P.F.C. logo

P.F.C.

P.F.C.
Neobank & betalkort
Betalkort2 varianter
SparkontoNej
Kredit400000 kr
Joint konto Grupper
Ålderskrav18 år
Valuta SEK
★★★★
P.F.C. betyg

Om betyget på P.F.C.

Betyget ovan är ett totalbetyg aggregerat dels av betyg från Kreditkolls besökare och dels ett betyg satt av oss på Kreditkoll.

Omdöme från kunder hos P.F.C.

4 / 5 - 11 omdömen.
Har du varit i kontakt med P.F.C.? Då är du välkommen att sätta ditt betyg.

SÄTT BETYG

Kreditkolls betyg på P.F.C.

4 / 5 - Betyget som är satt av Kreditkoll är baserat på följande faktorer:

 • Kostnader (avgifter och räntor). Här har vi helt enkelt kollat på de kostnader som P.F.C. redovisar.
 • Utbetalning. Baseras på P.F.C.s tider för utbetalning av kredit.
 • Utbud. Här har vi tittat på de tjänster P.F.C. erbjuder, hur dessa tjänster är utformade och fungerar i jämförelse med övriga neobanker som listas.
 • Kundtjänst. Här har vi tittat på P.F.C.s öppettider och vilka sätt det finns att kontakta dem på.
 • Kommunikation/Information. Här har vi tittat på P.F.C.s informationsutbud på hemsidan. Finns det tillräckligt med information för att man ska känna sig trygg innan man ingår ett avtal med neobanken i fråga och är informationen tillräckligt lätt att hitta.

P.F.C. är en neobank bland de första med ursprung i Sverige. Bolaget fanns redan 2012 under namnet Betalo, men heter idag P.F.C, en förkortning av Personal Finance Co. P.F.C tillhandahåller en app och ett kort (kontaktlöst Mastercard debetkort). Med appen kan du få en överblick över din ekonomi. Den finns tillgänglig för telefoner med Android och för iPhone och hämtas i Google Play respektive App Store.

Väl i appen kan du beställa ditt P.F.C betalkort som i standardversionen varken har årsavgift eller extra avgifter, i Sverige eller utomlands. Då kortet är ett debetkort som du själv för över pengar till tas ingen kreditupplysning på dig när du beställer det. Om du tar ut mer än 1 000 kr i automat i Sverige eller annat land tillkommer en avgift på 3 % på uttag utöver det beloppet. Du använder Swish för insättning av pengar till ditt betalkort som du sedan kan handla med. I PFC-appen ser du status på ditt kort och får notiser när du handlar med det. Du kan också frysa/avfrysa ditt kort tillfälligt i appen.

Premium och betalkort för barnen

Utöver standardversionen av PFC erbjuder de också dels en premium-variant och dels ett abonnemang där barnen kan ingå. PFC Premium kostar 35 kr per månad och med det har du möjlighet till fria uttag utomlands upp till 10 000 kr. Du kan också spärra uttag och online-transaktioner samt kostnadsfritt få ett ersättningskort (vilket kostar 95 kr med standard).

Med P.F.C. Junior betalar du också 20 kr per månad och då får du betalkort för alla dina barn (Kontaktlöst Mastercard debetkort). Du kan då se dina barns köp i som notis via din app och du har möjlighet att frysa/tina upp dessa kort.

P.F.C Delbetalning

P.F.C. började under 2020 också erbjuda delbetalning i efterhand. Detta innebär att du inom 30 dagar efter ett köp som överstiger 800 kr kan göra om ditt köp till en delbetalning. Du får då tillbaka pengar för köpet och från nästkommande månad påbörjas delbetalningen. Detta är en tjänst med en fast månadsavgift där kostnaden beror på beloppet som delbetalas. Vid val av delbetalning görs en kreditupplysning.

 • Vid belopp mellan 800 - 2000 kr är månadsavgiften 30 kr.
 • Vid belopp mellan 2001 - 5000 kr är månadsavgiften 400 kr.
 • Vid belopp mellan 5001 - 10 000 kr är månadsavgiften 50 kr.

