Thorn logo

Thorn

Thorn
Låna10000 - 250000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta6,84 - 21,60 %
Effektiv ränta7,31 - 29,99 %
Uppläggningsavgift595 kr
KreditupplysningUC
Ålderskrav 20 år
Inkomstkrav Ingen info
★★★
Thorn betyg

Om betyget på Thorn

Betyget på Thorn ovan är ett aggregerat totalbetyg, dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos Thorn

2,8 / 5 - 10 omdömen.
Har du varit i kontakt med Thorn? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Thorn

3,8 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

 • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Thorn redovisar.
 • Utbetalning. Baseras på Thorns tider för utbetalning av kredit.
 • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Thorn erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
 • Kundtjänst. Här har vi tittat på Thorns öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
 • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Thorns informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
 • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Thorn.

Thorn är en kreditgivare som tillhandahåller privatlån till låntagare. Du kan låna upp till 250000 kr med en återbetalning på 1 - 10 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på 7,31 - 29,99 %.

Thorns svenska verksamhet bedrivs av företaget Thorn Svenska AB som grundades på 1970-talet vilket gör aktören till en av de som har sysslat längst med denna typ av lån. Det danska bolaget L'easy A/S är moderbolag för Thorn. Här finner du också varumärkena L’EASY, Spargo Finans och Paymark Finans. Thorn sysslar förutom med Privatlån även med att leasa ut hemelektronik och andra liknande varor så som vitvaror.

När du tar ett privatlån hos Thorn krävs varken att du har någon säkerhet eller att du berättar vad du planerar använda de lånade pengarna till. Pengarna sätts automatiskt in på ett bankkonto som du själv väljer efter godkänd ansökan.

Flera alternativ

Hos Thorn finner du tre alternativ på privatlån. Dels har de ett lån de kallar Trygglån som inkluderar ett betalskydd. Detta lån har en något högre ränta och kan bara tas upp till 50 000 kr. På 100 000 kronorslånet har de alternativet PausLån med vilket du kan pausa avbetalningar utan avgift när du känner för det. Med detta lån får du 2 betalningsfria månader under löptiden, men max 1 per år. Det lån vi presenterar på denna sida är Thorn Privatlån Plus.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som finns, se prislistan för de belopp du kan ansöka om, uppgifter om kreditupplysning, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Om kredit hos Thorn

Lånebelopp10000 - 250000 kr
Löptid1 - 10 år
Ränta6,84 - 21,60 % fast
RäntesättningIndividuell
Effektiv ränta7,31 - 29,99 %
LånetypPrivatlån
AmorteringAnnuitetslån
KreditupplysningUC
Rapporterar skuld till UCJa
Direktutbetalning Nej
Helglån Nej
Räntefritt lån Nej
Utan UC Nej
Samla lån Ja
BetalningsanmärkningOK
Lån med skuldsaldoNej
Medsökande/medlåntagareJa
Betalningsfria månader Ja
Ansökan med BankID: Ja
Lån utan BankID (vid ansökan och signering): Nej
Ansökan med Freja eID: Nej
Autogiro: Ja
E-faktura/digital faktura: Nej
Ansluten till Kivra: Ja
Inkassobolag: Egen handläggning

Lånebelopp & ränta

Hos Thorn

10 000 -250 000 kr
6,84 - 21,60 %/år

Hos jämförbara kreditgivare med lån liknande Thorn

Northmill Reduce™ (Rebilla)
1 000 -300 000 kr
4,95 - 24,95 %/år
Spargo Finans
10 000 -150 000 kr
9,84 - 21,60 %/år
Klicklån
10 000 -40 000 kr
9,84 - 21,60 %/år
Jämför fler uppgifter hos dessa kreditgivare sida vid sida eller addera fler lån att jämföra med: Jämför Thorn

Innan du lånar pengar hos Thorn eller någon annan kreditgivare är det viktigt att du tar del av deras avtalsvillkor och SEKKI för fullständig information.

Senaste ändringar hos Thorn

Kreditkoll uppdaterar ständigt information om kreditgivare. Här ser du de senaste nyheterna och ändringar som gjorts för uppgifter om Thorn.

 • 2022-07-10 Facit Bank
  Facit Bank tar över vissa av lånen tecknade hos Thorn. Lånevillkor för de lån som överförs till Facit Bank är desamma som finns i det avtal du tecknade när du tog lånet hos Thorn.
 • 2020-11-30 Thorn sänker räntan
  Thorn har sänkt den lägre nominella räntan i sitt räntespann till 6.84 %. De har även gjort om sin hemsida och med bland annat en bättre FAQ i kundtjänst-avdelningen.
 • 2020-02-05 Thorn ändrar löptid
  Thorn höjer möjlig löptid till 7 år och därmed sänks möjlig effektiv ränta.

