Billender

Billender
Kreditgräns100 - 5 000 kr
LöptidFlexibel
Ränta0,00 %
Effektiv ränta29,67 %
Uppläggningsavgift0 kr
KreditupplysningBisnode
Ålderskrav 18 år
Inkomstkrav 144 000 kr/år
TILL ANSÖKAN ➟︎
★★★★
Billender betyg

Om betyget på Billender

Betyget på Billender ovan är ett aggregerat totalbetyg, dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Billender

4,4 / 5 - 11 omdömen.
Har du varit i kontakt med Billender? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Billender

3,4 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Billender redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Billenders tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Billender erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Billenders öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Billenders informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Billender.

Billender är en kreditgivare som tillhandahåller kontokredit till låntagare. Du kan få en kreditgräns upp till 5000 kr med flexibel återbetalning. Den effektiva räntan på din kredit kommer ligga på max 29,67 %.

Produkten Billender erbjuder är en kontokredit av typen delbetalningskredit. För att beviljas en kredit måste du skicka in en kopia på en obetald räkning eller faktura. Om kreditprövning går igenom betalar Billender fakturan åt dig och du får en kredit hos Billender. Innan betalningen sker får du mail med en länk där du behöver godkänna och signera.

Varje enskild faktura du skickar till Billender får vara på ett belopp upp till 2500 kr. Initialt får du en kredit på ett lägre belopp, säg 3000 kr. Efter att du gjort ett par återbetalningar kan kreditlimit höjas till 5000 kr.

Billenders kredit löper utan ränta, men en fakturaavgift utgör kostnaden för lånet. Vid kredit upp till 500 kr är fakturaavgiften 19 kr och vid nyttjad kredit däröver är avgiften 59 kr. Du kan välja att återbetala den nyttjade krediten vid kommande lön eller lägga upp en betalningsplan över 3 månader. Dessa två alternativ kallar Billender för att snooza respektive slicea räkningen. Som lägst måste 50 kr av krediten återbetalas varje månad.

Betala räkningen med kort

Utöver att "snooza" och "slicea" din räkning genom en kredit hos Billender kan du även betala den med ditt kreditkort. På så sätt kan du nyttja den räntefria tiden på kreditkortet (eller förlänga krediten där) och dessutom få eventuella bonuspoäng på kortet. Billender tar en avgift på 2,5 % när du väljer att betala faktura med kreditkort. Om du t.ex. har en räkning på 1000 kr så tar Billender en transaktionsavgift på 25 kr.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som finns, se prislistan för de belopp som du kan ansöka om, uppgifter om kreditupplysningen, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Om kredit hos Billender

Lånebelopp100 - 5000 kr
LöptidFlexibel
Ränta0,00 % fast
RäntesättningIngen ränta
Effektiv ränta29,67 %
LånetypKontokredit
AmorteringFlexibel
KreditupplysningBisnode
Rapporterar skuld till UCNej
Direktutbetalning Nej
Helglån Nej
Räntefritt lån Nej
Utan UC Ja
Samla lån Nej
Betalningsanmärkning Ej OK
Lån med skuldsaldoNej
Medsökande/medlåntagare Nej
Betalningsfria månader Nej
Ansökan med BankID: Ja
Lån utan BankID (vid ansökan och signering): Nej
Ansökan med Freja eID: Nej
Autogiro: Ja
E-faktura/digital faktura: Nej
Ansluten till Kivra: Nej
Återbetalning: Lägsta betalning/månad är 1/36 av det totala kreditbeloppet, dock lägst 50 kr..
Inkassobolag: Ingen info

Lånebelopp & ränta

Hos Billender

100 -5 000 kr
0,00 %/mån

Hos jämförbara kreditgivare med kontokredit liknande Billender

Lumify
2 000 -70 000 kr
3,63 %/mån
Credifi
2 000 -50 000 kr
3,63 %/mån
Ferratum
1 000 -40 000 kr
3,63 %/mån
Jämför fler uppgifter hos dessa kreditgivare sida vid sida eller addera fler lån att jämföra med: Jämför Billender

Innan du lånar pengar hos Billender eller någon annan kreditgivare är det viktigt att du tar del av deras avtalsvillkor och SEKKI för fullständig information.