FlexKredit

Något som funnits i appen ett tag är vad PFC kallas för FlexKredit. Funktionen gick live och blev aktiv under januari 2021. Flexkrediten är en kontokredit med en gräns på antingen 10 000 kr eller 5 000 kr. En kreditprövning med kreditupplysning genom UC görs vid ansökan om PFC Flexkredit och det är den som ligger till grund för vilken kreditgräns man får. P.F.C. använde tidigare Creditsafe kreditupplysning, men har under 2022 gått över till UC.

Krediten nyttjas när ett köp är så stort att saldot inte räcker till. Grundkrav för beviljad Flexkredit är att du är minst 20 år, har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige.

Privatlån

2023 introducerade P.F.C ett privatlån med möjlighet att låna pengar upp till 400 000 kr.

Kika på innehållet nedan för att få reda på vilka grundkrav som ställs, se eventuell prislista, kontaktuppgifter och allmänna lånevillkor.

Innehåll

Senaste ändringar hos P.F.C.

Kreditkoll uppdaterar ständigt information om neobanker. Här ser du de senaste nyheterna och ändringar som gjorts för uppgifter om P.F.C..

 • 2023-05-24 P.F.C. erbjuder nu handel med kryptovalutor
  Nu kan du handla krypto med P.F.C. Du behöver ingen plånbok och inte hålla reda på nycklar utan du köper och sälher direkt med pengarna från ditt P.F.C.-konto.
 • 2023-02-06 P.F.C. erbjuder nu privatlån
  P.F.C har lagt till privatlån i sitt utbud
 • 2020-11-09 P.F.C. byter kortutgivare
  PFC-kortet ändras från att vara utgivet av stoppade Wirecard Card Solutions Ltd. till Svea Bank. Den 12 november 2020 slutar det gamla kortet att fungera och du beställer det nya kortet Peach, gratis i appen.

Grundkrav för att bli kund hos P.F.C.

För att låna hos P.F.C. måste du uppfylla följande grundkrav för att kunna bli kund hos P.F.C.

 • Du är över 18 år gammal
 • Mobilt BankID
 • Svenskt personnummer

P.F.C. Betalkort

P.F.C.

MasterCard P.F.C.

Årsavgift0 kr
Uttagsgräns per månad10 000 kr
Avgift efter uttagsgräns3 %
Top-upSwish
Apple PayJa
Google Pay ™Ja
Insättning via Swish. Fria uttag/köp upp till 10 000 kr utomlands. Delbetala köp i efterhand.
Mer information
P.F.C. Premium

MasterCard P.F.C. Premium

Årsavgift420 kr
Uttagsgräns per månad10 000 kr
Avgift efter uttagsgräns1,5 %
Top-upSwish
Apple PayNej
Google Pay ™Nej
Insättning via Swish. Fria uttag/köp upp till 10 000 kr utomlands. Delbetala köp i efterhand.
Mer information

Jämför P.F.C. med andra neobanker

P.F.C. är en av flera neobanker i Sverige. Dessa neobanker erbjuder delvis olika tjänster till olika kostnad. Här ser du exempel på ett par alternativ. Vill du jämföra fler parametrar hos P.F.C. och dessa, eller andra neobanker? Här kan du välja att lista alla neobanker sida vid sida.

P.F.C.
Recension
Lunar
Recension
Wise
Recension
NamnP.F.C.LunarWise
Betalkort varianter2 st4 st1 st
Avgift0 - 420 kr/år0 - 1788 kr/år0
SparkontoNejJaNej
PrivatlånJaJaNej
KontokreditJaNejNej
BillånNejNejNej
FördelarMöjlighet till kredit (FlexKredit)
Splitta notor
Insättning med Swish
Kryptohandel
Gemensamt konto
Rabatter
Övervaka abonnemang
Sätt in pengar med Swish
Multivalutakonto
Billiga överföringar mellan länder

Kontaktuppgifter till P.F.C.

Hemsida
Email hello@getpfc.se
Adress PFC Technology AB, Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm
Kundservice Nås via appen
skärmavbild P.F.C.Mobiltelefon