Lån med Decidas

Decidas är ett rikstäckande kreditupplysningbolag under tillsyn av Datainspektionen. Bolaget är en del av Alektumkoncernen där exempelvis även kreditgivaren Minifinans och ett inkassobolag finnes. Enligt Decidas själva är de sveriges modernaste och nyaste kreditupplysningsföretag. Bolaget grundades 2007 och levererade sin första kreditupplysning 2009. Utöver tjänster inom kreditupplysning erbjuder de också informationstjänster som kontroll vid personnummeridentifiering och bevakning av förändringar i adresser och telefonnummer.

Decidas använder sig av en scoringmodell där personer rangordnas från enligt sccore 0 - 100 utifrån hur stor risk en kreditgivare tar, men exakt vilken siffra som säger om man får ett lån beviljat eller inte finns inte utan det är det upp till kreditgivaren att avgöra.

Decidas har en del större kunder som använder deras kreditupplysning. Däribland finns Ikano Bank, Klarna och SmartEyes med på referenslistan. När det kommer till lån med Decidas är det för tillfället enbart det egna bolaget Minifinans som använder Decidas kreditupplysning.

Innehåll

Relaterade sidor

Jämför lån med Decidas

I söklistan nedan kan du hitta 0 st kreditgivare som använder sig av Decidas kreditupplysning. Här finns kreditgivare som tillhandahåller Kontokredit och Snabblån. Vi listar även hur mycket du kan låna, effektiv ränta och vilken återbetalningstid som gäller för lånet. Under Mer Information kan du också läsa om kreditgivarnas öppettider, utbetalningstider, grundläggande krav utöver tillfredställande kreditupplysning och hur du identifierar dig. För ytterligare information om respektive kreditgivare kan du också läsa vidare på recensionssidorna.

Om högkostnadskredit

Information i en kreditupplysning från Decidas

En kreditupplysning från Decidas innehåller personuppgifter, skuldsaldo, kreditstatus, betalningsanmärkningar, adresser, telefonnummer m.m. För att få reda mer på vad Decidas upplysning innehåller kan du beställa ett registerutdrag. Detta har du rätt att göra kostnadsfritt 1 gång per år. Hos Decidas görs detta genom att skicka in en blankett med begäran om registerutdrag. Utdraget skickas sedan till din folkbokföringsadress.

Spärra personnummer

Hos Decidas kan du spärra ditt personnummer om du har varit utsatt för bedrägeri eller försök till bedrägeri så som t.ex. kapning av din identitet. När du spärrar ditt personnummer hos Decidas genomförs en spärr även hos UC, Bisnode, Creditsafe och Syna, alltså andra kreditupplysningsbolag i Sverige. Spärren innebär att det inte går att göra en kreditupplysning på dig som privatperson. Detta för att försvåra att ytterligare kriminella handlingar utförs i ditt namn. Spärren är gratis i 14 dagar, men kan förlängas.

JÄMFÖR ALLA LÅN
‣︎