Varför Curve om man har Apple/Google/Samsung Pay?

Publicerad: 2020-11-12

Med Curve samlar du alla dina kredit- och betalkort i ett kort. Med Apple Pay, Google Pay och andra Wallets gör du samma sak. Ditt Curve kort kan du lägga till i din Pay Wallet och lämna korten hemma. Låter det snurrigt? Ja, men det finns fördelar med att använda Curve som ett lager mellan dina kreditkort och betalterminalen, oavsett om du betalar med fysiskt kort eller med X Pay-lösning.

Curve - alla kort i ett
Med Curve som extra lager vid fysiskt kort eller exempelvis i Apple Pay får du extra förmåner.
Cashback på Uber, booking.com, Amazon, Netflix, ICA m.fl. Samla alla kreditkort i ett och betala med mobilen genom Curve-kortet.

För det första: Vad är Curve?

Curve är ett kort och en app för din mobiltelefon. I appen lägger du till dina kreditkort och betalkort, väljer vilket av dem du vill använda och betalar sedan med Curve-kortet. Du kan när du vill byta aktivt kort i din Curve-app. Curve erbjuder 3 alternativ; ett som är gratis och två med månadskostnad och extratjänster.

För det andra: Vad är X Pay

X Pay är ett sätt att betala med en mobiltelefon. X:et står för Google, Apple, Samsung, Garmin, ... etcetera, beroende på vilken enhet du använder. För iPhone gäller exempelvis Apple Pay och för Android-telefoner finns Google Pay. Du lägger till dina kreditkort i din enhet, exempelvis mobiltelefonen, väljer vilket kort du vill betala med och håller den vid en betalterminal för att betala. Vill du läsa mer om detta hittar du information och kompatibla kreditkort på sidorna om Apple Pay och Google Pay.

Varför både Curve och X Pay

Curve och X Pay wallets är ju till synes samma sak, men det finns några fördelar med att ha även Curve med i spelet: Alla betal- och kreditkort går i dagsläget inte att lägga till i wallets. Exempelvis kan man inte lägga till kort från SEB i Apple Pay, men om du lägger till ditt kort från Curve i Apple Pay och ditt kort från SEB i Curve så fungerar det.

Utöver det har Curve ett antal förmåner som du får med alla kort du lägger till. Man kan säga att man kryddar dina kort lite extra.

 • Med Curve får du 1 % cashback i 3 eller 6 butiker som du själv väljer (i ett urval av butiker). Med gratiskortet har du denna möjlighet i 3 butiker i 3 månader, med mellankortet har du alltid 3 butiker och med det dyraste kortet har du det i 6 butiker. Har du redan cashback på ditt kreditkort får du det både där och från Curve. Bland de butiker och tjänster som ingår i Curves cashback-program återfinns åtminstone följande representerade i Sverige: Burger King, Foodora, MacDonalds, Starbucks, TGI Fridays, Marriott, Lidl, Spotify, Netflix, Amazon, Apple, H&M, IKEA, Media Markt, Zara, Booking.com, Shell, Uber.
 • Curve låter dig gå tillbaka i tiden och byta kort för redan gjorda köp. Kanske har du gjort ett köp på fel kort eller missat något som var bonusgrundande för ett visst kort. Inom 90 dagar efter ditt köp kan du ändra en betalning från ett till ett annat kort.
 • Avgiftsfria uttag i automater utomlands upp till 2000 - 6000 kr, beroende på typ av Curve-kort.

Dessa och ytterligare förmåner adderas till alla dina kort, utan kostnad om du väljer gratis-kortet eller för ca 100 respektive 150 kr i månaden om du väljer något av de två avgiftsbelagda korten.

Komplett kreditkort + Curve

Har du ett kreditkort från komplett får du cashback på 1, 2 eller 4 % när du handlar med det. 4 % får du när du handlar i Kompletts butik med elektronik-prylar. 2 % får du när du gör köp över internet och 1 % i fysiska butiker. Har du Komplett kreditkort i Curve och betalar med Curve så ser Komplett det som ett internetköp oavsett om du handlar i en fysisk butik eller online och du får 2 %. Handlar du i en butik med cashback från Curve får du ytterligare 1 %. Har du t.ex. valt IKEA som butik för ditt Curve-kort får du där totalt 3 % cashback.

Så skaffar Curve

Du börjar med att ladda ner Curve-appen. Går du härigenom får du från start (om du genomför en transaktion på minst 55 kr inom 7 dagar). Därefter:

 1. Öppna appen
 2. Skapa konto
  • Fyll i din e-post och få en länk.
  • Länken tar dig tillbaka till appen där du fyller i telefonnummer
  • Du får ett verifieringsnummer som SMS, det lägger du till i fältet i appen
  • Välj en fyrsiffrig lösenkod
  • Fyll i förnamn, efternamn och födelsedag
  • Fyll i postadress
  • Välj vilket kort du vill ha, gratiskortet eller någon av de med månadsavgift och extra funktioner
 3. Lägg till kort i appen, VISA eller MasterCard fungerar, genom att scanna det med mobilens kamera och lägg till kortets cvv-kod. Kortutgivaren kontaktas snabbt för verifiering genom 3d-secure eller mikrotransaktion.

I väntan på ditt fysiska kort kan du lägga till ditt Curve-kort i Apple pay. Samsung pay eller Google pay och börja använda det direkt. För att få dina 5 pund Curve Cash behöver du använda det inom 7 dagar. Du kan också välja att inte få något plastkort hemskickat och bara använda digital plånbok.

Relaterade ämnen: Kreditkort
JÄMFÖR ALLA LÅN