Gratis kreditkoll

Publicerad: 2021-11-12

Kreditkoll.nu bygger till stor del på att informera om vad som påverkar privatekonomin och i synnerhet låneräntor. Tillsammans med jämförelser av de flesta erbjudanden av lån som finns i Sverige vill vi ge förutsättningar för att låna pengar med bästa möjliga ränta. Det viktigaste för bra lånevillkor är en god kreditvärdighet. Kreditgivare är tvingade enligt lag att göra en kreditprövning på alla de lånar ut pengar till. I kreditprövningen hämtar de information hos Kreditupplysningsbolag som i sin tur besitter all data för att kunna sammanställa denna information. Det finns idag en gratis tjänst för att få en kreditkoll gjord på sig själv.

Kreditscore från MinKreditkoll
Med Min Kreditkoll ser du bland annat kreditscore, eventuella anmärkningar och potentiell ränta.
Se Kreditscore med Min Kreditkoll
Se din kreditkoll och kreditscore gratis i här.

Med tjänsten Min Kreditkoll får du ta del av den information som exempelvis kreditgivare köper av kreditupplysningsbolag. Min Kreditkoll gör också egna analyser och visar ett kreditscore, möjlig låneränta med mera. Tjänsten är i dagsläget gratis för användare och du hämtar informationen genom att identifiera dig med BankID och ange din e-post. Med tjänsten gör du en form av kreditupplysning på dig själv.

Med Min Kreditkoll kan du bland annat se följande uppgifter:

  • Din kreditscore med tillhörande förklaring
  • Sannolikheten för att du inte betalar räkningar
  • Din bostads värde
  • Om du har en betalningsanmärkning
  • Förväntad ränta på olika lån (bolån, billån, privatlån)

Information från Creditsafe

Den information som MinKreditkoll använder kommer från företaget Creditsafe. De är ett av de större bolagen när det kommer till kreditupplysningar både på privatpersoner och företag i Sverige och en stor del av övriga världen. Creditsafe är tillsammans med UC och Bisnode de större bolagen i branschen i Sverige. Du kan läsa mer om företaget Creditsafe på sidan om lån med Creditsafe.

När du registrerar dig på Min Kreditkoll godkänner du att de hämtar information från Creditsafe. Detta i syfte att analysera och presentera den informationen för dig.

Ju fler användare desto bättre

Bakom Min Kreditkoll görs analys av all data som finns. De uppgifter som hör till dig jämförs med andra medlemmars data. På så sätt kan de avgöra vad du kan göra för att få en bättre ekonomi.

Exempelvis kan du se i budget-verktyget vilka kostnader du kan dra ner på. En kreditscore och potentiell ränta för lån baseras på jämförelse med andra medlemmars kreditvärdighet. Det innebär att ju fler som är medlemmar hos Min Kreditkoll desto bättre och mer tillförlitlig blir deras kreditcheck. Per den dag denna artikel publiceras har de enligt hemsidan över 200 000 medlemmar, vilket ger ett gott underlag för en bra analys.

Tips för bättre kreditscore

Att göra en kreditcheck på sig själv är det första steget till att förbättra sin kreditvärdighet och kreditscore. När det är gjort finns det ett stort antal mer eller mindre enkla saker man kan göra för att höja sin score.

Det finns inga generella saker att göra utan förutsättningar och förhållanden ser olika ut för varje persons ekonomiska situation. Kreditchecken visar vilka områden det går att jobba på för just dig. Några exempel på saker man kan göra är att samla lån om man har flera, avsluta outnyttjade krediter och skapa en stabil livssituation. Se fler tips på sidan om bättre kreditvärdighet här.

Relaterade ämnen: Creditsafe Ränta Kreditvärdighet Samlingslån
JÄMFÖR ALLA LÅN