Senaste ändringar hos Billender

Kreditkoll uppdaterar ständigt information om kreditgivare. Här ser du de senaste nyheterna och ändrade uppgifter om Billender.

  • 2023-01-24 Billender höjer avgift
    Billender höjer avgift för kreditkortsbetalning av räkning och faktura till 3,5 % av transaktionsbeloppet, från tidigare 2,5 %.

Kreditgivare bakom Billender

Kreditgivare bakom varumärket Billender är Constito AB, ett konsumentkreditinstitut med huvudsäte i Sverige, och Finansinspektionens tillstånd för konsumentkreditgivning.

Finansinspektionen Billender Billender i Finansinspektionens register
Allabolag BillenderBillender i Allabolags register

Grundkrav för att bli beviljad kredit hos Billender

För att få en kredit och låta Billender betala räkningar måste du uppfylla följande grundkrav.

Höja kreditgräns

Vill du höja din kredit hos Billender? En utökning av din kreditgräns på befintlig kontokredit kan göras efter att man visat att man sköter återbetalningar.

Kostnadsexempel

Effektiv ränta för ditt kreditavtal med kontovillkor är 29,67 baserat på ett representativt exempel vid delbetalning av en kreditköpsfaktura på 3000 kr som avbetalas under 6 mån. Totalkostnad är 3234 kr varav kostnad för krediten är 234 kr.

Avgifter på Kontokredit hos Billender

KostnadstypKostnad
Uppläggningsavgift0 kr
Aviavgift / administrationsavgift59 kr
Uttagsavgift0 kr
* Avi-avgift 19 kr vid nyttjad kredit upp till 500 kr och 59 kr däröver.

Utbetalning från Billender

Billender går igenom ansökningar minst en gång på morgonen och på eftermiddagen. Utbetalning sker samma dag eller nästkommande bankdag.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Billender gäller följande kostnader.

KostnadstypKostnad
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift0 kr
Dröjsmålsränta36 %
Inkassoavgift180 kr

Lösa kredit hos Billender

Om du vill lösa din kredit hos Billender och återbetala den i förtid så går det bra när som helst. Kontakta kundtjänst hos Billender för information om betalningsuppgifter.

Om du ångrar ditt låneavtal måste du höra av dig till Billender inom 14 dagar för att nyttja din ångerrätt enligt Konsumentkreditlagen. Du måste betala ränta till Billender för den tid du haft din kredit och återbetala inom 30 dagar från det att du meddelat dem. Räntekostnaden beräknas från utbetalningsdatum till det datum då du återbetalar. Eventuella andra kostnader som du betalat till Billender för din kredit, såsom uppläggningsavgift, uttagsavgift, ska du få tillbaka eller avräknade på din återbetalning.

Låneskydd

Billender erbjuder inget låneskydd. Det går dock bra att teckna separata försäkringar för de fall där ett låneskydd annars gäller. Läs mer om detta på sidan om försäkringar vid lån.

Kreditupplysning hos Billender

Billender gör kreditupplysning på dig via Bisnode för att bedöma din kreditvärdighet och den ligger till grund för om Billender ska godkänner eller nekar din låneansökan. Bisnode använder sig av en klassificering från 0 till 10 (Ingen kreditvärdighet kan ges till God kreditvärdighet). Läs mer om Bisnodes kreditklasser och kreditbetyg på lån med Bisnode.

Billender tillämpar inte individuell räntesättning. Kreditupplysningen från Bisnode med det kreditbetyg du får är därmed inte en del i beräkningen av ränta. Kreditupplysningen är enbart grund för beviljande.

KreditklassKreditbetyg
God kreditvärdighet8 - 10
Kreditvärdig5 - 7
Svag kreditvärdighet2 - 4
Kredit avrådes1
Ingen kreditvärdighet kan ges0

Kontaktuppgifter till Billender

Hemsida
Email hello@billender.se
Adress Billender (Constito AB), Regeringsgatan 38, 111 56 Stockholm
Kundservice Mån - Fre 08:00 - 17:00
skärmavbild BillenderMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN