Lån utan UC med betalningsanmärkning

Publicerad: 2017-08-12,
Uppdaterad: 2020-03-05

Två av de mer vanligt förekommande sökningarna på internet är varianter på ”lån med betalningsanmärkning” och ”lån utan UC”. Det finns många texter man kan skriva om dessa företeelser. Detta märks, inte minst på antalet sidor på internet som avhandlar dessa termer. På nätet hittar man allt från moralpredikningar, via ren fakta, till rena spam-sidor. Här informerar vi om vilka typer av lån och vilka lånebelopp som är vanligast förknippade med dessa egenskaper.

Lån med betalningsanmärkning och utan UC

Som de flesta vet är ett lån med betalningsanmärkning ett lån där långivaren kan gå med på att låna ut pengar även om låntagaren har en eller flera betalningsanmärkningar i sin kreditupplysning. En betalningsanmärkning får man om man väntar alldeles för länge med att betala en skuld. Mer om hur och varför en anmärkning kan uppstå kan du läsa vidare om på sidan om lån med betalningsanmärkningar. Där hittar du också kreditgivare som accepterar anmärkningar.

Vidare är ett lån utan UC ett lån där långivaren inte använder UC för att göra en kreditupplysning. Nackdelen med kreditupplysning hos UC, ur en låntagares perspektiv, är att historik på tidigare kreditupplysningar syns vid varje ny kreditupplysning. Ju fler kreditupplysningar som gjorts desto sämre blir din kreditvärdighet och UC score. Det medför att chanserna att få ett nytt lån beviljat minskar. Om långivaren använder något annat bolag för att göra kreditupplysning, som t.ex. Creditsafe eller Safenode sparas inte denna upplysning för framtiden och de ser heller inte tidigare upplysningar som gjorts. Detta medför att sannolikheten för att bli beviljad ett nytt lån är större.

Lånebelopp med störst andel lån utan UC eller/och med betalningsanmärkning

Om man ser till enskilda lånebelopp finns det vissa belopp där det är mer vanligt att man erbjuder lån med betalningsanmärkning eller lån utan UC.

De lånebelopp där det finns störst möjligheter att låna trots betalningsanmärkning ligger mellan 5 000 kr och 40 000 kr. Här är många av lånen okej att ta trots en eller flera anmärkningar i kreditupplysningen. De belopp där möjligheterna för lån med betalningsanmärkning är minst är t.ex. 200 000 kr och 300 000 kr. Här är endast en femtedel av lånen okej att ta trots anmärkning. Det kan verka som att ju mindre belopp, desto fler möjligheter, men det finns vissa avvikelser. Exempelvis när det kommer till lån på 500 kr. Här är endast en fjärdedel av lånen okej att ta trots anmärkning. Likaså när det handlar om lån på 500 000 kr där nästan hälften av lånen kan beviljas.

Kreditupplysning med eller utan UC då? Här är det betydligt större skillnader och här kan man säga att ju mindre belopp desto fler långivare hittar du som inte använder UC för kreditupplysning. Upp till 4500 kr är nästan samtliga lån utan UC och här handlar det oftast om SMS lån eller kontokredit. Från 5000 kr upp till 9000 kr är ungefär hälften av lånen från långivare som inte använder UC och hälften från de som använder UC. Från 10 000 kr upp till 50 000 kr ökar andelen långivare som använder UC och på belopp över 70 000 kr hittar du i princip enbart lån MED UC för kreditupplysning. 40 000 kr är det högsta belopp du hittar som kan betecknas som ett SMS lån. Belopp högre än så är privatlån eller kontokredit direkt via långivare eller via en låneförmedlare.

Lån både utan UC och med betalningsanmärkning

Slutligen tar vi en titt på lån med betalningsanmärkning utan UC. Här ser man ett mönster som liknar det lån utan UC har, men med en mindre andel lån. Noterbart är att störst andel hittar man på något udda lånebelopp som 1500, 2500, 3500 och 4500 kr. Är du ute efter ett mindre lån med betalningsanmärkning utan UC kan det alltså vara värt att kika på dessa belopp istället för jämna tusentals lånebelopp.

Relaterade ämnen: Bisnode Creditsafe Anmärkning Utan UC
JÄMFÖR ALLA LÅN