Rocker vs Lunar vs Wise vs Revolut

Har du koll på vad neobanker pysslar med och funderar på vilken du ska vända dig till? Här presenterar vi mer information om 4 av de mer populära neobankerna i Sverige. Jämför och se om Lunar, Rocker, Wise eller Revolut är neobanker som passar dig. Det finns heller inget som hindrar dig från att använda tjänster hos flera av dessa.

Innehåll

Relaterade sidor

Faktatabell med neobankerna

För mer information om betalkort, krediter, sparkonton och information som inte presenteras nedan kan du läsa mer om respektive neobank på deras recensionssidor.

Rocker
Recension
Lunar
Recension
Wise
Recension
Revolut
Recension
NamnRockerLunarWiseRevolut
Betalkort varianter3 st4 st1 st4 st
Betalkort typVISAVISAMasterCardMasterCard
Avgift0 - 1188 kr/år0 - 1788 kr/år0 kr/år0 - 1608 kr/år
SparkontoJaJaNejNej
Ålderskrav18181818
KrediterRockerLunarWiseRevolut
PrivatlånJaJaNejNej
KontokreditJaNejNejNej
BillånNejNejNejNej
KreditupplysningUCUC--
InsättningRockerLunarWiseRevolut
SwishJaJaNejNej
PlusgiroNejNejNejNej
Betalkort/kreditkortNejJaNejJa
iDEALNejNejNejNej
SOFORTNejNejNejNej
SEPANejJaJaJa
WiseNejNejJaNej
ÖvrigtRockerLunarWiseRevolut
MobilappJaJaJaJa
PIN i appNejNejJaNej
WebbinterfaceNejNejNejNej
ValutaSEK
SEK
EUR
m.fl.
EUR
GBP
m.fl.
SEK
m.fl.
CryptoNejJaNejJa
Joint kontoNejGemensamt kontoNejVaults/Valv
Värva vänDu får 100 kr samt 0,5 % cashback (upp till 10 %) per vän. Värvad vän får 250 kr.Tillfälliga erbjudanden finns.Mer ersättning ju fler vänner du värvar.Du och den värvade får 200 kr var.
FördelarSnart betalkort med fingeravtryck
Upp till 10 % cashback
1 - 4,40 % sparränta
Insättning med Swish
Gemensamt konto
Rabatter
Övervaka abonnemang
Sätt in pengar med Swish
Multivalutakonto
Billiga överföringar mellan länder
Kryptohandel
Rabatter
Kostnadsfri överföring mellan länder

Jämför fler neobanker på detta sätt

Sökintresse på Google

Diagrammet från Google Trends och visar på sökintresset för Rocker, Lunar, Wise och Revolut på Googles sökmotor. Det visar intresset i hela Sverige de senaste 12 månaderna. Siffrorna på Y-axeln är relativa där 100 är maximalt intresse och 0 innebär att det inte finns tillräckligt med data för sökningar på den termen. Här ser du Trenden hos Google.

Notera att data möjligtvis inte ger ett helt rättvisande resultat i aktuell kontext för de enskilda sökorden. Exempelvis ordet Rocker är ju ett engelskt ord som betyder något i stil med en person som gillar rock-musik. Lunar har även det en annan innebörd inom astrologi då det betyder måne. För att jämföra sökintresse för dessa ord som varumärke i den kontext vi är intresserade av bör man addera minst ett sökord, exempelvis "Rocker sparkonto" jämfört med "Lunar Sparkonto".

Kreditkolls kommentar

Rocker, Wise, Lunar eller Revolut?

Viss information nedan är föränderlig data och uppdateras inte automatiskt. Uppgifterna kontrollerades senast 2024-05-08.

Det råder för tillfället ganska stora skillnader mellan de neobanker som finns i Sverige. Vissa har ett ganska smalt fokus medan andra arbetar snabbt mot att bli en konkurrent till de större bankerna. Därför kan man till att börja med jämföra vilka tjänster de har och inte enbart hur de levererar sina tjänster. Rocker är ett svenskgrundat bolag och Lunar är danskt, men med ett stort fokus på Sverige. Revolut och Wise grundades i Storbritannien. Samtliga har dock redan flera svenska kunder och bör således vara trygga val.

Trustpilot och Kreditkolls betyg

Både Kreditkoll och Trustpilot har ett betyg som sträcker sig från 1-5. Rocker och Lunar som har möjlighet att betygsättas av enbart svenska kunder på Trustpilot ligger båda på över 4,5 i betyg. De större och mer internationella varumärkena Wise och Revolut ligger mellan 4 och 4,5 med ett betydligt större antal betyg. På Kreditkoll är det tvärtom, Lunar och Rocker som har flest antal betyg där Lunar ligger något efter de övriga tre neobankerna.

Neobank Betyg Trustpilot Betyg Kreditkoll
Lunar4,6 (5 709 omdömen)3,5 (11 omdömen)
Rocker4,7 (4 194 omdömen)4,1 (18 omdömen)
Wise4,3 (218 717 omdömen)4,3 (4 omdömen)
Revolut4,2 (152 154 omdömen)3,8 (4 omdömen)

Närmare titt på neobankernas tjänster

Spara pengar

Söker du ett sparkonto med ränta har du två alternativ att välja på av dessa fyra neobanker – Rocker eller Lunar.

Rocker ger dig möjlighet att spara pengar i 3 typer av konton med rörlig ränta eller 3 konton med fast ränta. De tre rörliga sparkontona följer de tre abonnemangstyperna. Väljer du kostnadsfria Standard-paketet får du den lägsta rörliga räntan, Plus-paketet som kostar lite mer ger en högre ränta och Premium-paketet som kostar ytterligare lite mer ger en ännu högre ränta. Rockers rörliga räntor som följer med Plus och Premium ligger båda bland topp 5 bland Sveriges bästa rörliga sparränta. Vet du med dig att du kan låsa kapital på 3 - 12 månader erbjuder Rocker så kallade Sparvalv där du kan få än högre ränta. Rockers sparkonto finns hos Erik Penser bank och är skyddade av den statliga insättningsgarantin.

Hos Lunar finns ett sparkonto – det har en bra ränta utan bindningstid, men uttagsmöjligheterna/köp är begränsade. Lunar erbjuder samma sparränta oavsett abonnemangstyp. Sparpengar hos Lunar är skyddade av den danska insättningsgarantin som upp till 100 000 euro per kund.

Låna pengar

Är du i behov av att låna pengar då och då är det de nordiska neobankerna Rocker eller Lunar som är värda att titta på.

Behöver du ett mindre lån eller en vilande backup i form av en revolverande kredit (kontokredit) finns detta hos Rocker. Rockers kontokredit sträcker sig upp till 40 000 kr. Tidigare kunde även P.F.C erbjuda en kredit, upp till 10 000 kr, men de är numera nerlagda.

När det kommer till större lån i form av privatlån är det Rocker eller Lunar som erbjuder detta. Rocker erbjuder privatlån upp till 600 000 kr och Lunar upp till 500 000 kr. Med en bra kreditvärdighet finns det möjlighet till bra ränta och villkor, både hos Rocker och Lunar.

Hantera pengar

När det kommer till hantering av pengar tittar vi på insättning, uttag, betalningar och budgetering. För att komma igång behöver man sätta in pengar till sin neobank. Lunar och Rocker tillåter att man sätter in pengar till sitt kort eller konto genom Swish – något som är fördelaktigt och underlättar för oss svenskar. Till Revolut kan du föra över pengar med Mastercard® och Visa® eller genom banköverföring, medan Wise erbjuder banköverföring, kreditkort, bankgiro och Trustly.

Vad gäller uttag i automat så har samtliga neobanker gränser för vad som tillåts gratis. Tittar man på de kostnadsfria korten/abonnemangstyperna så är mest generösa med uttag upp till 5 000 kr per dag. Revolut får nog anses snålast här då de tillåter max 2000 kr i uttag totalt. Med Plusabonnemang för 340 kr/år tillåter de 2000 kr i uttag/månad. Neobankernas olika paket har olika uttagsgränser och därutöver får man betala en avgift.

Även när det kommer till betalningar finns det gränser som varierar med vilket paket hos respektive neobank du använder. Rocker informerar dock inte om några kostnader för betalningar, förutom de avgifter VISA tar när du betalar utomlands. Revolut har gräns för vad de kallar rättvis användning - för att täcka kostnader med transaktioner. Lunar har relativt generösa gränser för betalningar med kortet, men gränser finns.

Med budgetfunktion kan du se hur mycket du spenderar och sparar samt sätt upp mål för detta. Apparna hjälper dig att hålla dig inom din budget. Samtliga neobanker har någon funktionalitet kring just detta. Men enligt oss känns det mest relevant om man dessutom erbjuder sparkonto med ränta vilket bara Rocker och Lunar gör.

Slutsats

De 4 neobankerna skiljer sig ganska stort i vad de har för utbud. Mest kompletta för svenska kunder anser vi vara Rocker eller Lunar. Revolut saknar många av de funktioner man önskar av en bank, men de har vissa specifika fördelar som kan locka vissa kunder också. Wise kan fungera som ett komplement, exempelvis om man hanterar många valutor eller gör överföringar över landsgränser.

Rocker
Lunar
Wise
Revolut