Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank
500000 kr
Maxbelopp
2 - 12 år
Löptid
max 10.98 %
Eff.ränta
UC
Kreditupplysning

Betyget ovan är ett totalbetyg aggregerat dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Besökares betyg på Lån & Spar Bank

0 / 5 - 0 röster.
Har du varit i kontakt med Lån & Spar Bank? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på Lån & Spar Bank

3.2 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

  • Kostnader (avgifter och ränta). Här har vi helt enkelt kollat på den effektiva räntan som Lån & Spar Bank redovisar.
  • Utbetalning. Baseras på Lån & Spar Banks tider för utbetalning av kredit.
  • Utbud. Här har vi tittat på hur låga och höga lånebelopp Lån & Spar Bank erbjuder, vilka lånetider de har, vilka typer av lån de har samt vilket övrigt utbud som finns.
  • Kundtjänst. Här har vi tittat på Lån & Spar Banks öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
  • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på Lån & Spar Banks informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckigt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett kreditavtal med långivaren i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.
  • Beviljandegrad. Hur stor andel av sökanden via Kreditkoll som blir beviljade ett lån hos Lån & Spar Bank.

Lån & Spar Bank är en kreditgivare som tillhandahåller privatlån till låntagare. Du kan låna upp till 500 000 kr med med återbetalning på 2 - 12 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på max 10,98%. Lån & erbjuder lån i kategorierna Privatlån, Billån, Samlingslån, Höjning av befintligt lån samt medlemslån med extra förmåner till de som är medlemmar i ett antal medlemsorganisationer och fackförbund. Exempel på dessa är Villaägarnas Riksföbund, Hyresgästföreningen. Du kan också ansöka om kreditkort och spara pengar med ränta i banken.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som krävs, se prislistan för de belopp som du kan ansöka om, uppgifter om kreditupplysningen, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Innehåll

Grundkrav för att låna hos Lån & Spar Bank

För att låna hos Lån & Spar Bank måste du uppfylla följande grundkrav för att din låneansökan ska bli godkänd.

Kostnadsexempel

Räntan på lånet sätts individuellt. Vid ett exempel vid ett lån på 200 000 kr med löptid på 10 år och räntan 5,15 % blir den effektiva räntan 5,70 %. Totalt belopp att betala tillbaka blir 260 762 kr, vilket innebär en månadskostnad på 2173 kr. I exemplet är uppläggnings- och aviavgifter 495 kr resp. 35 kr/månad.

Utbetalning från Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank betalar ut ditt lån till Servicekontot i Lån & Spar Bank efter att du har signerat ditt digitala kreditavtal.

Dröjsmålsränta & påminnelseavgifter

Om du inte kan betala tillbaka lånet inom den löptid som är avtalad kommer det tillkomma extra avgifter + dröjsmålsränta.

Påminnelseavgift 60 kr
Dröjsmålsränta 10,00%-enheter över lånets ränta.

Låneskydd

Lån & Spar Bank har två försäkringar för ett låneskydd; Låneskydd Liv och Låneskydd Omkostnad. Låneskydd Liv följer kostnadsfritt med ditt lån. Det är en grupplivsföräkring från Folksam där det skyddade lånebeloppet kan uppgå till max 200 000 kr. Låneskydd omkostnad kan du välja till själv till en kostnad på sju procent av ditt månadsbelopp. Denna täcker kostnaderna för lånet.

Kreditupplysning hos Lån & Spar Bank

En kreditupplysning kommer tas på dig via UC för att bedöma din kreditvärdighet och ligga till grund om Lån & Spar Bank ska godkänna eller neka din låneansökan. UC använder sig av en klassificering från svag till utmärkt. Läs mer om UCs kreditklasser och kreditbetyg.

Kreditklass Kreditbetyg
Utmärkt 0,1 %
Mycket bra 0,2 - 0,9 %
Bra 1,0 - 25,0 %
Mindre bra 4,1 - 25,0 %
Svag 25,1 - 100 %

Kontaktuppgifter till Lån & Spar Bank

Hemsida www.lsb.se
Telefon 040 205 600
Email info@lsb.se
Adress Box 4114, 203 12 Malmö
Kundservice Måndag - Fredag 09:00 - 17:00
Frågor och Svar
Villkor
LÅNJÄMFÖRELSE