Kreditgivare bakom Thorn

Kreditgivare bakom varumärket Thorn är Thorn Svenska AB, ett konsumentkreditinstitut med huvudsäte i Danmark, och Finansinspektionens tillstånd för konsumentkreditgivning. Thorn Svenska AB är också kreditgivaren bakom Spargo Finans, Klicklån, LEASY, Paymark Finans och Viiga Lån.

Finansinspektionen Thorn Thorn i Finansinspektionens register
Allabolag ThornThorn i Allabolags register

Thorn hos låneförmedlare

Thorn lånar inte bara ut pengar själva direkt. De samarbetar också med följande 18 bolag som förmedlar och jämför lån från Thorn och många andra kreditgivare.

Sambla
Zmarta
Advisa
Lendo
Axo Finans
Klara Lån
Freedom Finance
Likvidum
Compricer
Ekonomen
Arcadia Finans
Enkelfinans
Enklare
Pengino
Zapplån
Lånemarknad
Favoritlån
Reducero

Grundkrav för att låna hos Thorn

För att låna hos Thorn måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Höja lån

Vill du höja ett befintligt lån hos Thorn? En höjning av lån görs genom ny ansökan eller genom att ringa Thorn. De vill gärna först se ett positivt betalningsmönster.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet sätts individuellt och för närvarade 6.840 - 21.600 %. Villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett exempel med ett lån på 10 000 kr med löptid på 7 år och räntan 21,6 % blir totalt belopp att återbetala 21 889 kr varav kostnad för lånet 10 889 kr. Effektiv ränta blir då 29,62 %. Startavgift på 595 kr samt aviavgift på 15 kr/mån om du använder autogiro. Utan autogiro är aviavgiften 39 kr/mån.

Avgifter på Privatlån hos Thorn

KostnadstypKostnad
Uppläggningsavgift595 kr
Aviavgift / administrationsavgift19 kr
* Vid autogiro är aviavgiften max 19 kr, annars 39 kr.

Utbetalning från Thorn

Du får svar på din låneansökan inom en timme under Thorns öppettider. Pengarna betalas ut direkt när du skrivit på lånehandlingarna med BankID, normalt sett samma dag eller nästkommande bankdag.

Avgifter vid sen eller utebliven betalning

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta. Hos Thorn gäller följande kostnader.

KostnadstypKostnad
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift0 kr
DröjsmålsräntaKreditränta
Inkassoavgift180 kr

Lösa kredit hos Thorn

Om du vill lösa din kredit hos Thorn och återbetala den i förtid så kan du alltid göra det om du får möjlighet. Det kostar inget extra.

Om du ångrar ditt låneavtal måste du höra av dig till Thorn inom 14 dagar för att nyttja din ångerrätt enligt Konsumentkreditlagen. Du måste betala ränta till Thorn för den tid du haft din kredit och återbetala inom 30 dagar från det att du meddelat dem. Räntekostnaden beräknas från utbetalningsdatum till datum då du återbetalar. Andra kostnader som du betalat till Thorn för din kredit, såsom uppläggningsavgift, uttagsavgift, ska du få tillbaka eller avräknade på din återbetalning.

Låneskydd

Om du har ett kreditavtal med Thorn (Thorn Svenska AB) kan du teckna betalskydd. Det täcker kreditavtalets utestående skuld vid dödsfall samt månatligen förfallna belopp vid ofrivillig arbetslöshet eller tillfällig arbetsoförmåga. Försäkringen kostar 8 % av den utestående skulden och försäkringsgivare är AmTrust International Underwriters DAC. Övriga krav för att teckna försäkringen är att du är 18 - 66 år, bor i Sverige, är fullt arbetsför och har en anställning om minst 22 timmar i veckan.

Kreditupplysning hos Thorn

En kreditupplysning kommer tas på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och ligga till grund om Thorn ska godkänna eller neka din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Thorn tillämpar individuell räntesättning. Kreditupplysningen från UC med det kreditbetyg du har och den riskprognos som ges är därmed också en del i beräkningen av den ränta du får om din ansökan godkänns.

KreditbetygUC RiskprognosUC-Score
Utmärkt0,1 %745 – 999
Mycket bra0,2 - 0,9 %635 – 744
Bra1,0 - 4,0 %559 – 634
Mindre bra4,1 - 25,0 %455 – 558
Svag25,1 - 100 %1 – 454

Kontaktuppgifter till Thorn

Hemsida
Telefon 020 24 24 24
Email info@thorn.se
Adress Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Kundservice Måndag - Fredag 08:00 - 17:00
skärmavbild ThornMobiltelefon
JÄMFÖR ALLA LÅN