Curve logo

Curve

– Samla betal- och kreditkort i ett

Curve
Neobank & betalkort
Betalkort3 varianter
SparkontoNej
Kredit-
Joint konto Nej
Ålderskrav18 år
Valuta SEK, EUR, GBP, m.fl.
Få 5 pund som ny användare. Få ca 60 kr (5 pund) när du skaffar Curve kort gratis och genomför 5 köp.
★★★★
Curve betyg

Om betyget på Curve

Betyget ovan är ett totalbetyg aggregerat dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Curve

4.8 / 5 - 4 omdömen.
Har du varit i kontakt med Curve? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Curve

5 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och räntor). Här har vi helt enkelt kollat på de kostnader som Curve redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Curves tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på de tjänster Curve erbjuder, hur dessa tjänster är utformade och fungerar i jämförelse med övriga neobanker som listas.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Curves öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Curves informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett avtal med neobanken i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.

Londonbaserade Curve är en digital bankplattform som konsoliderar kreditkort och betalkort i ett kort och en mobilapp. Curve finns tillgängligt i över 30 länder, däribland Sverige. Curve skiljer sig från andra banker och är inte en utmanarbank som många andra fintech-startups. Man låter de andra behålla sina tjänster och lägger sig i stället som ett lager över sina kunders redan existerande banker och deras betalkort.

Curve fungerar alltså som ett mellanlager - det finns inga pengar sparade på Curve och du gör inga insättningar till något konto. Du lägger helt enkelt till ditt eller dina existerande betalkort eller kreditkort som är av typen Mastercard®- eller Visa. När du betalar använder du antingen Curve-kortet eller mobiltelefonen, men pengarna dras från det underliggande kort du valt. I mobilappen väljer du vilket av dina inlagda kort som ska användas för transaktionen.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som ställs, se eventuell prislista, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Fördelar med Curve

Det finns en rad fördelar med att använda Curve som komplement till dina existerande kreditkort och betalkort. Här är några:

  • Betala med mobilen genom Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. Detta fungerar i flera fall även om din bank eller kortutgivare inte stödjer detta, så som bank och kreditkort från SEB (SEBs egna kort, SAS EuroBonus Mastercard, CircleK, Diners m.fl.).
  • Du behöver bara bära med dig ett kort eller inget alls om du har dem i mobilen.
  • Ytterligare ett lager med fördelar när du betalar. Exempelvis ger Curve cashback och försäkringar utöver det som finns på ditt underliggande kort.
  • GBIT (Go Back in Time) gör att du kan byta kort på betalningar du redan gjort. Exempel på fall när det kan vara bra är när ett specifikt kort kör en kampanj med extra bonuspoäng som du kanske missade, eller kanske du betalade med företagskortet när det var privatköp.
  • Pinsamhetsläge om ditt kort blir nekat när du betalar för att det inte finns täckning. Du har möjlighet att välja ett kort att falla tillbaka på där pengar automatiskt dras om det inte finns täckning när du betalar.

Curve Cashback

Vad gäller Cashback får du tillbaka Curve cash på allt du handlar i de butiker du väljer. Curves 3 typer av kort ger olika cashbackmöjligheter. Samtliga ger 1 % av köpet tillbaka. Gratisvarianten erbjuder cashback i 3 valda butiker under 3 månader från det du aktiverar det. Mellanvarianten som kostar 100 kr i månaden ger 1 % i 3 valda butiker under obegränsad tid. Med metall-kortet som kostar 150 kr i månaden får du cashback i 6 butiker under obegränsad tid.

Utbudet av valbara butiker för svenskar har varit något skralt, men det adderas kontinuerligt fler att välja på. Idag finns exempelvis Coop och ICA där man vardagligen handlar. Det går också att välja Amazon, IKEA och Netflix m.fl. Om man bortser från alla andra fördelar med Curve kan man räkna hem månadskostnaden på 100 kr om man handlar för 10 000 kr i månaden i cashback-butiker med mellankortet. Med det dyrare kortet behöver man handla för 15 000 kr. Använder du ett annat kreditkort i Curve som också ger cashback kan du räkna hem affären snabbare. Exempelvis Komplett Bank kreditkort ger cashback på minst 0,5 %, tillsammans med Curve får du då minst 1,5 % i cashback vid dina köp.

Grundkrav för att bli kund hos Curve

För att låna hos Curve måste du uppfylla följande grundkrav för att kunna bli kund hos Curve

Curve Betalkort

Curve Standard

MasterCard Curve Standard

Årsavgift0 kr
Uttagsgräns per månad2000 kr
Avgift efter uttagsgräns2 %
Top-up-
Apple PayJa
Google pay ™Ja
GBIT (Go Back in Time). Cashback. Samla andra kort.
Mer information
Curve Black

MasterCard Curve Black

Årsavgift1200 kr
Uttagsgräns per månad4000 kr
Avgift efter uttagsgräns2 %
Top-up-
Apple PayJa
Google Pay ™Ja
Reseförsäkring. Cashback. Samla andra kort.
Mer information
Curve Metal

MasterCard Curve Metal

Årsavgift1800 kr
Uttagsgräns per månad6000 kr
Avgift efter uttagsgräns2 %
Top-up-
Apple PayJa
Google Pay ™Ja
Reseförsäkring. LoungeKey Access. Cashback. Samla andra kort.
Mer information

Jämför Curve med andra neobanker

Curve är en av flera neobanker i Sverige. Dessa neobanker erbjuder delvis olika tjänster till olika kostnad. Här ser du exempel på ett par alternativ. Vill du jämföra fler parametrar hos Curve och dessa, eller andra neobanker? Här kan du välja att lista alla neobanker sida vid sida.

Curve
Recension
Rocker
Recension
Revolut
Recension
NamnCurveRockerRevolut
Betalkort varianter3 st3 st4 st
Avgift0 - 1800 kr/år0 - 1188 kr/år0 - 1300 kr/år
SparkontoNejJaNej
PrivatlånNejJaNej
KontokreditNejJaNej
BillånNejJaNej
FördelarSamla dina kort i ett
Cashback
Byt kort för tidigare köp
Snart betalkort med fingeravtryck
Upp till 10 % cashback
0.70 - 1.20 % sparränta
Insättning med Swish
Kryptohandel
Rabatter
Kostnadsfri överföring mellan länder

Kontaktuppgifter till Curve

Hemsida
Email support@curve.com
Adress Curve Europe UAB, Jogailos g. 9, LT-01116 Vilnius
Kundservice Mail eller chatta i appen
skärmavbild CurveMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN