Zimpler görs en kreditupplysning via Creditsafe. Om fakturan inte betalas inom 2 veckor tillkommer dröjsmålsränta på 24 % samt påminnelseavgift på 60 kr.

JÄMFÖR ALLA LÅN